Dual Ram Takılı Iken Mhz Yükseltince PC Kapanıyor.

burak99

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar dual ram takılı iken sorun yaşıyorum. Tek Tek ramler denendi sorun bulunamadı anakart kanalları denendi sorun bulunamadı. Mhz en düşük seviyede zor kapanıyor tam kapasite olması gerekli ama Yüksek mhz lerde direk kapanyıor.
Sistem bileşenleri ve yazılımları:
Anakart: Asroc A320m Hdv R4.0 Bios sürüm:8.0
Ramler: Corsair Vengance Lpx 1x 8gb 3000 mhz 1x 8gb 3200 mhz
İşlemci: Ryzen 5 5600
Güç kaynağı: Frisby 650w 80 plus bronze sertifika
Ekran Kartı: Sapphire rx 6600xt Nitro

Yapılan testler:
OCCT Testi: Tek tek ram testinde kapanmadı Dual ram testinde direk kapandı. / Güç kaynağı testinde kapanma olmadı. / İşlemci testi kapanma olmadı
Memtest86 Testi: Dual ram takılı iken 10 dk içerisinde bilgisayar kendini kapattı.

Bios geri alma işlemi anarkartta denendi sonuç alınamadı.
Sorunun kaynağını bilen arkadaşlar yardımcı olsun hiç bir kaynakta sonuç yok.

ahmetv2

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Merhaba arkadaşlar dual ram takılı iken sorun yaşıyorum. Tek Tek ramler denendi sorun bulunamadı anakart kanalları denendi sorun bulunamadı. Mhz en düşük seviyede zor kapanıyor tam kapasite olması gerekli ama Yüksek mhz lerde direk kapanyıor.
Sistem bileşenleri ve yazılımları:
Anakart: Asroc A320m Hdv R4.0 Bios sürüm:8.0
Ramler: Corsair Vengance Lpx 1x 8gb 3000 mhz 1x 8gb 3200 mhz
İşlemci: Ryzen 5 5600
Güç kaynağı: Frisby 650w 80 plus bronze sertifika
Ekran Kartı: Sapphire rx 6600xt Nitro

Yapılan testler:
OCCT Testi: Tek tek ram testinde kapanmadı Dual ram testinde direk kapandı. / Güç kaynağı testinde kapanma olmadı. / İşlemci testi kapanma olmadı
Memtest86 Testi: Dual ram takılı iken 10 dk içerisinde bilgisayar kendini kapattı.

Bios geri alma işlemi anarkartta denendi sonuç alınamadı.
Sorunun kaynağını bilen arkadaşlar yardımcı olsun hiç bir kaynakta sonuç yok.
Hocam selamlar, 2 ram birbirinden farklı mı? corsair'in lpx ram'leri 3 farklı hızda ve birbirinden farklı modelleri olarak geçiyor. Eğer ram'ler aynı değilse stabilite sorunları yaratır. İkisini de taktığınız zaman OC yapmanız gerekiyor mu? BIOS üzerinde nasıl bir görüntü oluyor?

Aynı ürün ise farklı tarihlerde bile aldıysanız uyumluluk sorunları yaşayabilirsiniz. Bundan dolayı ram'ler genelde tek tek satılmıyor dual olarak satılıyor.

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
204
Farklı Mhz de ki ramlar olduğu için en yüksek Mhz deki ram en düşük Mhz deki ram değerinde çalışacaktır. Tabiki aynı seri olmadığı için uyumsuzluk olucaktır bu yüzden aynı seri ram takmaya özen gösterin.

KS

burak99

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Farklı tarihlerde aldım aynı serinin farklı mhz olanları forumlarda farklı mhz lerin sorun olmuyacağını okumuştum. İlk aldığım 3000 Mhz idi 2. aldığım 3200 mhz cla değerleri aynı tek fark mhz. Ama şunu eklemek istiyorum dual ram kullanırken sorun yaşamadığım bir dönem var sonrasında işlemcim yetmediğini düşünerek ryzen3 2200g işlemciden ryzen 5 5600 işlemciye geçtim bu yüzden asroc a320 m hdv R4.0 modeli ramın biosu güncel olmadığı için ilk seri biostan 2 3 yıl sonraki çıkmış biosu direk yükledim bundan sonra ilk karşılaştığım hata ekran kartı yük altında kendini kapatıyordu yani aygıt yöneticisinde hata veriyordu uzun uğraşlar sonrasın bütün yazılım güncellemelerini denedikten sonra w11 e geçerek bu sorun kalktı yerini pcnin kapanmasına güç kesmesine bıraktı. Bios tan şüphelendim geri almaya çalıştım ama malesef yapılamıyor hiç bir konuda bu anakartla ilgili geri alanı görmedim yada ben yapamadım daha üst biosa güncelledim hala sorun devam ediyor.

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
204
Ramlarin voltaj değerleri ile olabilir. 3200mhz 1.35 de çalışıyordur 3000 mhz ilk ram 1.3 ile çalışıyordur gibi. Birde ramler farklı ve dual değil. Single muhtemelen . Sorun istemiyorsan aynı ramlarden kullanmaya özen göstermelisin. 2x8gb 3200mhz dual ram kullan muhtemelen sorun ortadan kalkacaktır. Çevrende ddr4 dual ram kullanan sorun yaşamayan birisinden ramları test için isteyip bilgisiyarda hata verip vermediğine bakman olucaktır.

Sorunsuz çalışırsa aynı cl ve mhz değerinde dual ram takman sorunları ortadan kaldırır. Bios için yaptığın güncellemeler hakkında bir şey diyemem.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri