İşlemcim ryzen 7 7800x3D.İşlemci nedir?
Yeni çıkan X870 lerle ilgili 6000-6400 üstleri ile ilgili test sürüşlerinde tabi işlemciye göre de tam oturmadı. Benim takip ettiğim kadarı ile.
İşlemci RAM bellek denetleyicisi baş faktöreleden biri, idiğeri anakart
6000-6400 MHZ ler CL 30 da en tutarlı oran olarak bakarsak,
Şu bilgilendirmeye bir göz atarsınız:
ZEN 4 VE ZEN 5 İŞLEMCİSİNE RAM
AMD için tek XMP destekli DDR5 RAM zaten almayacaksınız.
XMP+EXPO desteklilerde var. Bunlara dual profil destek diyorlar.
Desteği sadece EXPO olanlar var. Bence sadece EXPO destek diye belirtilenlerden bakın.
Patriot Venom, bizzat 6000 lere aşırmada AMD ile denemişliğim yok malesef
G.SKILL lere de bakılabilir yine EXPO CL30 6000 değerlerde.
Yalnız model netleştirince mutlaka resmi sitesinden kontrol edin şu EXPO durumunu.
Patriotlar için: satfanın altında SKU PDF dosyaları var.
Viper Venom RGB & Non-RGB DDR5 Memory | Viper Gaming
The Viper Venom DDR5 is Viper Gaming's premier performance memory module. With strong performance capabilities reaching beyond 7000MT/s, specialized Intel XMP and AMD EXPO overclock profiles, innovative power and thermal management technology and RGB and non-RGB options, the Viper Venom DDR5 is...viper-patriotmemory-com.translate.goog
https://www.gskill.com/
evet listede tam adı belirtilmeyen ramlerde uyumlu olabiliyor bende öyle aldım sanırım listede baktığım modelin rgb olmayanı yazıyordu ben rgb li olanını almıştım bir sorun yaşamadım ama ileride vb. anakartda ramde vb. bir sorun çıkarsa anakart servisi listedeki uyumlu ram ile deneyiniz vb. diyor daha önce başıma geldi onun dışında bir sorun yokİşlemcim ryzen 7 7800x3D.
EXPO ve XMP desteklemesi var hocam RAM'de bir sorun olmaz sanırsam.
bu arada 4 slot takacaksanız benim gibi tüm ramler 3600mhz destekliyor max bilginizeİşlemcim ryzen 7 7800x3D.
EXPO ve XMP desteklemesi var hocam RAM'de bir sorun olmaz sanırsam.
Yok hocam 2x32 toplam 64GB olarak kullanıcam.evet listede tam adı belirtilmeyen ramlerde uyumlu olabiliyor bende öyle aldım sanırım listede baktığım modelin rgb olmayanı yazıyordu ben rgb li olanını almıştım bir sorun yaşamadım ama ileride vb. anakartda ramde vb. bir sorun çıkarsa anakart servisi listedeki uyumlu ram ile deneyiniz vb. diyor daha önce başıma geldi onun dışında bir sorun yok
bu arada 4 slot takacaksanız benim gibi tüm ramler 3600mhz destekliyor max bilginize
olabilir sisteminiz hazırsa takın deneyin olmadı iade edersiniz, 14 günü geçirmeden, bu arada o sisteme anakart bi tık özellikleri az gibi bende aynı sebepten ötürü mevcut anakartımı seneye satıp x870 tomahawk a geçmeyi planlıyorum rtx 5000 serisi içinYok hocam 2x32 toplam 64GB olarak kullanıcam.
MSI PRO X870-P qvl listesinde patriotun diğer cl32 6400mhz modelleri denenmiş ve listede görünüyor hocam CL30 6000Mhz denemeyelim zaten diğeri oldu gerek yok diyerek üşenmişlerdir ve listeye bile eklememişlerdir bu yüzden.
hocam meraba bende daha yeni msi x670e gaming anakart aldım buna 64gb ram bakıyorum ama şu uyumluluk muhabbeti yüzünden hangi rami alsam bilemedim şu an elimdeki ddr5 patriot 2x16 6000 ramlari takıp denedim ama ekran gelmedi monitöre anakartta sarı kırmızı ışık yandı o yüzden bi danışmak istedim sence hangi rami almalıyım bu anakartaPatriot Viper Venom RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 Arkadaşlar bu ramı almayı planlıyorum anakartım msı pro x870-P anakartımın qvl desteğine baktığımda bu ram görünmüyor fakat başka patriot ramler çıkıyor başka bir forumda alsam çalışır mı yazdığımda bilgili birisi bana şöyle yazdı; Evet kullanabilirsiniz. QVL uyumluluk listesi değildir. Anakart üreticisinin takıp denediği RAM'lerin listesidir. O listede genelde XMP RAM bulunur çünkü AMD sistemlerde uyumsuzluk yapma olasılıkları vardır. EXPO'ları ise çok denemezler çünkü AMD sistemlerle zaten uyumlu olduğuklarından dolayı onları test etmek boşa zaman kaybıdır.
Bilgili arkadaşın dediği bence gayet mantıklı geldi satın alayım mı patriot vıper rgb ramı?
ram leri söküp çalıştırdığında bios a giriyor mu?hocam meraba bende daha yeni msi x670e gaming anakart aldım buna 64gb ram bakıyorum ama şu uyumluluk muhabbeti yüzünden hangi rami alsam bilemedim şu an elimdeki ddr5 patriot 2x16 6000 ramlari takıp denedim ama ekran gelmedi monitöre anakartta sarı kırmızı ışık yandı o yüzden bi danışmak istedim sence hangi rami almalıyım bu anakarta
işlemcim 7800x3d
Hocam ram bunun cl36 RGB olanı ve anakartı yeni aldığım için denemek istedim bunları takıp açtım ama ekran gelmedi kapatıp bida denedim ama yine gelmedi biosa felan giremedim anlıcanızRam tam olarak bu mudur?
Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 PVV532G600C30K DDR5 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 PVV532G600C30K DDR5 Ram fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 PVV532G600C30K DDR5 Ram özelliklerini incele, 3.599,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Yeni alım için acele etmeyin.
Önce BIos a girip EXPO açıksa-enable, bunu disable yapıp denediniz mi?
Denemedim o şekilde hocamram leri söküp çalıştırdığında bios a giriyor mu?
knk ramlari düzgün taktim eminim ama ekran h,ç gelmiyo sıkıntı orda gelse bios felan girmeye çalışırdımAnakart şu?
X670E GAMING PLUS WIFI
Bios sıfırlamayı denediniz mi?
Msı logosu geliyorsa delete tuşu bıos a girebilmeniz gerekirdi
Bios sıfırladıktan sonra, temel değerlere döner.
Birde ramlar slotlara şu şekilde takılı değil mi? Kontrol edersiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 39166
monitör siyah duruyo açılmıyo anakartta da dram ışığı yanıyoAnakart şu?
X670E GAMING PLUS WIFI
Bios sıfırlamayı denediniz mi?
Msı logosu geliyorsa delete tuşu bıos a girebilmeniz gerekirdi
Bios sıfırladıktan sonra, temel değerlere döner.
Birde ramlar slotlara şu şekilde takılı değil mi? Kontrol edersiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 39166