Soru Ddr5 Sistem Geç Açılmayı Nasıl Düzeltirim ?

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
328
herkese merhaba günaydın.
2. sistemimde asus rog x670 e a bulunmakta. boot çok uzun sürüyor pc açtığımda fanlar dönüyor belli bi süre sonra fanlar durup tekrardan çalışıyor ondan sonra sistem çalışıyor bunu nasıl düzeltebilirim. Teşekkür ederim iyi günler dilerim

KS

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
328
şöyle bir durum var bios ekranı hiç gelmiyor direkt pc açılıyor F2 veya delete basma şansım hiç olmuyor siyah ekran ve ardından pc açılıyor

KS

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
328
Evet denedim hiç bir şekilde bios a atmıyor dün asus un resmi sitesinden bios indirip güncelleme yapmıştım güncellemeden sonra böyle oldu asus logosu filan görünmeden direkt pc açılıyor

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,434
Evet denedim hiç bir şekilde bios a atmıyor dün asus un resmi sitesinden bios indirip güncelleme yapmıştım güncellemeden sonra böyle oldu asus logosu filan görünmeden direkt pc açılıyor
Bios pilini söküp 5dk bekle geri tak. Sonra biosa girmeyi tekrar dene.

KS

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
328
Yok hocam olmuyor cmos reset bile attım

KS

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
328
yok hocam oda olmadı

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
764
şöyle bir durum var bios ekranı hiç gelmiyor direkt pc açılıyor F2 veya delete basma şansım hiç olmuyor siyah ekran ve ardından pc açılıyor
Eski monitörünüz varsa şimdilik monitörü değiştirin ve/veya TV'ye bağlamayı deneyin.
Ben aynı şeyi geçmişte AMD ekran kartıyla yaşadığımda TV'ye ve eski monitöre bağladığımda BIOS ekranında görüntü almıştım. HDMI ile bağlantı yapmıştım. Yeni monitörde görüntüyü Windows açılana kadar vermiyordu.

Muhtemel sebebini yazayım. Yüksek herz bazı monitörler bağlantı yapıldığında ekran kartı sürücüsü aktif olmadan (yani Windows açılmadan) görüntü vermeyebiliyor.
Ekran kartı veya monitörün bir şekilde frekanslarının tutmadığını ve bu uyumsuzluğu gidermek için de Windows açılırken aktif olan ekran kartının sürücüsüne ihtiyaç duyduğuna eminim. Teknik servis çalışanları belki daha kapsamlı bilgiye sahip olabilir.

herkese merhaba günaydın.
2. sistemimde asus rog x670 e a bulunmakta. boot çok uzun sürüyor pc açtığımda fanlar dönüyor belli bi süre sonra fanlar durup tekrardan çalışıyor ondan sonra sistem çalışıyor bunu nasıl düzeltebilirim. Teşekkür ederim iyi günler dilerim
BIOS'a ulaşırsanız Memory context restore ile birlikte Re-Size Bar aktif edin.
Re-Size Bar ne işe yarar?
İşlemcinin ekran kartı belleğinin tamamına ulaşmasını sağlar

Son düzenleme:
KS

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
328
Eski monitörünüz varsa şimdilik monitörü değiştirin ve/veya TV'ye bağlamayı deneyin.
Ben aynı şeyi geçmişte AMD ekran kartıyla yaşadığımda TV'ye ve eski monitöre bağladığımda BIOS ekranında görüntü almıştım. HDMI ile bağlantı yapmıştım. Yeni monitörde görüntüyü Windows açılana kadar vermiyordu.

Muhtemel sebebini yazayım. Yüksek herz bazı monitörler bağlantı yapıldığında ekran kartı sürücüsü aktif olmadan (yani Windows açılmadan) görüntü vermeyebiliyor.
Ekran kartı veya monitörün bir şekilde frekanslarının tutmadığını ve bu uyumsuzluğu gidermek için de Windows açılırken aktif olan ekran kartının sürücüsüne ihtiyaç duyduğuna eminim. Teknik servis çalışanları belki daha kapsamlı bilgiye sahip olabilir.

teşekkür ederim hdmi kablosu ile sorunu çözdüm
@yunusx36 sizede ilginiz için teşekkür ederim

KS

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
328

Bios a ulaştım bunlarıda mı aktif etmem gerek

KS

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
328
Evet.
Ayrıca aktif değilse RAM performansından tam yararlanmak için EXPO aktif etmelisiniz.
Expo açtım hocam re size bar ı da açtım memory context restore da açtım baya hızlı açılmaya başladı teşekkürler

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
764
Expo açtım hocam re size bar ı da açtım memory context restore da açtım baya hızlı açılmaya başladı teşekkürler
O halde hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullanın.

Eğer yüklü değilse AMD Chipset Driver indirin anakartınızın sitesinden. Bunu kurmanız çok önemlidir. Daha önce kurulmuşsa bile tekrar kurulabilir, sorun yaratmaz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri