Yardım DLSS Açınca Fps'im Azalıyor

ilhannn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,
RTX4060(140W) GPU'ya ve R7 7435HS'li bir laptop kullanıyorum. DLSS açtığım oyunlarda GPU kullanımı %90 üzerindeylen %60 civarlarına düşüyor ve watt değeri 100 iken 70 civarına düşüyor. DLSS olmayan oyunlarda ise (DLSS olanlarda dahil) hiçbir zaman GPU tam kullanılmıyor %90 ile %70 arası keyfine göre geziyor bunu sabit tutabilmemin bir yolu var mı ve DLSS açınca fps düşmnesini nasıl engelleyebilirim?

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Her dlss ayarında fps düşüyor mu ?

KS

ilhannn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Her dlss ayarında fps düşüyor mu ?
GTA Enchanted da DLAA açık iken 60fps alıyorum fakat Quality yapınca hem GPU kullanımı düşüyor hem watt değeri düşüyor hem fps düşüyor diğer DLSS ayarlarıda bu şekil.

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
GTA Enchanted da DLAA açık iken 60fps alıyorum fakat Quality yapınca hem GPU kullanımı düşüyor hem watt değeri düşüyor hem fps düşüyor diğer DLSS ayarlarıda bu şekil.
dlss açıkken oyunun kendi grafik ayarlarına gidin ve en düşükten şu an kullandığınız ayarlara doğru git gel yapın. Başkalarının sorununu çözmüş bu yöntem.

KS

ilhannn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
dlss açıkken oyunun kendi grafik ayarlarına gidin ve en düşükten şu an kullandığınız ayarlara doğru git gel yapın. Başkalarının sorununu çözmüş bu yöntem.
denedim fakat bir işe yaramadı

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Normal ayarlar fulldeyken de aynısı oluyorsa işlemci bottleneck gibi düşünüyorum ama sadece tahmin. Belki oyun sizin bilgisayarınızda adam gibi çalışamıyordur ekran kartı veya windows güncelleme versiyonu sebebiyle, internette bu yönde şikayetler olmuş.

KS

ilhannn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Normal ayarlar fulldeyken de aynısı oluyorsa işlemci bottleneck gibi düşünüyorum ama sadece tahmin. Belki oyun sizin bilgisayarınızda adam gibi çalışamıyordur ekran kartı veya windows güncelleme versiyonu sebebiyle, internette bu yönde şikayetler olmuş.
RT kapalı iken DLSS düzgün çalışıyor sanki ama RT açıkken 2K da 1080p ile aynı performansı alıyorum çünkü 1080p de GPU kullanımı çok düşük oluyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri