Düzelmeyen driver

Redfire146

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
30
Merhaba w11ken hata aracı driver zaman aşımına uğradı hatası veriyordu arada ekran gidip geliyordu ddu ile sürücüyü kaldırıp whql etiketli sürücüyü yükleyince ekran gidip gelmesi gibi bir çok sorun çözüldü. Lakin arada piksel hatası verip tekrar altta atacağım hatayı alıyordum w11den w10 proya çevirdim işletim sistemini pc şu an daha iyi lakin yine nadiren de olsa aynı hatayı veriyor "sürücü zaman aşımı" diye tek kalan sorunum bu nasıl çözebilirim

Ekli dosyalar

• 20221115_032333.jpg
    20221115_032333.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 20

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
Merhaba w11ken hata aracı driver zaman aşımına uğradı hatası veriyordu arada ekran gidip geliyordu ddu ile sürücüyü kaldırıp whql etiketli sürücüyü yükleyince ekran gidip gelmesi gibi bir çok sorun çözüldü. Lakin arada piksel hatası verip tekrar altta atacağım hatayı alıyordum w11den w10 proya çevirdim işletim sistemini pc şu an daha iyi lakin yine nadiren de olsa aynı hatayı veriyor "sürücü zaman aşımı" diye tek kalan sorunum bu nasıl çözebilirim
1. Ekran kartı BIOS güncelleyin
2. Bütün sistem parçalarını güncelleyin driver ve bioslarını.

ZULTİA

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
43
Sistem Ozellikleri Nedir Acaba

KS

Redfire146

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
30
saatlerdir pcyle oynuyorum hiçbir sorun çıkmadı bir anda ekran karardı ve şöyle bir hata belirdi arkadaşlar buyrun

1. Ekran kartı BIOS güncelleyin
2. Bütün sistem parçalarını güncelleyin driver ve bioslarını.
biosu nasıl güncelleyeceğimi bilmiyorum kısa bir özet geçer misiniz veya sanırım taramayla driverları son güncel yapan programlar mevcutmuş onlardan mı kullanmalıyım sizce

Sistem Ozellikleri Nedir Acaba
donanımları mı soruyorsunuz?

Ekli dosyalar

• 1669392462225.png
    1669392462225.png
    55.9 KB · Görüntüleme: 17
  • 1669392532039.png
    1669392532039.png
    9.3 KB · Görüntüleme: 16

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
saatlerdir pcyle oynuyorum hiçbir sorun çıkmadı bir anda ekran karardı ve şöyle bir hata belirdi arkadaşlar buyrun

biosu nasıl güncelleyeceğimi bilmiyorum kısa bir özet geçer misiniz veya sanırım taramayla driverları son güncel yapan programlar mevcutmuş onlardan mı kullanmalıyım sizce

donanımları mı soruyorsunuz?
Bios güncelleme için böyle bir rehber var.

Driver programı önermiyorum. Birde sisteminiz bütün parçalarını yazarmısınız.

KS

Redfire146

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
30

psu: asus rog strix 850w anakart: x 570-f rog strix cpu: ryzen 9 5900x gpu: rx 6900 xt lc ssd: samsun 980 pro 500gb hdd: 1tb wd şeklinde
tam çözdüm diyorum tekrar karşılaşıyorum bu hata karşıma çıksa da hiçbir sorun yaşamadım lakin çıkıyor işte

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
psu: asus rog strix 850w anakart: x 570-f rog strix cpu: ryzen 9 5900x gpu: rx 6900 xt lc ssd: samsun 980 pro 500gb hdd: 1tb wd şeklinde
tam çözdüm diyorum tekrar karşılaşıyorum bu hata karşıma çıksa da hiçbir sorun yaşamadım lakin çıkıyor işte
Sorunun yazılımsal olduğunu eminim parçaların hepsi üst düzey Güvenli moda girip DDU ile driverları temizleyip tekrardan kurulum yaptınız demi ?

hüsoouuee

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
54

konudan bağımsız ama bişi sorcam ekran kartım xfx rx6600 ama sitede bu ekran kartı gözükmüyor ekran kartının biosu mu yok demek?

KS

Redfire146

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
30
Sorunun yazılımsal olduğunu eminim parçaların hepsi üst düzey Güvenli moda girip DDU ile driverları temizleyip tekrardan kurulum yaptınız demi ?
güvenli mod kısmı hariç ddu ile driveri kaldırıp whql etiketli driver yükledim sorunlarımın büyük kısmı düzeldi lakin arada bahsettiğim gibi bu sorunları alıyorum sadece. Biraz bakındım ve mhzyi düşürünce hata almadığını söyleyen arkadaşlar gördüm bu yüzden bende şu an ayarları biraz düşürdüm
1669393910014.png

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
güvenli mod kısmı hariç ddu ile driveri kaldırıp whql etiketli driver yükledim sorunlarımın büyük kısmı düzeldi lakin arada bahsettiğim gibi bu sorunları alıyorum sadece. Biraz bakındım ve mhzyi düşürünce hata almadığını söyleyen arkadaşlar gördüm bu yüzden bende şu an ayarları biraz düşürdüm Ekli dosyayı görüntüle 11751
güvenli modda kaldırmazsanız tamamıyla silinmiyor tavsiyem güvenli modda kaldırıp tekrar kurun.

KS

Redfire146

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
30
güvenli modda kaldırmazsanız tamamıyla silinmiyor tavsiyem güvenli modda kaldırıp tekrar kurun.
tekrar yaşarsam deneyeceğim, şu an voltaj ve mhz ayarlarıyla denemek istiyorum kaç kaç yapmalıyım düşürmek için tavsiye alabilirim 2500den 2000e aldım mhzyi, voltajı da 1100e düşürdüm

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Tavsiyem teorik olarak olacak daha önce denenmiş değil.
Windows 10 Home sürümü kurun. İlk önce bios update yapılmamışsa yapın. Daha sonrasında ekran kartının driverlarını yükleyin. Ardından standart windows updateleri yapın. Ekran kartının yazılımı uyarıda belirtildiği üzere başka bir yazılımla çakışıyor. Crack veya otomatik güncelleme programları kullanıyorsanız kullanmayın. Bir süre antivirüssüz deneyin.

KS

Redfire146

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
30
Tavsiyem teorik olarak olacak daha önce denenmiş değil.
Windows 10 Home sürümü kurun. İlk önce bios update yapılmamışsa yapın. Daha sonrasında ekran kartının driverlarını yükleyin. Ardından standart windows updateleri yapın. Ekran kartının yazılımı uyarıda belirtildiği üzere başka bir yazılımla çakışıyor. Crack veya otomatik güncelleme programları kullanıyorsanız kullanmayın. Bir süre antivirüssüz deneyin.
Deneyeceğim ddu ile guvenli modda kaldirmak whql etiketli surucu indirmek gibi secenekler işe yaramadi frekansi dusurup voltaji biraz dusurdum sorunlar devam etti cozulmuyor nadiren oluyor ama oluyor

Sorun tekrarlandı dediğiniz gibi güvenli modda deneyeceğim
Bu arada zaten guvenli modda ddu ile kaldirmişiz maalesef yeterli olmamiş geriye denemedigim sadece daha eski surucu kullanmak var eger o da olmazsa bilgisayarcigenç hocamın dediğini deneyeceğim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri