Donma ve performans düşüklüğü

Sedat

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle herkese iyi günler dilerim. Bilgisayarım gtx 750ti,i5 işlemci ve 4 gb da ram bulunmakta. Valorant gibi sistemi yormayan bir oyun nasıl olabiliyo da aşırı kasma mevcut oluyor. Virüs vardır format at düzelir dediler attim gene düzelmedi. Anakartı değiştir dediler değiştirdin gene düzelmedi. Ram den böyle bi sorun yapabilir mi? Yaklaşık 20-30 saniye civarı aşırı kasma mevcut daha sonrasında 10 saniye gibi bi süre kasma gidiyor sonra tekrar başlıyor nedir bunun sıkıntısı yardim edebilicek varmı driver lar filan güncel herhangi bi sorun yok su an kasada sadece ram 4 gb ama bu aşırı kasma olayını çözemedim yardımcı olun lütfen???

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Cvp: Donma ve performans düşüklüğü

Bilgisayarınızdaki disk yeni mi ?

İşlemcinizin tam modelini yazabilir misiniz ? "Bu Bilgisayar"a sağ tıklayıp "Özellikler"e basarak bakabilirsiniz.

KS

Sedat

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Donma ve performans düşüklüğü

Androeat' Alıntı:
Bilgisayarınızdaki disk yeni mi ?

İşlemcinizin tam modelini yazabilir misiniz ? "Bu Bilgisayar"a sağ tıklayıp "Özellikler"e basarak bakabilirsiniz

disk de herhangi bi sorun yok. işlemcim ise burda

administrator' Alıntı:
User benchmark indirip sonuç sayfasını buraya atabilir misiniz?

Buradan indirebilirsiniz.
https://www.userbenchmark.com/

böyle bir sonuç çıktı da umarım doğru yapmışımdır

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
469

Sistem sonuç sayfanız: https://www.userbenchmark.com/UserRun/51935955

Açıklamalara bakarsanız CPU dışında tüm bileşenler beklenildiği gibi çalışıyor. Testi yaparken arka planda bazı uygulamaları açık bırakmışsınız. %12 arkaplan CPU kullanımı var. Bu göze alındığında bu rapora göre sisteminiz düzgün çalışıyor.

Oyun esnasında arkaplanda çalışan uygulamaları ve gereksiz servisleri kapatmanız oyun performansınızı artırabilir.

KS

Sedat

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

administrator' Alıntı:

Açıklamalara bakarsanız CPU dışında tüm bileşenler beklenildiği gibi çalışıyor. Testi yaparken arka planda bazı uygulamaları açık bırakmışsınız. %12 arkaplan CPU kullanımı var. Bu göze alındığında bu rapora göre sisteminiz düzgün çalışıyor.

Oyun esnasında arkaplanda çalışan uygulamaları ve gereksiz servisleri kapatmanız oyun performansınızı artırabilir.

Dediğiniz yöntemi denedim fakat sonuç gene aynı.

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
469

Sedat' Alıntı:
administrator' Alıntı:

Sistemin gücü bu kadar. Yapacak Bir şey yok.

KS

Sedat

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

administrator' Alıntı:
Sedat' Alıntı:

Sistemin gücü bu kadar. Yapacak Bir şey yok.

tamam ama youtube da aynı sisteme baktığım zaman rahat bir şekilde oyun oynayabiliyor üstelik bunu ekran kaydı bile alabiliyor

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78

hocam konuyla ilgili çok bir bilgim yok ama ram belleğinizi en azından 8 gb yapmanız bilgisayarı rahatlatacaktır diye tahmin ediyorum. kendi bilgisayarımdan  örnek verirsem şuan sadece google chrome aktif olarak açık kullanıyorum ve 16 gb belleğimin 5.6 sı dolu.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri