Düşük GPU Kullanımı

Alihan Hut

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar, bugün YouTube'dan video izleyerek AMD Software üzerinden ekran kartı ayarlarımı yaptım. Sonra PC'yi yeniden başlattım ve test için oyunlara gireyim dedim. GTA V'de özellikle şehir içlerinde anlık GPU düşüşü, BF 5 ve BeamNG de aynı şekilde çoğu oyun böyle fakat FH5(55-65) ve wreckfest(25-45)oynarken GPU %100 ani düşüş yok ama normalde aldığımdan daha az FPS alıyorum. Düzeltmek için AMD Software fabrika ayarına çektim olmadı, GPU driveri kaldırıp bir önceki driveri yükledim olmadı bunun çözümü nedir?

Sistem Bilgisi:
  • R5 3600.
  • RX5700.
  • ASUS Prime B450M K.
  • HyperX 8×2 3200.
  • Kingston 500GB M.2 SSD.
  • Seagate 2TB HDD.

arafday

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
57
İşlemciniz bazı oyunlarda darboğaz yapıyor.
İşlemciniz ekran kartınızı bazı oyunlarda oyunlarda tam besleyemiyor. Anlık %18-30 civarı düşüş yaşayabilirsiniz. İşlemcinizi ryzen 5 5600 yapabilirseniz bu sorun muhtemelen düzelir.

Not: her oyun ekran kartınızı %100 kullanmaz. Dediğim durum %100 kullanımdan anlık %75-%85 lere düşüyorsa geçerli

KS

Alihan Hut

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemciniz bazı oyunlarda darboğaz yapıyor.
İşlemciniz ekran kartınızı bazı oyunlarda oyunlarda tam besleyemiyor. Anlık %18-30 civarı düşüş yaşayabilirsiniz. İşlemcinizi ryzen 5 5600 yapabilirseniz bu sorun muhtemelen düzelir.

Not: her oyun ekran kartınızı %100 kullanmaz. Dediğim durum %100 kullanımdan anlık %75-%85 lere düşüyorsa geçerli
ben bu oyunları aktif olarak oynuyorum 2 senedir darboğaz yapmadı da 1 günde mi yaptı, darboğaz olduğunu düşünmüyorum işlemci 7-15 arası

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri