Geçen gün ea dan fifa 22 yi indirmiştim. Şimdi ise steamdeki indirimden dolayı satın aldım ve steamden kullanmak istediğimde tekrar indirme başlatıyor. Sorum ise şu tekrar steamden indirmeden oynamanın yolu var mıdır ?
nasıl yani steamden oyunun indirme yerini ea dan indirdiğim yeri mi seçeyimYanlış bilmiyorsam oyunun kurulu olduğu yeri seçerseniz indirme kısmında belli bir kısmı geçtikten sonra yüklemeden bitiriyor.
yardımınız için teşekkür ederim hocam çözdüm <3EA 'de ki dosyaları kabul eder ise en fazla Steam versiyonuna uyarlanması için gereken dosyaları indirtecektir. Bu da yine en fazla olarak bir kaç GB olur ama endişelenmeyin oyunun boyutu kadar olmaz... yani sanırım
(GTA 5'de bu yöntemi denediğim zaman yanlış hatırlamıyorsam ekstra 3 veya 7gb indirtiyordu hala o kadar mı bilmiyorum.)
• Steam 'den Fifa 22'yi indirmeye başlatın, bir kaç mb insin (Örn. 50-100 vs.).
• Steam 'ı komple kapatın.
• EA App / Origin 'den indirdiğiniz Fifa 22 klasörünün içindeki dosyaları kopyalayın.
• Kopyaladığınız dosyaları Steam 'in oyununu kuracağı klasöre gidin ve kopyaladığınız dosyaları yapıştırın.
• Steam 'ı başlatın kütüphaneden oyunu seçin aktif ise "Oyna" butonu çıkacaktır. Değilse de indirmeye devam edin. Böylece Steam indirmeye başlamadan önce Oyun dosyalarını doğrulacaktır.
Not: Direkt Kes-Yapıştır veya Aynı sürücüye sürükle bırak ile dosya taşıma işlemi yapmanızı önermem yani @s4lly 'nin dediğini direkt uygulamayınız. Bazen işlemi yanlış yaptığımızdan dolayı platform attığınız dosyaları tamamen silebiliyor. Bunun sonucunda da eğer kes yapıştır yaptıysanız veya kopyalamadan aynı sürücü içerisine sürükle bırak ile taşıma yaptıysanız o klasördeki tüm dosyalar silinir ve en baştan indirtmeye başlar. Eğer bunu her denemenizde yapıyorsa Not 3'e bakın.
Not 2: Bu yöntem dosya doğrulama özelliği bulunan hemen hemen her platform için çalışabilecek bir yöntemdir.
(Bu yöntemi denediğim platformlar: Rockstar Games Launcher -Origin - Steam - Epic - Ubisoft Connect)
Not 3: Bu yöntem denediğim her platformda çalışsa da bu platformlarda bulunan bazı nadir oyunlar için işe yaramayabiliyor ve istemci en baştan indirtme yaptırabiliyor. En baştan indirtmek demek sizin klasöre attığınız dosyaların tamamını siliyor demek.
Ekstra bilgi: Bu işlemi Steam 'ı kapatmak yerine direk diğer platformdaki oyunun kurulu klasörünü kopyala - yapıştır yapıp ardından Steam 'dan indirme başlatarak da yapabilirsiniz. Ancak bazı oyunlar farklı platformlarda oyunun kurulması gereken klasör adını farklı girebiliyorlar. Bu yüzden platform indirme yaparken farklı adla klasör açabilir ve böyle olunca yine asıl yönteme geçiş yaparsınız.
Risk almayı severler için:Bu yöntem ile korsan indirip beğendiğiniz ve hesabınıza satın aldığınız oyunları, güncel bir şekilde oynamak isteyip ve tekrar indirmek istemediğiniz oyunlarda da deneyebilirsiniz. Ancak bunun olma olasılığı farklı platformdan geçirilen oyuna kıyasla daha düşüktür.
Risk konusuna geldiğimizde ise; İnternet bağlantısı gerektiren hiçbir oyun için denemeyin. Bu platformlarda her ne kadar dosya doğrulama özelliği bulunsa da bu özellik addaki dosyalara dokunmaz. Korsan oyunlarda ki çoğu klasörlerin / dosyaların adı başka olabilir veya korsan oyunun açılmasını sağlayabilmek için ekstra dosyalar olabilir ve bu da online oyunun güvenlik duvarına toslatabilir, oyuna girdiğiniz gibi yasaklama almanız oldukça olasıdır. Korsan oyun için bu işlemi yalnızca tek oyunculu oyunlarda denemenizi öneririm.
Bunu örneğin "İnternet cafe simulator 1-2" gibi oyunlarda deneyebilirsiniz. Şahsen son denediğim oyun bu oldu. İlk çıktığında deneme için internet ortamından oyuna eriştim sonra beğendim ve Steam 'den satın aldım bu işlemi uyguladım.
Not: GTA 5, Epic Games platformunda ücretsiz dağıtıldığı zaman bir çoğu korsan kullanıcı bu yöntemi yaparak daha az boyutta dosya indirip orijinal oyuna sorunsuz bir şekilde erişim sağlayabildi. (Sırf bu durumdan dolayı bu konuya da değinmek istedim ama yine de ben bunu internet erişimi olan oyunlarda denemenizi önermiyorum)
nasıl çözdünüz sorunuyardımınız için teşekkür ederim hocam çözdüm <3