Soru Ekran Karti Ne Kadar Onemli ?

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,051
Ya suan aklımda birşey var ekran kartlı sistem almak yerine i9 12900k işlemcili apu sistem dizip sonradan ekran kartı takmak daha mantıklı olmaz mı? 4070ti ya kadar takabilirim en azından

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
sadece fps oyunu oynanıyorsa denenir :D

H0CA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
30
Ya suan aklımda birşey var ekran kartlı sistem almak yerine i9 12900k işlemcili apu sistem dizip sonradan ekran kartı takmak daha mantıklı olmaz mı? 4070ti ya kadar takabilirim en azından
Bu tamamen maddi ve dolara endeksli bir durum değil mi ? Yani ben öyle yaklaştım sorunuza. Eğer bu açıdan soruyorsanız yüksek klasmandaki ekran kartlarının fiyatının ülkemizde düşeceğini hiç sanmıyorum. 4070 ve 4060ın çıkması ne kadar etki eder ve ne kadar sürede etki eder bilemiyorum.
Ben maddiyattan ötürü bekliyorum ama tamamen kumar yani.

Diğer şekilde ise halihazırda başka bir sisteminiz ya da laptonuz vs varsa neden olmasın derim :)

KS

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,051
Bu tamamen maddi ve dolara endeksli bir durum değil mi ? Yani ben öyle yaklaştım sorunuza. Eğer bu açıdan soruyorsanız yüksek klasmandaki ekran kartlarının fiyatının ülkemizde düşeceğini hiç sanmıyorum. 4070 ve 4060ın çıkması ne kadar etki eder ve ne kadar sürede etki eder bilemiyorum.
Ben maddiyattan ötürü bekliyorum ama tamamen kumar yani.

Diğer şekilde ise halihazırda başka bir sisteminiz ya da laptonuz vs varsa neden olmasın derim :)
Malesef başka birseyim olmuyacak

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
ekran kartı fiyatlarının düşeceğini sanmıyorum açıkçası tam tersine yükselir 3000 serisi hala çok güçlü

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
489
sana ne lazım mesela bu sistemi hangi amaçla kullanıcaksın sadece oyun sa amaç ve oynanılan oyunlar fps oynlar ise zaten 144hz ortalama ile oynuyor herles monitörlerinden dolayı sen de bu sekilde bır ortalama ile devam edersin kart alana kadar

KS

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,051
sana ne lazım mesela bu sistemi hangi amaçla kullanıcaksın sadece oyun sa amaç ve oynanılan oyunlar fps oynlar ise zaten 144hz ortalama ile oynuyor herles monitörlerinden dolayı sen de bu sekilde bır ortalama ile devam edersin kart alana kadar
Genel olarak fps valo lol csgo apex falan ama bana bu olay sıkıntılı geldi şimdi alırım annem gile ekran kartı derim çalışıyor iste ne ekran kartı der falan

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
489
intel soket değiştiricek 😏 :D
sen zaten i9 sistem kursan 18k da ucu ucuna yetecek en ıyısı sen bu sıstemı al kafan rahat olsun ılerde ıslemcını satarısn alırsın aile etkenin varsa senin

KS

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,051
intel soket değiştiricek 😏 :D
sen zaten i9 sistem kursan 18k da ucu ucuna yetecek en ıyısı sen bu sıstemı al kafan rahat olsun ılerde ıslemcını satarısn alırsın aile etkenin varsa senin

Doğru değiştiricek ama amd işlemci soğutmak içinde su an baraja ihtiyacım var 😁😁

Mkann

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
682
5600ü hyper 212 dual ile soğutuyorum max aldığım 57 oda rdr 2'de forza 5'de extreme ayarlarda 50 civarında dolaşıyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri