Deepcool Cg 540 Fan Önerisi

anllzn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kasam deepcool cg 540 modeli önde 3 adet fan işlemcide hava soğutma birde egsoz fan mevcut kasanın üstüne 2x120 veya 2x140mm fan takabiliyorum ekran kartımın sıcaklığını düşürmek için düşünüyorum sizce etkisi olurmu 1 veya 2 adet üste takılan fan işe yararmı öyleyse uygun fiyatlı modeller önerir misiniz? ekran kartım oyunlarda 75-76 görüyor adanada yaşıyorum ve kartta gainward olduğu için fan almayı düşündüm

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
740
Oyunlarda, 75 derece civarı...
Stokta ne değer gösteriyor ekran kartı sıcaklık açısından...

GPU yoğun görevleri gerçekleştirirken 70-76 makul kabul edilebilir değerler aslında:

Genelde şu değerlerde olması makul kabul ediliyor:
''GPU soğutucunuzun türüne ve ortam sıcaklığına bağlı olarak, boşta sıcaklık aralığının 25°C ile 50°C arasında olduğunu göreceksiniz ve 40°C'nin altındaki her şey idealdir.''

''Oyun oynarken, video düzenlerken, grafikleri işlerken veya diğer GPU yoğun görevleri gerçekleştirirken, fan hızıyla birlikte sıcaklığın arttığını fark edeceksiniz. Çoğu durumda, ortalama sıcaklık 60-85°C aralığında olmalıdır.''

Kaynak: https://www.xda-developers.com/normal-gpu-temperature/

Tercih edip extra fan üst bölüme alabilirsiniz tabi. Etkisi olacaktır. Kaç derece düşüreceği tahmin etmek zor malesef.

Bir ay gibi hava sıcaklıkları biraz daha düşecektir. Etkisi bir miktar olur GPU açısından buna göre de değerlendirip karar verebilirsiniz.

Fan SupportFront: 3×120 / 2×140mm Top: 2×120 / 2×140mm Rear: 1×120 / 1×140mm

Sizdeki kasa üst kısım 140x2 fan desteği de mevcut. Almak istiyorum derseniz Üste önce bir adet alıp- takıp ta deneyebilirsiniz.

---------------------------------------------------------------------

KS

anllzn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Oyunlarda, 75 derece civarı...
Stokta ne değer gösteriyor ekran kartı sıcaklık açısından...

GPU yoğun görevleri gerçekleştirirken 70-76 makul kabul edilebilir değerler aslında:

Genelde şu değerlerde olması makul kabul ediliyor:
''GPU soğutucunuzun türüne ve ortam sıcaklığına bağlı olarak, boşta sıcaklık aralığının 25°C ile 50°C arasında olduğunu göreceksiniz ve 40°C'nin altındaki her şey idealdir.''

''Oyun oynarken, video düzenlerken, grafikleri işlerken veya diğer GPU yoğun görevleri gerçekleştirirken, fan hızıyla birlikte sıcaklığın arttığını fark edeceksiniz. Çoğu durumda, ortalama sıcaklık 60-85°C aralığında olmalıdır.''

Kaynak: https://www.xda-developers.com/normal-gpu-temperature/

Tercih edip extra fan üst bölüme alabilirsiniz tabi. Etkisi olacaktır. Kaç derece düşüreceği tahmin etmek zor malesef.

Bir ay gibi hava sıcaklıkları biraz daha düşecektir. Etkisi bir miktar olur GPU açısından buna göre de değerlendirip karar verebilirsiniz.

Fan SupportFront: 3×120 / 2×140mm Top: 2×120 / 2×140mm Rear: 1×120 / 1×140mm

Sizdeki kasa üst kısım 140x2 fan desteği de mevcut. Almak istiyorum derseniz Üste önce bir adet alıp- takıp ta deneyebilirsiniz.

---------------------------------------------------------------------
ekran kartım gainward ghost 4060 boşta 45-50 derece oyunlarda ise tam yükte 65-77 diyebilirim üste önce bir adet 12cm alıp etkisini görmek daha mantıklı olacaktır sanırım uygun fiyatlı iş görecek modeller önerirmisiniz rgb olması şart değil

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
740
Fiyat olarak ne düşünüyorsunuz bilemiyorum.

Burada biraz fiyat avantajı var. bu marka ve modelin:

bu marka-modelin yine bu sitede 140mm olanı 500Tl üzerlerine çıkmış

Diğer marka ve modeller:

KS

anllzn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Fiyat olarak ne düşünüyorsunuz bilemiyorum.

Burada biraz fiyat avantajı var. bu marka ve modelin:

bu marka-modelin yine bu sitede 140mm olanı 500Tl üzerlerine çıkmış

Diğer marka ve modeller:
dark modelleri olabilir işlemci soğutucu olarakta darkx123 kullanıyorum memnunum p12de hoşuma gitti bütçe olarak 300-400tl civarı düşünüyorum şimdilik 1 adet 120mm yeter diye düşünüyorum denemek amaçlı alacağım için 4 pin-molex vs gördüm aldığım herhangi bir modeli sıkıntısız kasama bağlayabilirmiyim birde eğer öndeki fanların hızı üste takacağım fandan daha yavaş olursa negatif olur diye bilgiler görmüştüm

Bu iki model arasında kaldım bağlantı nasıl yapacağımı bilmiyorum anakart üzerindenmi yoksa kasada bir kontrolcü varmıdır açıp bakmam gerekli anakartım gigabyte A520M K V2

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
740
Anakart m-Atx olduğu için fan soketleri biraz sınırlı.,
  1. 1 x CPU Fan konektörü
  2. 1 x sistem fan başlığı
Kasada fan hub türü bir aparat basit sınırlı bir tip takılmış gibi. Gibi diyorum, yine de kapağı açıp konrol edersiniz.

cg540-hub-rgb.jpg

Kasa fanlarını nasıl bağladıkları buna da bakarsınız.

Dark marka kullanıp tecrübe ettim demişsiniz, memnun kalmışsınız. Bu durumda elbette tercih edebilirsiniz.

4 pin Pwn özellikli olmasına dikkat edin.

Son olarak kasa içi pozitif-negatif basınç:
Nötr olacak şekilde bir aralık yakalamk tavsiye edilir..

KS

anllzn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
cevaplarınız için teşekkür ederim sadece 4 pin olan fanlar kullanabilirim değilmi?

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
740
O kasanın arkasındaki fan hub soketlerinin desteği önemli biraz da...
Onları bir kontrol edersiniz. 4 pin desteği varsa ki var gibi görülüyor (Fotoda ortada iki tane boş) Bunu kapağı açarak bir inceleyin.

4 pin pwn tabi daha avantajlı hızı kontrol etmek açısından. Bakarsınız ileride kasaya yeni bir fan hub almak gerekir. Bu açıdan 4 pin pwn olması daha avantajlı olacaktır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri