Yardım CPU Sıcaklık Sorunu

behzat.Ç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Merhaba, iyi forumlar.

Mafia Definitive Edition'ı hem yüksek hem de orta ayarlarda oynuyorum fakat işlemcim 80 derece ve üstlerine kadar çıkıyor.

Bunun 3 nedenden dolayı kaynaklandığını düşünüyorum

- CPU darboğaz yapıyordur bu da CPU'nun yüksek derecede kullanılmasına neden oluyor yüksek derecede kullanılması da CPU sıcaklığını arttırıyordur.
- Akdeniz bölgesinde yaşıyorum havalar bildiğiniz üzere normal sıcaklıkların üzerinde seyrediyor soğutucu olarak da stok soğutucu var yetmiyor olabilir.
- Termal macundan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum fakat cihaz 6-7 aylık ondan olacağını düşünmüyorum.

CPU kullanımına Görev Yöneticisinden baktığımda %100 kullanıyor, NVIDIA'nın istatistik bölümünden baktığımda CPU kullanımı %40-50'lerde.
Sizce bu durum neyden kaynaklı olabilir ?

GPU: RTX4060
CPU: İ313100F

Ekli dosyalar

• CoreTemp-Scr.png
    CoreTemp-Scr.png
    24.1 KB · Görüntüleme: 17

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Kullanılan soğutucu nedir

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Tamam sorun belliymiş o zaman. Stok soğutucular düşük performanslarıyla bilinir. Bunu önerebilirim size.

KS

behzat.Ç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Tamam sorun belliymiş o zaman. Stok soğutucular düşük performanslarıyla bilinir. Bunu önerebilirim size.

Bende soğutucu almaya karar verdim. Ufak bir araştırma yaptım sizin önerdiğiniz soğutucunun başka bir modeli ve çift fanlı olanını daha uygun fiyata buldum buna bakabilir misiniz bu nasıl ?

Bütçe olarak sizinki çok fark olmasa da arada beni maalesef aşıyor peki benim bulduğum yeterli olur mu ?

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Bende soğutucu almaya karar verdim. Ufak bir araştırma yaptım sizin önerdiğiniz soğutucunun başka bir modeli ve çift fanlı olanını daha uygun fiyata buldum buna bakabilir misiniz bu nasıl ?

Bütçe olarak sizinki çok fark olmasa da arada beni maalesef aşıyor peki benim bulduğum yeterli olur mu ?

Bu modelin ucuz olma sebebi boru sayısının daha az olması. Ama o da işinizi görür sanırım. İntel işlemcilerde tecrübem yok pek.

KS

behzat.Ç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bu modelin ucuz olma sebebi boru sayısının daha az olması. Ama o da işinizi görür sanırım. İntel işlemcilerde tecrübem yok pek.
Evet, haklısınız. Ürünün kullanıcı yorumlarına baktığımda herkes gayet memnun sıcaklıklarda 15-20 derece bir düşüş yaşandığını belirtiyorlar umarım dedikleri kadar vardır.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim, iyi günler dilerim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri