Soru Darboğaz Nasıl Hesaplanıyor

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Ben hem aşağıdaki siteden hem de videolarını izliyorum sistemin

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,376
Darboğaz birden fazla bileşenin birbirini sınırlandırması anlamını taşır. Yani ekran kartı gitmek ister, ancak işlemcinin performansı ekran kartını taşımaya yetmediği için onunla birlikte aynı hızlara çıkamaz. Bu sayede ekran kartı kullanım oranı düşerken, cpu kullanım oranı artar bu sayede darboğaz oluşur.

Hesaplamak için üç aşağı beş yukarı siteler var Çağdaş'ın attığı gibi ancak bunlar tahmini. Genellikle hesaplama yaparken ürünlerin teknik özelliklerine bakarak yorumlayıp seçiyoruz.

Darfa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
35
Site iyimiş hocam ama mesela ben i9 13900k ve rtx 4080, 4k ekran için bakınca darboğaz ekran kartından dolayı var çıkıyor. Bence sıkıntı olmaz gibi ama 😂

KS

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,986
Darboğaz birden fazla bileşenin birbirini sınırlandırması anlamını taşır. Yani ekran kartı gitmek ister, ancak işlemcinin performansı ekran kartını taşımaya yetmediği için onunla birlikte aynı hızlara çıkamaz. Bu sayede ekran kartı kullanım oranı düşerken, cpu kullanım oranı artar bu sayede darboğaz oluşur.

Hesaplamak için üç aşağı beş yukarı siteler var Çağdaş'ın attığı gibi ancak bunlar tahmini. Genellikle hesaplama yaparken ürünlerin teknik özelliklerine bakarak yorumlayıp seçiyoruz.
Hangi özellikler hocam?

Teşekkürler hocam

lFalcoNNl

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
50
Pc builds sitesi iyi değil benim kanaatimce. Ryzen 5 5600 ile RX 6500XT için çok fazla darboğaz var dedi 🤣

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri