Dell Alienware 360Hz Vs Asus Rog Strix 270Hz

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761
Uzun zamandır bu ikisi arasında karar veremedim fiyat olarak alienware 9k asus 6.5k. Asus teknoloji olarak dolu bir monitör ama alienware'de 0.5ms 360hz rekabetçi oynayacağım için yüksek hz istiyorum ekran kartım Nvidia olacak her iki monitörde çok iyi ama aradaki fiyat farkına değer mi bilemiyorum.

erdem_guldur

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
62
Eğer fiyat performans açısından bakarsan %33 lük bir fiyat artışlı sana 270FPS -> 360FPS ve 1ms -> 0.5ms farkı sana en iyi ihtimalle oyunlarda %5 lik bir avantaj sağlar.

Çünkü eğer Profesyonel bir F1 pilotu değilsen bir insanın işitselde ortalam tepki süresi 140 -160 görselde 180 - 200 ms dir. Yani monitrünün 0.5 ms daha hızlı tepki vermesi senin tepki süreni 180 ms den 179.5 ms yeye dönüştürür. Bu da yaklaşık %0.6 gibi bir üstünlük katar sana.

Yine FPS olayına bakarsak 270 FPS bir görünütünün 3.7MS de oluşması anlamına gelir. 360FPS e çıkmak iste 3.1 MS ye de bir görüntü anlamına gelir . Sana kazandıracağı hız 0.6 ms lik bir farktır. buda yine bir insanın standart tepkimesi ile hesaplanınca % 0.7 lik bir artış anlamına gelir.

Sonuç olarak, maddiyat olarak engellemiyecekse ve teknolojiyi seven biriysen tabiki DELL al. Ama onu almak için kendini zorluyorsan, hiç zorlama ASUS al. Bi imkan olsa ve iki monitörüde önüne koyup ikisinde de oyun oynatsak kesinlikle farkı söyleyemezsin.

Detaylı yazdım, umarım seçimine yardımcı olur.

KS

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761
Eğer fiyat performans açısından bakarsan %33 lük bir fiyat artışlı sana 270FPS -> 360FPS ve 1ms -> 0.5ms farkı sana en iyi ihtimalle oyunlarda %5 lik bir avantaj sağlar.

Çünkü eğer Profesyonel bir F1 pilotu değilsen bir insanın işitselde ortalam tepki süresi 140 -160 görselde 180 - 200 ms dir. Yani monitrünün 0.5 ms daha hızlı tepki vermesi senin tepki süreni 180 ms den 179.5 ms yeye dönüştürür. Bu da yaklaşık %0.6 gibi bir üstünlük katar sana.

Yine FPS olayına bakarsak 270 FPS bir görünütünün 3.7MS de oluşması anlamına gelir. 360FPS e çıkmak iste 3.1 MS ye de bir görüntü anlamına gelir . Sana kazandıracağı hız 0.6 ms lik bir farktır. buda yine bir insanın standart tepkimesi ile hesaplanınca % 0.7 lik bir artış anlamına gelir.

Sonuç olarak, maddiyat olarak engellemiyecekse ve teknolojiyi seven biriysen tabiki DELL al. Ama onu almak için kendini zorluyorsan, hiç zorlama ASUS al. Bi imkan olsa ve iki monitörüde önüne koyup ikisinde de oyun oynatsak kesinlikle farkı söyleyemezsin.

anladım maddiyat olarak şöyle tabiki de asus daha iyi ama aldım mı kaliteli ve uzun süre götürsün istiyorum

ayrı olarak dediğin gibi arada çok fazla fark ettirecek hızlar yok asus özellikleri açısından daha kaliteli ama bu özellikleri aktif olarak kullanır mıyım hiçbir fikrim yok daha önce bu çapta bir monitörüm olmadığı için birşey diyemem fikrin için çok teşekkürler muhtemelen asus alırım çünkü kartımı değiştireceğim asusta gsync var

birde asus hız aşırtma ile 270 oluyor monitörlerde hız aşırtma negatif sonuçlar veriyor diye biliyorum kalite olarak doğru mu tam emin değilim ama

TheShazZ

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
27

Elinize sağlık hocam yazınızdan etkilendim açıkcası :D

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri