Custom Rom

Carlvoin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Hocalarım öncelikle merhaba Redmi 8 telefonum aşırı yavaşladığı için ve oyunlarda artık performans bile gösteremediği için biraz forumlarda gezindim. Custom Rom adlı (bir yazılım mı diyeyim program mı orasını siz söyleyin) onunla karşılaştım. Nedir zararı ve faydaları nelerdir zerre kadar bilgim yok. Yapmalıyım yoksa yapmamalı mıyım bilgi sahibi olan hocalarımdan yardım istiyorum. Bunun dışında eğer performans artışı yaşayabileceğim yöntemler var ise onlarıda öğrenmek isterim hayırlı forumlar.

Sh4d0w

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
125
Hocalarım öncelikle merhaba Redmi 8 telefonum aşırı yavaşladığı için ve oyunlarda artık performans bile gösteremediği için biraz forumlarda gezindim. Custom Rom adlı (bir yazılım mı diyeyim program mı orasını siz söyleyin) onunla karşılaştım. Nedir zararı ve faydaları nelerdir zerre kadar bilgim yok. Yapmalıyım yoksa yapmamalı mıyım bilgi sahibi olan hocalarımdan yardım istiyorum. Bunun dışında eğer performans artışı yaşayabileceğim yöntemler var ise onlarıda öğrenmek isterim hayırlı forumlar.
Hocam eskiden bende aynı cihazı kullanıyordum miui 12 den sonra çok fazla kasmaya başlamıştı bende endonezya romu 11.0.7 ye geçmiştim tam hatırlayamıyorum kusura bakmayın Bende her hangi bir eksisi olmadı sadece yeni özellikleri kullanamadım o kadar performans olarak ise baya fark etmişti kasmalar daha azalmıştı

Parzy

Moderatör
Moderatör
Tepki
64
Rom değiştirmek bilmeyen için kolay bir şeydir. Ama custom rom olarak değiştirmek biraz bilmeyeni zorlayabilir yanlış yapılan bir şey kötü sonuçlar yaratabilir. Eğer yeterince bilgi edinip yaparsan. Daha iyi performans veren custom rom'lar daha iyi olacaktır. Hele hele telefonun yazılımı gittikçe eskimişse. Maalesef.

tükenişler

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
256
Rom dışında şu yöntemi deneyebilirsiniz hızlandırma olarak işe yarayabilir.

mrg4dget

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Bootloader kilidini açmanız lazım, ondan sonra bilgisayar ya da ikinci bir telefondan twrp yükleyerek rom kurabilirsiniz. Rehberler mevcut internette, redmi note 8'in ve çoğu xiaomi telefonun telegram'da grubu var. Note 8'in grubu baya iyi, katılmanızı tavsiye ederim. Rom olarak muhakkak aosp rom kurun, yine rom grupları var telegram'da. Miui çekilecek dert değil. Zararı yok, senelerdir kullanıyorum (benimki de note 8). Artısı olarak performansta çok büyük bir yükseliş yaşayacaksınız, özelleştirme seçenekleriniz olacak, daha güncel sürümler kullanacaksınız vs... Farklı olarak hızlandırma işlemlerinin de işe yarayacağını düşünmüyorum, anca overclook falan yapılmalı ki bu işlemciye sıkıntı çıkartır. Bütün eski kalmış xiaomi telefonlara yazılım kurulmasını öneriyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri