Yardım CPU Bellek Kullanımı

RaporsuzDeli

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Bilgisayara win 10 kurdum fakat disk bellek cpu kullanimi %90 ve çoğu zaman %100 seviyesinde geziyor internette bulduğum her türlü videoyu izleyip uyguladım , kısmen disk %40/50seviyelerine geldi ama o da tekrar 100e yükseldi , ne yapmam gerekiyor ?

Emirhanbayramf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
108
Görev yöneticisinde değerler yüksekken ekran görüntüsü paylaşın yardımcı olalım.

KS

RaporsuzDeli

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
IMG-20230325-WA0008.jpg

Tam olarak hepsink yuksekken denk getiremedim ss almayi ama neyi açarsam açayım hemen yükseliyor 100e chrome opera herhangi bir şey

Emirhanbayramf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
108
Defenderi kapatmayı deneyebilirsin. Daha öncesinde tam tarama yapmanı öneririm. Şuan gördüğüm kadarıyla herhangi bir ters durum yok. İşlemcin nedir ?

KS

RaporsuzDeli

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Amd athlon II x2 240 processor

Ayrıca bilgisayarı yeni formatladim ondan sonra win 10 kurdum , acaba diyorum win 10 mu zorluyor pcyi

Son düzenleme:

Emirhanbayramf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
108
Amd athlon II x2 240 processor

Ayrıca bilgisayarı yeni formatladim ondan sonra win 10 kurdum , acaba diyorum win 10 mu zorluyor pcyi
Günümüz programlarında ve Windows 10 OS unda bu işlemcin bu değerleri vermesi çok normal. Windows 10 lite (Kişiselleştirilmiş) Modlarını denemeni öneririm. Tek farkı Genel kullanıcıların kullanmadığı Servis ve Uygulamaların yer almadığı bir işletim sistemi olarak kullanılmaktadır. Windows 8 vesaire de deneyebilirsin. En rahatlatacak Windows 7 ancak desteği kesildi.

tükenişler

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
256
Kanka sen en iyisi AtlasOs, Ghost Spectre, gibi editli sürümlere bir göz gezdir. Zaten yine sorun yapıyorsa HDD sorunlu olabilir.

KS

RaporsuzDeli

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Hdd zaten baya eski ssd alsam düzelir mi peki bu sorun? Ayrıca @Emirhanbayramf win 7ydi zaten pc sonra ekran karti ve psu alinca win 10 yapalim dedik fakat çok zorladı , win 8 mi yapmalıyım win 7mi öyle pek son tür oyunları oynamiyorum lol metin2 gibi raft gibi oyunlar ve video vs genelde

tükenişler

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
256
Hdd zaten baya eski ssd alsam düzelir mi peki bu sorun? Ayrıca @Emirhanbayramf win 7ydi zaten pc sonra ekran karti ve psu alinca win 10 yapalim dedik fakat çok zorladı , win 8 mi yapmalıyım win 7mi öyle pek son tür oyunları oynamiyorum lol metin2 gibi raft gibi oyunlar ve video vs genelde
Şimdi şöyle aga disk sorununu SSD alırsan rahatlatır baya sorun yaşamadan gider ama bellek sorunu ram ile alakalı olduğundan yükseltmen gerekebilir. Yani şöyle 4 gb ram ile win10 kurarsan o zaten 2-3 sekme açtığın an max %70 civarını görecek cpu nasıl bilmiyorum ama disk ve bellek sorunu en fazla böyle düzelir diye düşünüyorum onun dışında istediğiniz ayarı yapın windows fazla kullandığı için ram miktarını yine bir etki etmeyecek gibi.

KS

RaporsuzDeli

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Yok win 10 silicem win 7. yada win 8.1 yükleyeceğim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri