Taksitli alışveriş için kredi kartının ne olduğunu yazmamışsınız. Epey'deki listelenen mağazalardan sizin kredi kartınıza daha çok vadeyi veren "vade farkı almadan" hangisi ise kendiniz bulmanız gerek.
Alternatif olarak bankalar vade farksız alışveriş kredisi verebiliyor. Kimisi yeni müşteriye hoşgeldin kredisi diyor, kimisi asıl ismini kullanıp alışveriş veya tüketici kredisi diyor. O şekilde sıfır faizli kredi alma imkanınız varsa daha kolay taksit yapmış olursunuz.
Taksitli nasıl alabileceğinizi biz bilemeyiz. Onu belirlemek size ve banka tercihinize kalmış.
400 Herz ve üzeri fazla fazla yeterlidir. 400 Herz ile 500 Herz arasındaki fark neredeyse anlaşılmaz bile.
1080P 24" veya 25" CS için idealdir. 27" alırsanız hem pikselleri saymak rahatsız edici olur hem de büyük monitör CS için pek ideal değil.
*
AOC 1080P IPS panel 420 Herz (0.3 ms gecikme) 350 cd/m² parlaklık: https://www.epey.com/monitor/aoc-25g4kur.html
*
Rampage 1080P TN panel 540 Herz (0.2 ms gecikme) 250 cd/m² parlaklık: https://www.epey.com/monitor/rampage-zenith-zn24tn540.html
Muhtemelen ikisi de GTG 1 ms gecikme sunar. Ama süslü olsun diye (0.2 veya 0.3 ms) MPRT gecikmesini yazarlar. GTG olarak 1 ms gecikme süresi iyi bir zamanlamadır. Böyle demelerinde rağmen gerçek dünya testlerinde bu gecikmeler daha yüksek çıkıyor 3-5 ms kadar olabilir, ancak yine de çok iyi bir değerdir.
Film de izlerim, başka oyunlar da oynarım derseniz IPS panel almanızı tavsiye ederim. Bana kalırsa CS oynarken bile IPS panel daha iyi olur, çünkü pencereli odada arkadan ışık geliyorsa TN panellerin düşük parlaklığı yüzünden arkadan gelen ışığın yansımasını ekranda görebilirsiniz. 350 cd/m
² parlaklık veya daha üstü parlaklık sunan monitörlerde o yansıma pek görünmez. Pencereyi koyu perdeyle kapatırım veya arkadan ışık vurmaz diyorsanız TN panel de bakabilirsiniz. Ayrıca TN panellerin RGB renkleri biraz soluk olur ve örneğin film seyrederken IPS'e göre daha kötü görüntü verir. Sonuç olarak karar verecek olan kendim olsam direkt IPS panel seçerim.
IPS panellerde tek kusur olan şey ise siyah renk doğruluğu olmaması (siyahlar biraz koyu gri şeklinde görünür), buna rağmen canlı (RGB) renklerde baya iyi olması ve yüksek parlaklık vermesi tercih için bence yeterli bir sebep.
Biraz uzun yazdım ama neyin ne olduğunu bilerek almanız içindir.