Yardım Easy Debug Dram Ve CPU Işığı Açılırken Yanıyor

VictoR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Windows açılırken bsod ekranı veriyordu bende ram den kaynaklı diye düşündüm mhz yi 6000 den 3200e aldım sonra açılmadı bios reset yaptım açılırken 2 3 dk debug ışıkları yanıyor ramlar 4800 de kaldı 6000 e alınca yine açılmıyor ne yapmam lazım

Son düzenleme:

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,954
Kasanın açma düğmesine 3-5 defa bas birazcık basılı tut. Sonra tak bakalım BIOS pilini. Eğer gene aynı şekilde devam ederse BIOS'tan F7 tuşu ile Advanced Mode geçip sol taraftaki OC (Overclock) butonuna basıp RAM'lerin EXPO destekliyse EXPO ayarını açıp kaydedip çık. Sonra bilgisayarı kapatıp aç. Sorun devam ederse gene aynı yerden Memory Context Restore ayarını aktif et. Sonra kaydedip çıkıp tekrardan düzelip düzelmeyeceğine bak.

KS

VictoR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Kasanın açma düğmesine 3-5 defa bas birazcık basılı tut. Sonra tak bakalım BIOS pilini. Eğer gene aynı şekilde devam ederse BIOS'tan F7 tuşu ile Advanced Mode geçip sol taraftaki OC (Overclock) butonuna basıp RAM'lerin EXPO destekliyse EXPO ayarını açıp kaydedip çık. Sonra bilgisayarı kapatıp aç. Sorun devam ederse gene aynı yerden Memory Context Restore ayarını aktif et. Sonra kaydedip çıkıp tekrardan düzelip düzelmeyeceğine bak.
Hocam ayarları eve dince deneyim ama bios pili çıkmıyor arada plastik var anlamadım bende

KS

VictoR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

Ekli dosyalar

• IMG_20250227_224317.jpg
    IMG_20250227_224317.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 5
KS

VictoR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Expo desteklemiyor galiba basıyorum bir şey olmuyor resimde beyaz çıkmış disabled yazanlar gri

Tamam hocam oldu bakıyorum şimdi

Hocam şimdi ise 1 2 saniye yanıyo ve açılıyor

Hocam bir şey daha sorcam bazen mavi ekran veriyor kernel security check failure diye o yüzden ramlerden olabilir diye mhz düşürttüm sürekli mavi ekran veriyordu

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri