Ekipmana Fazla Para Vermek Günah Mıdır?

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
Kişisel görüş katmadan, bunun için bir hüküm varsa söyleyebilir misiniz? Yani kısaca yüksek paralar vermek isrsfa girer mi? Veya birine öneride bulunsak, o kişi de bizi dinleyip o önerdiğin şeyi alsa, israf ise öneren kişi de günaha girer mi? (Lütfen kişisel görüş katmayın)
Yani sadece ekipman değil, örnek olsun diye söyledim. Mesela Ucuzu varken pahalasını almak israf olur mu?

okankygsz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
42
şöyle düşünelim.Paran var kurbanda keseceğin hayvanın etini bağışlayacaksın.Kuzu kesip bu kadarı yeter mi dersin yoksa dana kesip daha çok insanın karnını doyurmak mı?Ama kuzu daha ucuz danaya göre o zaman dana kesmek israf mı?

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
şöyle düşünelim.Paran var kurbanda keseceğin hayvanın etini bağışlayacaksın.Kuzu kesip bu kadarı yeter mi dersin yoksa dana kesip daha çok insanın karnını doyurmak mı?Ama kuzu daha ucuz danaya göre o zaman dana kesmek israf mı?
Kurbana bağlamasak daha iyi olur çünkü kurban kesince dağıttığın etten sevap kazanıyorsun. Ama kulaklığı aldığında kimseye bir faydan olmuyor. (üreten firma dışında). Yada bir telefon için 2 3 ay çalışıp o parayı biriktirip telefon almak israfa girer mi?

Son düzenleme:
KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
Bana göre günah ve sevap kavramları olmadığı için şuana kadar dünyaya 4300 adet civarı din geldiği için olaya günah sevap değil insanın gönlü ne istiyorsa onu yapması yönünde olacaktır fikrim :D

Ucuz pahalı kavramı sana göre değişir bütçen iyiyse veya bütçe yarabiliyorsan o telefona sahip olmak istiyorsan alırsın.

2023 yılındayız aşalım artık hocam sakız orucu bozar mı kurban eti dağılır mı zart zurt :D
Öldükten sonra RABBİN kimdir diye sorulunca gelen pişmanlık hissi.

İyi ki kişisel düşünce katmayın dedim.

• Haha
Reactions: XXL

tükenişler

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
256
Kişisel görüş katmadan, bunun için bir hüküm varsa söyleyebilir misiniz? Yani kısaca yüksek paralar vermek isrsfa girer mi? Veya birine öneride bulunsak, o kişi de bizi dinleyip o önerdiğin şeyi alsa, israf ise öneren kişi de günaha girer mi? (Lütfen kişisel görüş katmayın)
Yani sadece ekipman değil, örnek olsun diye söyledim. Mesela Ucuzu varken pahalasını almak israf olur mu?
Kullanıcıya göre değişir, artık günümüz koşullarında dandik ekipmanlar dışında olan fiyatları biliyorsunuz. Güzel bir şey almak herkes ister, şahsen israf olacağını düşünmüyorum bu kadar detaylı olacaksa zaten bir süre kullandıktan sonra satabilir. Onun yerine israf olmayan işini görecek şekilde olanları alabilir. Dini yönü nasıl olur bilmem ama asıl dandik şeyler sağlam değilse hep vereceği paraları katlayıp daha iyisini alsa bu kadar uğraşılmasına gerek kalmaz, misal şimdi kullandığınız klavye 1-2k arasındaysa eskiden kullandığımız durmadan hevesle maddi durum pek fazla yokken dandik klavyeler alıp akabinde iyisini alınca hep köşede kalmıştır o zaman onlarda israf.

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,986
Benim bildiğim bir hüküm yok, eğer zenginsen zekat felan vermen lazım işte. Sonuçta bir arabanında 15-20 milyon olmasının sebebi var klavye mouseninde

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,986
Bana göre günah ve sevap kavramları olmadığı için şuana kadar dünyaya 4300 adet civarı din geldiği için olaya günah sevap değil insanın gönlü ne istiyorsa onu yapması yönünde olacaktır fikrim :D

Ucuz pahalı kavramı sana göre değişir bütçen iyiyse veya bütçe yarabiliyorsan o telefona sahip olmak istiyorsan alırsın.

2023 yılındayız aşalım artık hocam sakız orucu bozar mı kurban eti dağılır mı zart zurt :D
Ha ayrıca sana gelicek olursak, sürekli milleti küçümsüyorsun ama kendine ait bir vasfın yok. Sürekli görüyorum bir şey demiyorum ama bu yaptıkların yeter. Yok amazon güvenilir mi diye sorulunca benim dedem amazon hissesi almayı biliyor deyip küçümseme veya ekonomi ile ilgili soruda küçümseme

Burda cahil olan o şu bu değil sensin, daha insanların görüşüne saygı duymayı öğrenememişsin. Biz laik bir ülkede yaşıyoruz. Ateist olunca en bilgili en gelişmiş varlık olmuyorsun önce düşünceni düzgün savun.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri