Disk Yönetiminde C Diskim Disk 2 Olarak Görünüyor.

Thoth

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarıma yeni bir SSD disk daha takınca ana M2 diskimin dışında iki tane SSD diskim olmuş oldu ama taktıktan sonra disk yönetiminden baktığımda C diskim olan M2 diskim, Disk 0 olarak görünmesi gerekirken Disk 2 olarak görünüyordu, ben de sonradan taktığım SSD diskleri çıkarıp tekrar format attım düzeldi artık Disk 0'dı fakat diğer SSD'leri tekrar takınca C diskim yine Disk 2 oldu bu normal midir, C diskimin her şekilde disk 0 olması gerekmez mi Yoksa yanlış bir şey mi yapıyorum!?
Bu arada ekran görüntüsünde Disk 3 olarak görünen Harici hard disk.

Ekran görüntüsü 2024-12-28 015652.png

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Benzer durum bende de var. Anakart BIOS sıralaması 1. sıraya otomatik şekilde SATA SSD atanıyor, M2 SSD sonraki sıradan takip ediyor. Elle sıralama değiştirsem bile Disk isimlendirmesi otomatik oluyor. Bunda anormal bir durum yok. SATA olanları daha öne alıyor genelde.

Değiştirmek mümkün mü araştırmadım hiç. Bir problem yaratmıyor sonuçta.

KS

Thoth

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Aslında sorun değil de asıl sorun bilgisayara özellikle de Win 11 de format atarken yaşıyorum, format ekranında diskler karmakarışık görünüyor hangi disk hangisi belli olmuyor yanlış bir diski sileceğim diye korkuyorum.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Aslında sorun değil de asıl sorun bilgisayara özellikle de Win 11 de format atarken yaşıyorum, format ekranında diskler karmakarışık görünüyor hangi disk hangisi belli olmuyor yanlış bir diski sileceğim diye korkuyorum.
Sadece C: diskini sileceğiniz için C: diskine format atmaya başlamadan önce hangi disk sırasında olduğuna bakmayı unutmayın.
Bir tüyo vereyim, Windows kurulu olan diskten 3 adet bulunuyordu galiba. Yani atıyorum DİSK 2 'den 3 tane silmeniz gereken varsa büyük ihtimalle Windows orada kuruludur. Böylece format ekranındayken bulmak daha kolay oluyor.

Ben anakart değiştirmediğim sürece format atmıyorum, antivirüs temizlik işini hallediyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri