Ekran Kapanıyor Ama Bilgisayar Açık (Fan Hızlanıyor, Işıklar Açık)

daverella

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
resim_2022-06-14_045633608.png

Sistem özellikleri yazdığı gibi yukarda yaklaşık olarak 8 yıllık bir pc. 1 sene öncesine kadar 0 sorun ile çoğu rekabetçi oyunu oynatıyordu. ( Cs:go RS6, Apex, Lol, Valaorant gibi) Solo hikayeli oyun oynayan biri değilim Gta witcher gibi oyunlarda gözüm yok. Rekabetçi oyunlarda son 1 senedir oyunun ya ilk açılışında yada ortasında siyah ekrana geçip hiç bir işlem yapmama izin vermiyor ve arkadaki sesler duyuluyor fakat benim sesim gitmiyor discord ts gibi uygulamalarda. Kasadaki tuş ile kapatıp açana kadarda düzelmiyor. Ekran kartında bir sorun olduğunu düşünüp Komple tüm donanımını kaldırıp DDU ile tekrar güvenli mod ile ardından normal moda gelip geri indirdim fakat düzelmedi hala aynı hatayı alıyorum grafikler en düşük ayarlarda iken bile. 2-3 ay daha idare edebilirsem yeni bir laptopa geçip kurtulmak istiyorum. Yardım ederseniz sevinirim.
Dip Not : Lol oynarken en düşük ayarlarda 180 fps veriyor 60 a sabitlememe rağmen bile CPU %100 sürekli fakat kapanmıyor pc GPU %5 lerde falan.

İsmail

Administrator
Admin
Tepki
139
CPU'nun neden bu kadar yüksek çalışıyor önce onu bulmak lazım sorunun bence cpu kullanım yüksekliğinden dolayı oluyor.

s4lly

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
226
Başka bir işlemciyle test yapma imkanınız var mı?

İşlemcinizin termal macununu en son ne zaman değiştirdiniz?

Ayrıca sıcaklık değerlerinizi belirtirseniz güzel olur.

KS

daverella

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
CPU'nun neden bu kadar yüksek çalışıyor önce onu bulmak lazım sorunun bence cpu kullanım yüksekliğinden dolayı oluyor.
Hocam bende onu anlayamıyorum boştaki hali bile yüksek çalışıyor. Senin bir tahminin var mı acaba. Benim tahminim işletim sistemi olarak bozuk dosya olması veya harbici sağlam bir temizliğe sokmak kasayı malum bahar bitiyor yaz sıcakları öncesi sağlam bir temizlik vakti.

Ekli dosyalar

• resim_2022-06-14_232449105.png
    resim_2022-06-14_232449105.png
    48 KB · Görüntüleme: 5
KS

daverella

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Başka bir işlemciyle test yapma imkanınız var mı?

İşlemcinizin termal macununu en son ne zaman değiştirdiniz?

Ayrıca sıcaklık değerlerinizi belirtirseniz güzel olur.
Başka bir işlemciyle şuanlık test yapma imkanım yok hocam.
Termal macunu değişme vakti geldi ama önceden daha fazla uzun aralıkla değiştirmediğimde bu kadar sorun yaratmıyordu.
Sıcak değeri olarak bir program önerirseniz ona göre ölçümlerimi yazabilirim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri