Yardım CPU Sıcaklığı 95

mr_heartcuup

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Radeon uygulama üzerinden işlemci sıcaklığı 95 derece görünüyor burada sorun ne Yrd olur musunuz fan yüksek seste çalışıyor bios güncelleme yapamadım henüz. Bundan kaynaklı olabilir mi ?

Ekli dosyalar

• IMG_6527.jpeg
    IMG_6527.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 25

Klews

Co Admin
Co Admin
Tepki
25
Merhaba, soğutucunuz nedir termal macun yenilediniz mi?

KS

mr_heartcuup

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Ürün sıfır geldi hazır sistem işlemci R5 7500f ekteki görseldeki gibi Frisby marka kule tipi bir soğutucu var soğutucunun altına baktık macun işlemciye yayılmış ama bir miktar az gibi geldi. Sorun soğutucuda mıdır? Macun mu az gelmiş olabilir? Ya da herhangi bir bileşende sorun olabilir mi ?

Ek olarak fan dizilimi bu şekilde ondan kaynaklı olabilir mi acaba ?

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    2.5 MB · Görüntüleme: 28
  • image.jpg
    image.jpg
    2.4 MB · Görüntüleme: 25

Klews

Co Admin
Co Admin
Tepki
25
Soğutucunun altındaki etiket sökülmüş değil mi? Bazen unutulabiliyor. Yeni bir termal macun sürmenizi öneririm

KS

mr_heartcuup

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Etiket vs sökülmüş mx-6 macun uyguladım. Yine boşta 85 cs deneyeyim dedim 95 şu an oyundayken cpu kullanımı ise %100 soğutma mı yetersiz anlamadım. Ya da virüslü windows kurılumu mu yapıldı, virüs vb. kaynaklı bu değerleri yapar mı?bios güncelleme yapmadım o sebepli olabilir mi ?

KS

mr_heartcuup

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Yok ortasına uyguladım aşırı sürmedim. Soğutucu sağlam temas etmiyor olabilir diye iyice de sıktım ama hala aynı soğutucu yetersiz geliyor olabilir mi acaba

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
482
bu sıcaklık kontrolunu baska bır uygulamadan yapmayı denedınız mı ? yada bostayken mı 95 dereceye cıkıyor ıslemcı sıcaklıgı

Cristo20

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
biraz yüksek gibi aynı işlemci akvaryum kasa dragos kule tipim var o kadar ısınmıyor

KS

mr_heartcuup

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
bu sıcaklık kontrolunu baska bır uygulamadan yapmayı denedınız mı ? yada bostayken mı 95 dereceye cıkıyor ıslemcı sıcaklıgı
Msı ile de denedim yine aynı zaten PC açma tuşuna basar basmaz fanlar %100 çalışıyor sesinden de belli ters olan bir durum var ama çözemedim kule tipi cpu fan. stok fan bile bu kadar yapmaz

biraz yüksek gibi aynı işlemci akvaryum kasa dragos kule tipim var o kadar ısınmıyor
Assesin falan alsam iş görür mü bilmiyorum boşta-yükte olması gereken ne peki işlemci biraz ısınma sorunu var sanırım.

558memoli

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Kesinlikle normal değil. Fansız gibi bir değer nerdeyse..

LoudyBloody

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Hocam işlemci overclock'lu ya da overvoltage'lı olabilir mi? Amd uygulamasından clock ve voltaj değerlerini kontrol etmenizde fayda var. Aynı işlemciyi amd nin stok fanı ile kullandım, yine de ekstrem durumlar harici sıcaklık o değerlere ulaşmadı. Sorun ondan kaynaklı değilse bir de biosu güncelleyip temiz kurulum yapmayı deneyin.

KS

mr_heartcuup

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Hocam işlemci overclock'lu ya da overvoltage'lı olabilir mi? Amd uygulamasından clock ve voltaj değerlerini kontrol etmenizde fayda var. Aynı işlemciyi amd nin stok fanı ile kullandım, yine de ekstrem durumlar harici sıcaklık o değerlere ulaşmadı. Sorun ondan kaynaklı değilse bir de biosu güncelleyip temiz kurulum yapmayı deneyin.
Reis bios bile güncellenmedi muhtemelen işlemci kendini korumaya aldı. Kapattı sürekli biosu. Clock-voltaj değerleri otomatikteydi. Sattığı ile iletişime geçtim bugün kargoladım. İlginiz için teşekkürler..

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri