Ekran Kapandıktan Sonra Tekrar Görüntü Gelmiyor

batuhanklc7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Güç seçeneklerimde uyku modu kapalı bekletme modu kapalı sadece ekranı 5 dakika sonra kapatmaya ayarladım ama bilgisayarın başından ayrıldığım zaman bazen ekran kapanınca tekrar mouse klavyeye dokunduğumda açılmıyor bilgisayara reset atmak zorunda kalıyorum sürekli bu sorunu bi türlü çözemedim bununla ilgili bilgisi olan kimse var mı? Bazı yerlerde AMD ULPS kapatmam gerektiği yazıyordu onu da denedim ama yine aynı. Çözümü olan varsa söylerse sevinirim.

CranzyX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Ekran Kartı sürücülerini güncellemeyi denedinmi?
+ olarak Windows güncellemen bulunuyor ise onları güncellemeyi dene.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
Windows 11 hocam

Sürücülerim güncel hocam windows güncellemesi de bulunmuyor şuanlık
Windows 11 güç seçeneklerinden denge modundaysa performans moduna geçirin. Birde sabit diski kapatma seçeneği var onun ayarını hiçbir zaman yapın değişikleri kaydedip bilgisayarı yeniden başlatın. Windowsu güncelledikten sonra güncellemeleri de kapatın belirli süreler de kendiniz kontrol edip güncellersiniz. Ekran kartı RTX serisi ise Nvidia denetim masasından sistem ayarı değil GPU ayarlarını kullanın. Amd ekran kartı adrenalin de sorun yok zaten. İşlemci de Gpu varsa onu da Biosdan kapatın sadece ekran kartı çalışsın. Windows lisanslıya yazılım olarak ayarlar tamamsa sorun yoksa : Donanımı elden geçirmeniz gerekebilir.

Ekli dosyalar

• denetim masası.jpg
    denetim masası.jpg
    67.7 KB · Görüntüleme: 3
  • Ekran görüntüsü 2025-02-22 222512.jpg
    Ekran görüntüsü 2025-02-22 222512.jpg
    37.8 KB · Görüntüleme: 3
  • sabit disk.jpg
    sabit disk.jpg
    57.6 KB · Görüntüleme: 2
KS

batuhanklc7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Windows 11 güç seçeneklerinden denge modundaysa performans moduna geçirin. Birde sabit diski kapatma seçeneği var onun ayarını hiçbir zaman yapın değişikleri kaydedip bilgisayarı yeniden başlatın. Windowsu güncelledikten sonra güncellemeleri de kapatın belirli süreler de kendiniz kontrol edip güncellersiniz. Ekran kartı RTX serisi ise Nvidia denetim masasından sistem ayarı değil GPU ayarlarını kullanın. Amd ekran kartı adrenalin de sorun yok zaten. İşlemci de Gpu varsa onu da Biosdan kapatın sadece ekran kartı çalışsın. Windows lisanslıya yazılım olarak ayarlar tamamsa sorun yoksa : Donanımı elden geçirmeniz gerekebilir.
İşlemcim Ryzen 7 7800x3D dahili gpu nasıl kapatılıyor onu bilmiyorum hocam tarif edebilir misiniz. Dediğiniz diğer ayarları yaptım şuan

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
İşlemcim Ryzen 7 7800x3D dahili gpu nasıl kapatılıyor onu bilmiyorum hocam tarif edebilir misiniz. Dediğiniz diğer ayarları yaptım şuan
Biosa girip Advanced menüden kapatıcaksınız anakartınız markasına göre Googlda aratın Amd dahili Gpu kapatma diyerek oradan yaparsınız.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri