Düşündüğüm Fps'lere Çıkamıyorum

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
42
Merhaba RTX 3050 i5-11400H 16 GB RAM'e sahip bir laptopum var fakat oyunlarda mesela Valorant'ta 120 180 FPS arası düşük ayarlarda görüyorum bunun sebebi nedir? 1 saat olmadı Valorant'ta 85 85 derecede GPU ( %30 GPU kullanıyor / işlemci / %43 kullanıyor şu anda tabii burada hava 33 34 derece şu an %60 nem var.

KeremANL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Bilgisiyar şarja takılıysa daha yüksek alırsın neme ve sıcaklığa bakılırsa Akdeniz bölgesindesin pcnin sıcaklığı yüksek 80 üstü iyi değildir tozlandıysa temizler tir termal macunu da yenile fakat yeniyse driverler ın güncel olduğuna emin ol çok bilgin yoksa driverler hakkında driverbooster uygulamasını indir kolay gelsin 🙂

KS

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
42
Bilgisiyar şarja takılıysa daha yüksek alırsın neme ve sıcaklığa bakılırsa Akdeniz bölgesindesin pcnin sıcaklığı yüksek 80 üstü iyi değildir tozlandıysa temizler tir termal macunu da yenile fakat yeniyse driverler ın güncel olduğuna emin ol çok bilgin yoksa driverler hakkında driverbooster uygulamasını indir kolay gelsin 🙂
Samsunda'yım şarja takılı kullanıyorum fakat batarya da takılı bataryayı çıkarsam derece de düşme olur mu? Driverı geç termal macunu ben kendim de yenileyebiliyorum fakat az yada çok sürüp sürmediğimi anlayamıyorum en son ben değiştirmiştim termal macunu ya az geldi yada tekrar değiştirmem lazım galiba

KeremANL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Ben 2 ayda bir değiştiriyorum fakat ben biraz iyi bakıyorum pcme sadece bir nokta koysanız yeterli olur 1 sene olduysa yenilemeye macunu yenileyin

Ben 2 ayda bir değiştiriyorum fakat ben biraz iyi bakıyorum pcme sadece bir nokta koysanız yeterli olur 1 sene olduysa yenilemeye macunu yenileyin
Batarya ısıyı çok etkilemez

KS

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
42

Batarya ısıyı çok etkilemez
Hem gpu hem cpu macununu da değiştiriyor musunuz? En son macunu değiştirdiğim de fpste pek değişiklik yoktu

KeremANL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Hem gpu hem cpu macununu da değiştiriyor musunuz? En son macunu değiştirdiğim de fpste pek değişiklik yoktu
Ben masaüstü kullanıyorum gpu çok sık değiştirmem ama laptopda değiştirirdim sen değiştir. Isı düşünce doğru orantılı şekilde pcnin performansında artıyor. Tabi senin laptobun ekstra ısınan bir model olabilir

KS

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
42
Termal macunları değiştirdim bilgisiyarı kapattım fanların kablolarını takmayı unutmuşum bip bip diye ses geldi hemen o dakika içerisinde açtım kasayı taktım kabloları şuanlık sorun yok olacağını da düşünmüyorum. Bataryayı takmadım bataryasız fişe takılı kullanacağım bence az da olsa dereceyi etkiliyordur batarya. Bakalım dereceler de iyi sonuçlar alacak mıyım. Kullandığım macun : MX-4 ARCTİC

Ekran kartının üzerinde ki macun sağ taraftan biraz boş kalmış ondan da ısınma az da olsa olmuştur muhtemelen

Ekli dosyalar

• IMG20230806152957.jpg
    IMG20230806152957.jpg
    3.5 MB · Görüntüleme: 14
  • IMG20230806153002.jpg
    IMG20230806153002.jpg
    3.4 MB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:
KS

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
42
CS de bir ölüm maçı attım ve çıktım çıkalı 10dk olmuyor şu an GPU 64 derece %0 kullanıyor.
CPU %3 ve %19 arasında gidip geliyor bu normal. Ama ekran kartı bilgisayar neden bu kadar ısınıyor anlamış değilim aklıma tek gelen havanın sıcaklığından kaynaklı olması. Sizce neden?
Bu da işlemci
1691330328484.png

KeremANL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Stabil 64 derece laptop için iyi ben yaptığım testi anlatayım sana odam 30 dereceyken ekran kartım 59 dereceydi klima açtım oda ort 26 derece oldu ekran kartı ise 54de sabit kaldı arada 53e düştü oda sıcaklığı çok etkiliyor bide seninki laptop ve laptobunuzunda soğutması çok iyi değil büyük ihtimalle bu sebeplerden

KS

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
42
Stabil 64 derece laptop için iyi ben yaptığım testi anlatayım sana odam 30 dereceyken ekran kartım 59 dereceydi klima açtım oda ort 26 derece oldu ekran kartı ise 54de sabit kaldı arada 53e düştü oda sıcaklığı çok etkiliyor bide seninki laptop ve laptobunuzunda soğutması çok iyi değil büyük ihtimalle bu sebeplerden
Boşta 64 derece olması garip

KS

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
42
Boşta olduğunu yazmamışsın evet iyi değil
Garip olan kısım şu ki gpu boştayken sabahtan beri sabit 64 derece ve 0 kullanıyor oyun açtığımda gpu çalışıyor yani kullanıyor derece artıyor ama 64ün altına boşta hiç düşmüyor anlamış değilim

KeremANL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Fanları 64 dereceye Bi ihtimal ayarlı olabilir uygulaması varsa bak

KeremANL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Fanları rpm yeterince fazla laptobun modeli ne

KS

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
42
Fanları rpm yeterince fazla laptobun modeli ne
Monster v17.1 ama bu derece sorunu yoktu normalde 2 yıldır kullanıyorum tek sefer sıkıntı olmadı daha önce de macun değiştim sıkıntı olmadı fanları vidaların üstüne tam oturttum aynı şekilde cpu ve gpu nunda yerlerini tam oturttum niye böyle anlamadım

KeremANL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Monster v17.1 ama bu derece sorunu yoktu normalde 2 yıldır kullanıyorum tek sefer sıkıntı olmadı daha önce de macun değiştim sıkıntı olmadı fanları vidaların üstüne tam oturttum aynı şekilde cpu ve gpu nunda yerlerini tam oturttum niye böyle anlamadım
Monster lar için boşta 60 derece normal fakat önceden daha düşüktü diyorsan garentiye yolla

KS

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
42
Yine gönderebilirsin fakat para ödersin Bi problem çıkarsa

Tek temizliği bedava yapıyolar
En az 2 3 hafta da geri gönderiyorlar kasanın içini ben temizledim zaten termal macunu sürdüm bazıları termal macunu sürdüğümüz de ömür boyu bakımdan çıktığını söylüyorlar ama yt de kendi kanalında monster kargoyla uğraşmak istemezseniz yapabilirsiniz diyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri