Ekran gidip geliyor ve beyaz oluyor.

wind

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhabalar, sorunum aslında büyük ve işin içinden çıkamaz oldum. Biraz uzunda olsa aslında tam yaşadığım sorunları sizlere aktarmak istiyorum.

Sistem özellikleri: 
İşlemci: i5-2500k
Anakart: Gigabyte z68p-ds3
Ekran kartı: Sapphire HD6850 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon
Güç Kaynağı: Powerman 300w power supply (asıl psu yandığında 5 ay önce 2. el idareten aldım
8GB ram
500 gb hdd

Bilgisayarda internet sayfalarında gezerken(bir yandanda bluestacks açılıyor) ekran bir anda bembeyaz oldu. Reset attım bu seferde windows başlatılıyor "resim-1" ekranından ileriye geçtiğinde ekran tamamen siyah oldu ve masaüstü gelmedi. Bunun üzerine bende format attım ve düzeldi. 1 gün sonra tekrardan aynı sorunu yapınca ekran kartından olduğunu düşündüm ve ekran kartını çıkarttım anakart üzerindeki yere taktım. Bu şekilde bilgisayar 2 gün çalıştı ardından şuandada konuyu açarken ekran gidip geliyor. Dün gece bilgisayarı açmaya çalıştığımda ise eski tvlerde anten çekmeme problemi gibi ekran karıncalı oldu. Bu sorun sizce neden kaynaklanıyor olabilir? HDMI kablosunu filan veya monitörü denedim ama sorun onlarda değil. Güç kaynağını asıl güç kaynağım yandığında idareten 2. el aldım ve 5 ay oldu kullandım ama yetersiz mi kalıyor, miladını doldurdu mu ? Sizlerin yorumları ve düşünceleri nedir?

Resim1:
EXGezlaXkAETKQw

Ekran kartı takılı olduğu süreçte:
EXGezlhXkAAcmWw

Fakat şuan ekran kartı olmadığındada yani anakarttan faydalanırke ekran bembeyaz oldu reset atınca düzeldi. Şuandada konuyu açarken ara ara tamamen gidip geliyor.

KS

wind

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Pardon tamamen aklımdan çıkmış, ana konuyu düzenliyorum hemen teşekkürler.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Hocam PSU çok sağlam sayılmaz açıkçası. HDD ne durumda? Disk sağlığı nasıl? Hocam monitör kablolarını kontrol edin. Eğer hala devam ediyorsa gidip gelmeler PSU kaynaklı olabilir

KS

wind

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam bende PSU kaynaklı bir sorun olabilir mi diye merak ediyorum açıkçası. Bu PSU diğeri yandıktan sonra idareten almıştım. Monitör ve ekranda herhangi bir sorun yok ve gayet iyi çalışıyor testini yaptım ama diğer parçaları bilemiyorum malesef.

Sistem özellikleri https://hizliresim.com/4FzTkm

KS

wind

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Deneme şansım yok malesef hocam. Aslında bugünlerde dışarı çıkmaktanda biraz çekindiğim için pek fazla alternatif üretemiyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri