- Tepki
- 2,986
Darboğaz nasıl hesaplanıyor acaba?
Site iyimiş hocam ama mesela ben i9 13900k ve rtx 4080, 4k ekran için bakınca darboğaz ekran kartından dolayı var çıkıyor. Bence sıkıntı olmaz gibi amaBen hem aşağıdaki siteden hem de videolarını izliyorum sistemin
Darboğaz Hesaplayıcı | PC Builds
Bilgisayarınızdaki darboğaz ve tıkanma noktası sorunları için size benzersiz bir hesap makinesi getiriyoruz. PC'niz için en uygun işlemci ve grafik kartını seçmenize yardımcı olacağız. Hesap makinemiz, darboğaz sorunlarını azaltmak veya ortadan kaldırmak için size en iyi çözümleri sunar.pc-builds.com
Hangi özellikler hocam?Darboğaz birden fazla bileşenin birbirini sınırlandırması anlamını taşır. Yani ekran kartı gitmek ister, ancak işlemcinin performansı ekran kartını taşımaya yetmediği için onunla birlikte aynı hızlara çıkamaz. Bu sayede ekran kartı kullanım oranı düşerken, cpu kullanım oranı artar bu sayede darboğaz oluşur.
Hesaplamak için üç aşağı beş yukarı siteler var Çağdaş'ın attığı gibi ancak bunlar tahmini. Genellikle hesaplama yaparken ürünlerin teknik özelliklerine bakarak yorumlayıp seçiyoruz.
Teşekkürler hocamBen hem aşağıdaki siteden hem de videolarını izliyorum sistemin
Darboğaz Hesaplayıcı | PC Builds
Bilgisayarınızdaki darboğaz ve tıkanma noktası sorunları için size benzersiz bir hesap makinesi getiriyoruz. PC'niz için en uygun işlemci ve grafik kartını seçmenize yardımcı olacağız. Hesap makinemiz, darboğaz sorunlarını azaltmak veya ortadan kaldırmak için size en iyi çözümleri sunar.pc-builds.com