Ekran kartı overclock

lember

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
GTX 1060 ekran kartı aldım ancak MSI afterburner programıyla overclock yaparken +500 mhs den sonra bilgisayar donuyor neden acaba?

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Güç kaynaginiz yetersiz olabilir yanlış işlem yapmış olabilirsiniz yada ekran kartında sorun olabilir

KS

lember

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
güç kaynağım 550 watt ekran kartını yeni aldım ve biraz araştırdım sanırım voltaj artırmam gerekiyormuş bunu nasıl yapabilirim ve zararı var mıdır?

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
lember' Alıntı:
güç kaynağım 550 watt ekran kartını yeni aldım ve biraz araştırdım sanırım voltaj artırmam gerekiyormuş bunu nasıl yapabilirim ve zararı var mıdır?

Bilinçsiz yapılan overclock kullandığınız karta ve sisteme zarar verir. Eğer bilginiz yok ise voltaj ayarlarıyla oynamayınız kartınız yanabilir. Overclock her ince ayarda teste tabi tutularak testten başarılı sonuç alırsa arttırılmaya devam edilir. Orada ki değerleri arttırmak overclock olmaz sadece karta zarar verir. Voltaj işi şakaya gelmez. Ayrıca overclock için sağlam güç kaynakları gerekmektedir.

KS

lember

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
kart overclockda 150 watt çekmesi gerekiyor ama benimki en fazla 85 çekiyor voltajı artırınca ısıdan yanar diye söylüyorsanız soğutmama güveniyorum eğer anakarta zararı olursa yapmam zaten anakarta zararı var mı peki

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
lember' Alıntı:
kart overclockda 150 watt çekmesi gerekiyor ama benimki en fazla 85 çekiyor voltajı artırınca ısıdan yanar diye söylüyorsanız soğutmama güveniyorum eğer anakarta zararı olursa yapmam zaten anakarta zararı var mı peki

Bir karta bir anda yüksek veya düzensiz voltaj veriminde kartı bozabilir hatta yakabilirsiniz soğutmanın iyi olması kurtarmaz yanlış overclock kartı yakabilir.

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kullanıcı hatası deme ihtimali olabilir çünkü O.C. yapıyorsun bir şekilde anlaşılırsa direkt kullanıcı hatası derler. Ama tanıdığım arkadaşım O.C. sonrası GTX 1080 ekran kartı arızalandı ve değişimini yaptılar.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri