Yardım D.o.c.p Ayarı Sonrası American Megatrends Hatası

NyxeniQ

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
52
İyi günler, kuzenimin bilgisayarında D.O.C.P profil 1 yaptığımızda American Megatrends ekranı geliyor ve BIOS ekranına geri atıyor. RAM'ler şuan 2333 Mhz ile çalışıyor Profil 1'e aldığımızda 3603 Mhz olarak ayarlanıyor ancak dediğim gibi Windows ekranı gelmiyor. Bunun nedeni nedir? Nasıl düzeltebiliriz?

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
''DOCP, AMD kökleri için ASUS tarafından piyasaya sürülen bir hız aşırma profili olan Direct Overclocking Profile'ın sona ermesidir. DOCP, AMD anakartlarındaki XMP protokolünü kullanarak veri kapsamı ve zamanlamayı otomatik olarak ayarlar.''

Öncelikle ve öncelikle BIOS yeni sürüm, eğer içinde RAM için geliştirmelerde de varsa, BIOS güncellemesi yapması gerekecek.

RAM frekans profillerden yükseltmelerde benim bildiğim direk iki faktör etki ediyor.
-İşlemcinini slikon yongası, buradan, işlemcinin RAM-BELLEK denetleyicisi geliyor.
-İkincisi RAM çubuklarında kullandıkları chipsetin bu tür hız aşırtmaya yatkınlığı.

''3603 Mhz olarak ayarlanıyor ancak dediğim gibi Windows ekranı gelmiyor.''
Bu durumda manuel-elle sorunsuz çalışabileceği en yüksek frekansı bulabilirseniz. Bu da 2333-3603 arası bir değer olacaktır.

Burada elle ayar anlatım videosu:

PC ye takılı RAM frekans değerlerine önceden bir bakın. Kaç MHZ e kadar desteği var.
Dikkat: 5.25 dakika ile 6:10 arası.
Sonraki anlatımlar voltaj ayarları, bunlara girmezsiniz!!!

Son düzenleme:
KS

NyxeniQ

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
52
''DOCP, AMD kökleri için ASUS tarafından piyasaya sürülen bir hız aşırma profili olan Direct Overclocking Profile'ın sona ermesidir. DOCP, AMD anakartlarındaki XMP protokolünü kullanarak veri kapsamı ve zamanlamayı otomatik olarak ayarlar.''

Öncelikle ve öncelikle BIOS yeni sürüm, eğer içinde RAM için geliştirmelerde de varsa, BIOS güncellemesi yapması gerekecek.

RAM frekans profillerden yükseltmelerde benim bildiğim direk iki faktör etki ediyor.
-İşlemcinini slikon yongası, buradan, işlemcinin RAM-BELLEK denetleyicisi geliyor.
-İkincisi RAM çubuklarında kullandıkları chipsetin bu tür hız aşırtmaya yatkınlığı.

''3603 Mhz olarak ayarlanıyor ancak dediğim gibi Windows ekranı gelmiyor.''
Bu durumda manuel-elle sorunsuz çalışabileceği en yüksek frekansı bulabilirseniz. Bu da 2333-3603 arası bir değer olacaktır.

Burada elle ayar anlatım videosu:

PC ye takılı RAM frekans değerlerine önceden bir bakın. Kaç MHZ e kadar desteği var.
Dikkat: 5.25 dakika ile 6:10 arası.
Sonraki anlatımlar voltaj ayarları, bunlara girmezsiniz!!!
Öncelikle yanıtın için teşekkür ederim. Bugün dediklerinizi deneyip sonuçları paylaşırım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri