Dosya Gezgininden Video Oynatırken Ekran Kartı Kullanımım %98 E Kadar Çıkıyor Ve Her Şey Kapanıyor.

dogukanbuny

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
MSI RTX 4080 Super ekran kartım var ve dosya gezginindeki videolara girdiğimde ekran kartı kullanımı %98 e kadar bir anda çıkıyor (Isınma yapmıyor, sabit 40 derecede dolaşıyor) . Yayıncı olduğum için video kayıtlarımı izlemem gerekiyor ama herhangi bi videoya girdiğim an ekran kartı kullanımı %95 üstü olup anında dosyalar ve video kapanıyor masaüstüne atıyor. O an açık olan tarayıcı hariç tüm uygulamalar kapanıyor.

İşlemci : i9 14900KS
Ekran Kartı : MSI RTX 4080 Super
Ram : 2x 32 GB
SSD: M2 1 TB
Dip not : PC de OBS Hariç neredeyse uygulama dahi yok.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-02-27 at 01.57.47.jpeg
    WhatsApp Image 2025-02-27 at 01.57.47.jpeg
    71.7 KB · Görüntüleme: 2
  • resim_2025-02-27_020959610.png
    resim_2025-02-27_020959610.png
    63.2 KB · Görüntüleme: 2

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
OBS kullanmadığım için şöyle özelliklerine bir baktım. Video izlerken de(OBS,bu tür özelliği varsa), %95 e çıkarken gpu bunu mu kullanıyordunuz, yoksa herhangi bir medi player mi?

Önce bu %95 e neyin çıkardığını bulmak için görev yöneticisinden bakabildiniz mi?
Görev yöneticisi > cpu, bellek,... sütun başlıklarından birine sağ tıklayın >GPU sütununu etkinleştirin > tıklayıp kullanım yüzdelerini yukarıdan aşağıya sıralasın.

KS

dogukanbuny

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
OBS kullanmadığım için şöyle özelliklerine bir baktım. Video izlerken de(OBS,bu tür özelliği varsa), %95 e çıkarken gpu bunu mu kullanıyordunuz, yoksa herhangi bir medi player mi?

Önce bu %95 e neyin çıkardığını bulmak için görev yöneticisinden bakabildiniz mi?
Görev yöneticisi > cpu, bellek,... sütun başlıklarından birine sağ tıklayın >GPU sütununu etkinleştirin > tıklayıp kullanım yüzdelerini yukarıdan aşağıya sıralasın.
OBS yayın yaptığım program. O kapalıyken de yapıyor. Herhangi bir video oynatma programı ile de aynı sorunu yaşıyorum. Ayrıca video editlerken veya dediğim gibi video izlerken donma ve mavi ekran hatası da alıyorum. Mavi ekran hataları da sürekli farklı kodlarla oluyor. Aşağıya son 1 haftada aldığım bazı mavi ekranların resimlerini attım.

Ekli dosyalar

• IMG_0814.jpeg
    5.4 MB · Görüntüleme: 2
  • IMG_0813.jpeg
    7 MB · Görüntüleme: 1
  • IMG_0704.jpeg
    8.1 MB · Görüntüleme: 0
  • IMG_0693.jpeg
    6 MB · Görüntüleme: 1
  • IMG_0517.jpeg
    6.4 MB · Görüntüleme: 1
  • IMG_0491.jpeg
    3.4 MB · Görüntüleme: 1
  • IMG_0481.jpeg
    3.3 MB · Görüntüleme: 1
  • IMG_0480.jpeg
    4.5 MB · Görüntüleme: 1

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
Kesin bir şekilde şu veya bu sebepten diye söylemek malesef zor.
Mavi ekran hata kodları, bir kısmı sürücü ile, bir kısmı memory ile ilgili.
dump dosyalarını okumak gerekir ki bu da biraz bu okuma işinden anlayanlarla ilgili.

İşlemci durumu nasıl aşırı ısınma yapıyor mu. (Sıcaklıkları bir izleyin) Çünkü bir de bu var intel in 14. serideki bazı işlemcilerle ilgili kararsızlık sorunları ile ilgili i9 14900 serilerde
bunun azaltmak için anakart üreticisi bios için microcode güncellemesi yayınlamışsa ki çoğu yayınladı, bunu yükleyin.

İşletim sistemi, sürücüler, program çakışmaları vb ile ilgili bir sorun ise bu durumda kolay.
Windows ta diğer zamanlar, video programları dışında herhangi bir anaormallik vb sezdiyseniz. Yada ekran kartı yeni sürücülerden sonra bu durum oluştuysa vb.

Windows işletim sistemi ne kadar uzun zamandır kullanımda?
Önce güvenli moda gidip yine aynı işlemleri yaparak bir bakın isterseniz yine aynı sorunlar çıkacak mı?

Sonra temiz kurulum Windows işletim sistemi. Bunu yaparsanız, sorunun işletim sistemi veya sürücülerden mi olduğunu anlamış olursunuz diye aklıma geliyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri