Dizüstü Bilgisayarda Performans Sıkıntısı

Elixia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Selamlar,

Bilgisayarımı yaklaşık 2.5 yıl önce aldım. İlk aldığımda League of Legends, Valorant, CS:GO'yu çok rahat açıyordu ve yaklaşık 90 fps'e kadar performans veriyordu. Ancak geçen sene SSD'nin doluluğundan dolayı format attım, ne olduysa o zaman oldu.

O formattan beri oyunlarda aşırı bir performans düşüklüğü var. Bende dedim ki o kadar dayandım bir format daha atayım dedim 2 hafta önce. Sadece League of Legends indirdim lakin orada da aynı problem var. (Oyunu az bilenler bilir; dümdüz kasılırken 45 fps verirken bir fight çıkıyor 19 fps'e kadar düşüyor) (Monitor 60hz zaten, 60fps beni doyuruyordu).

Dedim ki hadi problem League of Legends'da gittim düşük gereksinimli bir oyun indirdim. Oyun, sistemin çok altındaydı. Kafayı yiyecek gibi oldum. Aynı olayı 3 farklı düşük sistemli oyunda denedim ancak sonuç aynıydı, çok fazla bir kasma problemi var. Bütün bu denemeleri ise düşük grafik ayarlarında yaptım. Sizlerden önerilerinizi ve yardımcı çözümlerinizi bekliyorum.

Ekli dosyalar

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    5.6 KB · Görüntüleme: 13
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    5 KB · Görüntüleme: 14
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    14.2 KB · Görüntüleme: 13
  • InkedScreenshot_LI.jpg
    InkedScreenshot_LI.jpg
    872.7 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
GTX 1050 ekran kartı ile LoL gibi oyunlarda bu sorunu yaşamamanız lazım. Şunları sorayım;

1-) NVIDIA GeForce Experience kurulumunu yaptınız mı? Driver son sürümde mi?
2-) Laptop Denetim Masası üzerinde Sistem ve Güvenlik seçeneğine girdiğinde Yüksek Performans seçeneğine mi ayarlı?
3-) Başlat - Çalıştır - sysdm.cpl yazarak karşına çıkan ekranda gelişmiş ayarlar - en iyi performans seçerek tekrar dener misin?

KS

Elixia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
GTX 1050 ekran kartı ile LoL gibi oyunlarda bu sorunu yaşamamanız lazım. Şunları sorayım;

1-) NVIDIA GeForce Experience kurulumunu yaptınız mı? Driver son sürümde mi?
2-) Laptop Denetim Masası üzerinde Sistem ve Güvenlik seçeneğine girdiğinde Yüksek Performans seçeneğine mi ayarlı?
3-) Başlat - Çalıştır - sysdm.cpl yazarak karşına çıkan ekranda gelişmiş ayarlar - en iyi performans seçerek tekrar dener misin?
1-) Kurulu. Evet son sürümde.
2-) Evet. Önceden de araştırdığım için formatladığım gibi buna ayarladım.
3-) Bu da aynı şekilde yapılı.

Son düzenleme:

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
1-) Kurulu. Evet son sürümde.
2-) Evet. Önceden de araştırdığım için formatladığım gibi buna ayarladım.
3-) Bu da aynı şekilde yapılı.

O zaman sıfırdan bir format atıp, (farklı bir format diski yazıp) öyle denemende fayda var. Windows'un otomatik güncelleştirmelerini de kapat lütfen. Saçma sapan güncelleme yükleyip sistemin içine edebiliyor.

KS

Elixia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
O zaman sıfırdan bir format atıp, (farklı bir format diski yazıp) öyle denemende fayda var. Windows'un otomatik güncelleştirmelerini de kapat lütfen. Saçma sapan güncelleme yükleyip sistemin içine edebiliyor.
Teşekkürler. Geri dönüşte elbet bulunacağım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri