Dönüştürücü Görüntü Kaybı Yapar mı?

nazmcang

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Elimde bir sistemim ve monitörüm var monitörümde sadece VGA girişi olduğundan ekran kartımın VGA çıkışını kullanıyorum. Yeni bir ekran kartı alacaktım ve aklıma takıldı VGA girişi olmayan bir ekran kartı alsam ve dönüştürücü ile kullansam ne kadar görüntü kaybı olur ve bunu fark eder miyim?

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Eskiden olsa bu soruya doğrudan “FPS kaybı yaşamazsın” deyip geçebilirdim ama bugün durum değişti. Monitörler artık eskisi gibi 60 Hz değil. Eğer monitörün 75Hz üzeri bir yenileme hızına sahip ise VGA dönüştürücü burada FPS kaybına neden olacaktır.

Örneğin 120 Hz monitörün varsa VGA ile bu monitörde 120 Hz tazeleme hızına ulaşamazsın. Monitör 60 Hz ise kare kaybı olmaz. Yine de HDMI, dijital bir arabirimdir. VGA dönüştürücü kullanmak gecikmeye neden olur. Zira ekran kartından çıkan dijital sinyali önce Analog’a, sonra tekrar dijitale çevirmiş olursun. Yine bu işlem esnasında sinyalde parazitlenme de olabilir. Bu yüzden VGA ile HDMI/DP/DVI arasında görüntü kalitesi farkı vardır diyebiliriz. Yeni bir PC topladıysan monitörünü de artık 75 Hz veya üstü bir model ile değiştirme vakti gelmiştir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri