Ekran kartı bozuk mu ?

emrkrkn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba yeni sistem topladım
İşlemci ryzen 5 5600
Ekran kartı saphire rx 6600
Ram 2×8 3600 gskil
Anakart msi b450m pro vdh max
Kasayı kurdum ancak açma düğmesine basınca bilgisayar çalışıyor ekran kartı fanları dönmüyor ve görüntü gelmiyor sorun ne olabilir ekran kartı mi arızalı acaba sinerjiden aldım ekran kartı hevesim kaçtı yardım eder misiniz

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Ekran kartı yük altındayken dönmeye başlar.
HDMI kablosunu anakarta taktıysanız ekran kartına takın siyah kapakçıkları çıkartın.

KS

emrkrkn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yok hayır anakarta takmadım biosla alakalı olarak görüntü gelmiyor olabilir mi

CuneytK

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Ramleri çıkarıp tekrar takıp dener misin? Tam oturmamis olabilir. Olmazsa ekran kartini da ayni şekilde çıkarıp takmanı öneririm. Paracalar tam oturmadığında görüntü gelmeyebiliyor

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,272
Ekran kartı pinler tam oturmamış olabilir belki veya @Çağdaş Işık Kardeşimin dedi gibi
'' GPU fanları yük altında olmadıkça ve kart belirli bir sıcaklığa ulaşmadıkça dönmeye başlamazlar ''

Fake God

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
Böyle sorunlarda en azından birkaç adet fotoğrafla konuyu desteklerseniz arkadaşların çözüm bulması daha kolay olur. Sorunun birçok nedeni bulunmakta. Müneccim lazım.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Merhaba yeni sistem topladım
İşlemci ryzen 5 5600
Ekran kartı saphire rx 6600
Ram 2×8 3600 gskil
Anakart msi b450m pro vdh max
Kasayı kurdum ancak açma düğmesine basınca bilgisayar çalışıyor ekran kartı fanları dönmüyor ve görüntü gelmiyor sorun ne olabilir ekran kartı mi arızalı acaba sinerjiden aldım ekran kartı hevesim kaçtı yardım eder misiniz
Parça parça topladıysanız bios uptade gerektiği için işlemciyi görmüyor olabilir.
Ekran kartları belli sıcaklığa çıkmadan çalışmayabiliyor. Ekran kartı tam oturdu mu ve kilidi kapandı mı?
Kasaya yaktığınız kablo ve monitörü deneme şansınız var mı belki onlarda sorun vardır.
Bozuk parça çıkma oranları azdır ama çıkabiliyor ve yeniyse muhtemelen değişim yapmak daha kolay.

KS

emrkrkn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kablo ve monitörü denedim onlarda sıkıntı yok ekran kartı da tam oturduğuna eminim

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Kablo ve monitörü denedim onlarda sıkıntı yok ekran kartı da tam oturduğuna eminim
Ekran kartını başka bilgisayarda deneme şansınız varsa kesin emin olunur. Pin kabloları, anakart girişinde sorun yoksa muhtemelen ekran kartıdır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri