CPU boşta 45-60 derece

VinZaeL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Oncelikle herkese merhaba, dostlar. Zamaninda da ayni problemi yasamistim o zaman NZXT Kraken M22 vardi bu sogutmanin kronik sorunlari varmis Kraken 120 ile degistirmistim. Sorun cozulmus gibi değildi hala degerler bana yuksek geliyordu lakin oyuna girdigim zamanda yukselmeler cok değildi o yuzden cok uzerinde durmadim. Ama bu aralar bosta bile degerlerin yuksek oldugunu dusunuyorum kontrol ederseniz sevinirim. Dun format attim bilgisayara. Sicaklik degerlerini NZXT CAM den ve Armory CRATE aldim NZXT nedense daha fazla gosteriyor bilemedim lakin armory bile bence yuksek gosteriyor.
Islemci: Ryzen 5 5600X.
Ekran karti: Gigabyte 3060 Ti.
Anakart: ASUS TUF B550M-E Wi-Fi
Sogutucu: Sivi sogutma NZXT Kraken 120.
Kasa: NZXT H510 Elite.

Ekli dosyalar

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    532.7 KB · Görüntüleme: 427
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    43.1 KB · Görüntüleme: 426

fatihbalksen

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
65
Belki CPU'nun kendi derecesini değilde CPU package'i gösteriyordur cpu package bende CPU dan 10-15 derece daha fazla gösteriyordur

KS

VinZaeL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

serdar1796

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
5 5600x boşta ortalama 30 watt enerji tüketir. Armory create açtığın zaman ortalama 10-20 watt artış olur. Yani eğer Armory açtıktan bir dakika falan sonra sıcaklıklar 40-45 derecelere düşüyorsa sorun yoktur. Ama eğer düşmüyorsa aşağıdakilerden biri sorunun nedeni olabilir.

1- Kasanın iyi bir hava akışına sahip olmaması.

2- Sıvı soğutmanın Cpu'ya hatalı bir şekilde bağlanmış olması.

3- Kötü bir Termal macuna sahip olması.

4- Arka planda CPU'nun sürekli fazla fazla güç tüketmesine neden program/programlar veya virüsler olması.

5- Windows güncelleştirmelerinin buna neden olması.

6- Sıvı soğutmanın arızalı olması.

Yapmış olabileceğin indirmeler, güncellemeler vs. sonra bu durum oluştuysa eğer donanım sorunlarını en sona bırak.

Stok fan ile 5 5600x kullanıyorum. Boşta ortalama 26 watt tüketirken sıcaklıklar 39-43 derece arası dolaşıyor.

KS

VinZaeL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
5 5600x boşta ortalama 30 watt enerji tüketir. Armory create açtığın zaman ortalama 10-20 watt artış olur. Yani eğer Armory açtıktan bir dakika falan sonra sıcaklıklar 40-45 derecelere düşüyorsa sorun yoktur. Ama eğer düşmüyorsa aşağıdakilerden biri sorunun nedeni olabilir.

1- Kasanın iyi bir hava akışına sahip olmaması.

2- Sıvı soğutmanın Cpu'ya hatalı bir şekilde bağlanmış olması.

3- Kötü bir Termal macuna sahip olması.

4- Arka planda CPU'nun sürekli fazla fazla güç tüketmesine neden program/programlar veya virüsler olması.

5- Windows güncelleştirmelerinin buna neden olması.

6- Sıvı soğutmanın arızalı olması.

Yapmış olabileceğin indirmeler, güncellemeler vs. sonra bu durum oluştuysa eğer donanım sorunlarını en sona bırak.

Stok fan ile 5 5600x kullanıyorum. Boşta ortalama 26 watt tüketirken sıcaklıklar 39-43 derece arası dolaşıyor.
Oncelikle kral kasanin iyi bir hava akisina sahip olmamasi konusu dogru olabilir cunku kasam mesh degil. 2,3 sorun degil onu biliyorum. Arka planda ise pek bir sey calistigini zannetmiyorum zaten genelde ya video izlerim yada oyun. Sivi sogutmanin arizali degilde kalitesiz oldugunu dusunuyorum sahsen. NZXT KRAKEN 120 tek fanli bir sivi sogutma pek arasitirmadan bunu almistim lakin yinede 45-55 arasi gezmesi normal gozukuyor anladigim kadariyla. yetersiz bir hava akisi ve kalitesiz bir sivi sogutma ile bu mumkun gibi degilmi hocam?

serdar1796

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Bilgisayarınızı kapatıp yan cam panelini çıkarmanızı isteyeceğim. Bir 10 dakika kadar açık kalsın. Ardından paneli takmadan bilgisayarı çalıştırın ve tekrar sıcaklıklara bir göz atın. Eğer sıcaklıklarda düşüş olursa bir sorun yoktur. Ama düşüş olmaz ise o zaman bir sorun vardır demek. Veya bir sorun yoktur sıvı soğutmanın gücü bu kadardır.

Tarayıcıdan veya youtube'tan sıvı soğutmanızın test videolarını izleyin, makalelerini okuyun. Benzer bir durumla karşılaşmış olabilecek ve buna çözüm getirebilmiş insanlar olabilir.

KS

VinZaeL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Bilgisayarınızı kapatıp yan cam panelini çıkarmanızı isteyeceğim. Bir 10 dakika kadar açık kalsın. Ardından paneli takmadan bilgisayarı çalıştırın ve tekrar sıcaklıklara bir göz atın. Eğer sıcaklıklarda düşüş olursa bir sorun yoktur. Ama düşüş olmaz ise o zaman bir sorun vardır demek. Veya bir sorun yoktur sıvı soğutmanın gücü bu kadardır.

Tarayıcıdan veya youtube'tan sıvı soğutmanızın test videolarını izleyin, makalelerini okuyun. Benzer bir durumla karşılaşmış olabilecek ve buna çözüm getirebilmiş insanlar olabilir.
Tamamdir hocam. Yarin geri donus saglayacagim tesekkur ederim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri