Ekran kartı için ana kart uymu öğrenme

Kodeks Metin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yurt dışından ekran kartı alcam onun için fiyat bütçesi belirtemiycem ana kart uyumunu öğrenmeyi bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
ilk olarak işlemcine bakman gerek hangi soketi kullanıyor mesela i3 7100 işlemci 1151 soket ancak amd ryzen serisi AM4 soket ilk olarak bu uyumluluga bakman gerek daha sonra ramine bakıcaksın kaç mhz mesela 2133 mhz destek veren bi anakarta 2400 mhz ram takarsan o ram tam performans göstermiyecektir yani anakartının mhz i ramin mhzına ya denk yada daha yüksek olması gerekli ayrıca ramin uçlarıda önemli mesela ddr3 bir anakarta ddr4 ram takamassın ikiside ddr4 olması gerekli .

KS

Kodeks Metin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anakart değişimi düşünmedim.direk ekran kartı alacaktım eger anakartımın wat değeri düşükse onuda değiştiricem benim bilgisayar bilgim vasat durumda anakartımın pcı-e girişi olup olmadığına bakamıyorum programla bir sürü şey yazıyor anlamıyorum marka amd raedon 2 550 gösteriyor cpu-z de biraz daha anlaşılır anlatırsınız lütfen birde anakart uyumunu öğrenemedigim icin daha halen ekran kartı seçimi yapmadım tam performans almak için

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri