DK4 INTEL VS BLADE 6600 Hangi Sistemi Almalıyım?

mertaliozturk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
323
Selamun aleyküm değerli forum üyeleri bir sorum olacaktı bir hafta içerisinde allahın izni ile yeni sistemimi alacağım iki sistem arasında kaldım performans testlerine baktım amd+amd 5-10 fps arası daha çok fps veriyor sizce hangi sistem daha iyidir oyun amaçlı kullanılacak.

Oynanacak oyunlar: GTA 5, RDR2, Forza, BF serisi, FIFA ve GOW

Sistemler:

Moderatörün son düzenlenenleri:

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
12100f tabi.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Ben de dk4 seçerdim.

KS

mertaliozturk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
323

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
Hocam ozaman baktığım testler yanlıştı veya sam açıktı sam teknolojisi açıkken hangisi daha önde olur ve sam teknolojisini açmak zararlımıdır kolay mıdır
Zararlı olsaydı o özelliği koymazlardı fakat intel daha performanslı bir işlemci ve ilerde 13.nesilede upg etme şansınız var 13.neside 1700 soket.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Hocam ozaman baktığım testler yanlıştı veya sam açıktı sam teknolojisi açıkken hangisi daha önde olur ve sam teknolojisini açmak zararlımıdır kolay mıdır
Sam vs boşver. 12100f daha iyi. Ayrıca 5500 sistemin anakartı düşük. İntel olanı güncellemek istersen 12400f veya 13600k gibi daha fazla işlemci ile güncellersin.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
İntel daha iyi yükseltme seçenekleri de daha fazla.

KS

mertaliozturk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
323
İntel daha iyi yükseltme seçenekleri de daha fazla.
Upg yapacağımı sanmıyorum ama yaparsam önerileriniz neledir sistemi alırken özelleştirme bölümünden
Sam vs boşver. 12100f daha iyi. Ayrıca 5500 sistemin anakartı düşük. İntel olanı güncellemek istersen 12400f veya 13600k gibi daha fazla işlemci ile güncellersin.
Zararlı olsaydı o özelliği koymazlardı fakat intel daha performanslı bir işlemci ve ilerde 13.nesilede upg etme şansınız var 13.neside 1700 soket.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Upg yapacağımı sanmıyorum ama yaparsam önerileriniz neledir sistemi alırken özelleştirme bölümünden
İ5 yapılabilir. İlerisi içinde 13. Nesile güncelleme imkanınız var. Anakart değişip ddr5 yapabilirsiniz gibi. Şu an sizin isteklerinizi yapabacak seviyede zaten

KS

mertaliozturk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
323
İ5 yapılabilir. İlerisi içinde 13. Nesile güncelleme imkanınız var. Anakart değişip ddr5 yapabilirsiniz gibi. Şu an sizin isteklerinizi yapabacak seviyede zaten
Hocam şimdi özselleştir bölümünden 500tlye anakart mı upg edeyim 1tb ssd mi alayım kingston

Birde hocalarım bu model ekran kartında coil whine sorunu olur mu

Buraqq

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
336
Hocam şimdi özselleştir bölümünden 500tlye anakart mı upg edeyim 1tb ssd mi alayım kingston

Birde hocalarım bu model ekran kartında coil whine sorunu olur mu
Hocam coil whine her modelde olabilir, şunda veya bunda var diyemeyiz.Sistem seçiminde de dk4 daha iyi onu tercih et.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,372
İki sistemin parçaları da iyi. Ancak işlemcisel olarak performanslı olan Intel i3-12100F modelidir. Karşılaştırma sonuçlarına bakacak olursak;

Intel i3-12100F, AMD Ryzen 5 5500 karşısında oyun performansında %5, render performansında %10, genel skorda ise %5 daha iyi durumda. Intel sistemi tercih ederseniz daha iyi olur.

KS

mertaliozturk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
323
Şans hocam kesin hayır yada kesin evet diyemeyiz.
B660 yapmayacaksan anakartı güncelleme. Ssd yi kingston 1tb yapabilirsin.
Hocam coil whine her modelde olabilir, şunda veya bunda var diyemeyiz.Sistem seçiminde de dk4 daha iyi onu tercih et.
Performans karşılaştırmalarını bilmiyorum ama genel olarak verilir. Ssd yüksek kapasite olması işinize yarar. Ekran kartı ise şans işi.
İki sistemin parçaları da iyi. Ancak işlemcisel olarak performanslı olan Intel i3-12100F modelidir. Karşılaştırma sonuçlarına bakacak olursak;

Intel i3-12100F, AMD Ryzen 5 5500 karşısında oyun performansında %5, render performansında %10, genel skorda ise %5 daha iyi durumda. Intel sistemi tercih ederseniz daha iyi olur.

Herkese teşekkür ediyorum ilgileri için çok sağolun sadece birkaç endişem oluyor o yüzden biraz fazla konu açıyor olabilirim kusura bakmayın, Taner hocam sizede teşekkürler

mahmuut

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Sorun olmazsa yanında hangi ekipmanları alıcaksınız bende aynı sistemi alıcam

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri