Soru Darboğaz Yapar Mı?

Ice-Man

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
İşlemci
Ryzen 7 5700x3d
Ekran Kartı
4070 Super
Geleceğe yatırım olsun maksadıyla hem de şimdi işimi görsün diye 5700x3d almak istiyorum gelecekte de rtx 4070 super seviyesinde bir ekran kartı düşünüyorum. Sizce bu seviye ekran kartları için belirttiğim işlemci varken bu ekran kartı seviyesinde bilgisayardan sorunsuz, darboğaz yapmadan iyi performans alabilir miyim yoksa başka bir işlemci mi önerirsiniz?

k4yra

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
63
geleceğe yatırım amacıyla alacaksanız ddr4lü bi işlemci almanız mantıksız olacaktır o yüzden 7500f e bakabilrsniz.Anakartınız hangisi

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
Darboğaz olur ama sıkıntı olmaz kullanabilirsiniz, AM5 soket tipi LGA işlemci tercih ederseniz DDR 5 anakart ile daha mantıklı yatırım olur.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
Monitör çözünürlüğü yazmamışsınız. Sorun değil 1080P için bile uyumlu ikilidir.
5700X3D'nin oyun için ise oyun performansı epey bir süre sizi götürecektir. Bunu sadece hazırda AM4 sisteminiz varsa yapmanız mantıklı olur.

Ayrıca PSU modeli nedir, yazdığınız sisteme gücü yeterli mi yani sistemi besler mi?
Eğer mevcutta PC varsa ve PSU yetmezse onu da güncellemeniz gerekebilir. PSU kaç WATT?

Anakart yeterli mi, bazı oyunlarda RAM de sorun olabiliyor yani RAM modeli nedir?
Anakart olarak B450 iyi modelleri idare eder, öte yandan B550, X570 ideal olur.
2x16 32 GB 3600 MHz DDR4 RAM olursa epey götürür. PC oyun içinse bu özellikler veya üzeri bir RAM hem hızı ile oyunda akıcılığı hem de oyunların RAM kullanımı arttığı için kapasite açısından uzun bir süre sorun çıkartmaz.

Olaya sadece işlemci ve ekran kartı diye bakınca eksik kalırsınız. Her açıdan bakın.

Geleceğe yatırım diye aldığınız elektronik cihaz arızalanırsa gelecekte belli bir süre sonunda garantisi de kalmamış olacaktır. Arıza yaparsa o durumda yatırımlık olmuyor. Anlık performansını elinizdeki bütçeye göre yakın zamanda halletmeye çalışın. Bir kaç ay içinde sisteme parça ekleyip eksikleri giderecek bütçeniz olacaksa elinizdeki anlık son parayı sadece işlemci ve ekran kartına kullanabilirsiniz.

Eğer yatırımlık bir şey yapmalıyım diyorsanız, mevcut sisteminiz varsa onu satıp komple AM5 platformuna geçin. Özellikle anakartı ısınmayan iyi bir model alın ki ileride işlemci değişirseniz yatırımlık olsun. Tabii anakartın bozulmaması kaydı ile yatırımlık olur.

KS

Ice-Man

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
şu an kullandığım anakart b450mk kullanıyorum işlemciyi ekran kartıyla gelecekte bir araya getirmek istediğim için önden işlemciyi, ekran kartını da sonra almak istiyorum AM5 anakartım olsa dediğiniz AM5 işlemcisi mantıklı gelebilirdi ama şu an hazır bi sisteme yavaş yavaş ekleme yapmayı düşündüğüm için AM5 platformuna direkt geçiş yapamam

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
şu an kullandığım anakart b450mk kullanıyorum işlemciyi ekran kartıyla gelecekte bir araya getirmek istediğim için önden işlemciyi, ekran kartını da sonra almak istiyorum AM5 anakartım olsa dediğiniz AM5 işlemcisi mantıklı gelebilirdi ama şu an hazır bi sisteme yavaş yavaş ekleme yapmayı düşündüğüm için AM5 platformuna direkt geçiş yapamam
AM4 platformunda 5700X3D ve 5800X3D oyun performansı açısından en fiyat performans ürünlerdi. Sonradan 5800X3D anlamsız şekilde zamlandı.
O yüzden AM4 için fiyatını da hesap edince 5700X3D anlık olarak en mantıklı seçim olur.

10 oyunluk 4090 kullanıldığında ortalama FPS listesi:
(Tabii daha düşük ekran kartlarıyla bu işlemciler daha düşük FPS verir, burada amaç en güçlü kartla darboğaz yaptırarak işlemcinin gerçek gücünü anlamak için yapılan test)
1729425991081.png

KS

Ice-Man

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
AM4 platformunda 5700X3D ve 5800X3D oyun performansı açısından en fiyat performans ürünlerdi. Sonradan 5800X3D anlamsız şekilde zamlandı.
O yüzden AM4 için fiyatını da hesap edince 5700X3D anlık olarak en mantıklı seçim olur.

10 oyunluk 4090 kullanıldığında ortalama FPS listesi:
(Tabii daha düşük ekran kartlarıyla bu işlemciler daha düşük FPS verir, burada amaç en güçlü kartla darboğaz yaptırarak işlemcinin gerçek gücünü anlamak için yapılan test)
Ekli dosyayı görüntüle 38634
Çok teşekkür ederim hocam bu liste işime yarayacak bu arada bunu hangi siteden bakabiliriz birkaç yerde daha görmüştüm ama bu karşılaştırmaları bulamadım.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
Çok teşekkür ederim hocam bu liste işime yarayacak bu arada bunu hangi siteden bakabiliriz birkaç yerde daha görmüştüm ama bu karşılaştırmaları bulamadım.
Gamer Nexus ve Hardware Unboxed adlı ve benzeri youtube kanallarının performans karşılaştırmalarından alıntı.
Ekran resmi olarak herhangi bir modelin google aramasını yapınca "Görseller" sekmesinde de bulabilirsin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri