Ek SSD Disk Takınca Bilgisayara Elektrik Gelmedi.

Thoth

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Bilgisayarımın ana M2 diskinin haricinde ek bir ssd disk takmıştım hiçbir sorun olmadan çalışmıştı, bugün 3. bir SSD disk ekledim bilgisayara elektrik gelmedi, açma tuşuna basınca fanlar ve ledleri 1 saniye kadar çalıştı kapandı ama RAM'lerin ledleri yanıyordu, nasıl bir sorun anlamadım ssd'yi çıkarınca düzeldi.

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,956
Bilgisayarımın ana M2 diskinin haricinde ek bir ssd disk takmıştım hiçbir sorun olmadan çalışmıştı, bugün 3. bir SSD disk ekledim bilgisayara elektrik gelmedi, açma tuşuna basınca fanlar ve ledleri 1 saniye kadar çalıştı kapandı ama RAM'lerin ledleri yanıyordu, nasıl bir sorun anlamadım ssd'yi çıkarınca düzeldi.
yeni mi aldın o ssdyi yoksa 2.el mi içinde farklı bir windows bulunuyor olabilir

KS

Thoth

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
yeni mi aldın o ssdyi yoksa 2.el mi içinde farklı bir windows bulunuyor olabilir
Eski diskim, boş kutu almıştım onun için usb bağlantısıyla sorunsuz kullanıyordum, kablo kalabalığı olmasın diye bilgisayarın içine alayım dedim kutudan çıkartıp bilgisayara takmıştım, şimdi tekrar eski kutusuna taktım usb bağlantısıyla kullanıyorum yani çalışıyor SSD.
Yeni data ve güç kablosu aldım belki onlarda sorun olabilir ama test yapamam, güç kaynağından çıkan şerit kabloda 4-5 tane güç çıkışı var onlardan birine taktım yeni aldığım güç kablosunu, data kablosunu da anakarttaki sata portlardan birine taktım acaba sırayla mı takmak gerekiyor, ben rastgele taktım, data kablosunu da öyle en kolay ulaşabildiğime taktım belki o da diğeriyle yanyana olması gerekiyordur..
Gerçekten aklım almadı bbir SSD takınca nasıl bilgisayara güç gelmez! hatta nasıl kısmi güç gelir, RAM'lerin ışığı yanıyordu çünkü, anakart diagnostik ışıklarına bakmayı unuttum, belki bir ışık yanmıştır ama olsaydı görürdüm.
Önceki SSD' yi de yine kutudan çıkarmış takmıştım hiç sorum olamamıştı.

Son düzenleme:
KS

Thoth

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Sorun yeni sipariş ettiğim güç kablosundaymış, SSD' ye güç kaynağının kendi şerit kablosundaki soketlerden birini takınca düzeldi, ya bir kopukluk vardı ya da kısa devre yapıyordu.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri