- İşlemci
- Ryzen 5 5600
- Ekran Kartı
- Rtx3060ti
1.5 yıldır fazladır kullanıyorum sistemimi Rtx3060ti ve Ryzen 5 5600 stok fan kullanıyorum 7 dakikada bu kadar sicakliga ulasti sizce normalmi normal degilse nasil bir yol izlemeliyim
Nasıl bir bakım hocam pekiNormal değil kartın bakım görmesi gerekiyor.
Normalde kac olmasi lazımNormal değil kartın bakım görmesi gerekiyor.
Markasi nedir?1.5 yıldır fazladır kullanıyorum sistemimi Rtx3060ti ve Ryzen 5 5600 stok fan kullanıyorum 7 dakikada bu kadar sicakliga ulasti sizce normalmi normal degilse nasil bir yol izlemeliyimEkli dosyayı görüntüle 40385
Neyin hocamMarkasi nedir?
Ekran kartının msi asus gainward vs oluyor onu soruyor onlarda etkili hatta modelde yazarsan iyi olur eagle, ventus gibi ibareler de var onlarda etkili yapılacak yorumda.Neyin hocam
Asus dual rtx 3060ti oc 8gb GDDR6X 2 fanlı modeliEkran kartının msi asus gainward vs oluyor onu soruyor onlarda etkili hatta modelde yazarsan iyi olur eagle, ventus gibi ibareler de var onlarda etkili.
Asus dual rtx 3060ti oc 8gb GDDR6X 2 fanlı modeliMarkasi nedir?
Hic normal degil kasaninda fotografini atarmisin?Asus dual rtx 3060ti oc 8gb GDDR6X 2 fanlı modeli
Asus dual rtx 3060ti oc 8gb GDDR6X 2 fanlı modeli
Sagolasin hocam normalde pekde yormamistim sistemi normal değerleri kaç olması lazim sonuçta 1.5 yıldır kullanıyorum bostayken 52 derecede gösteriyorKasa baya tozlu duruyor, bilgisayarı kapatıp kasa soğuduktan sonra güzelce soğuk hava tutarak temizle (soğumasını gerçekten bekle yoksa vurduğun hava ile birlikte kart üstündeki çipler çatlayabilir). Ayrıca ekran kartını da yakın zamanda temizlemediysen onu da bi elden geçir fanları ve soğutma bloğunu güzelce temizleyebilirsin. Eğer elin yatkınsa ve uygun ekipmanın varsa ÖN fan kapağını çıkartıp soğutma bloğunu çok daha rahat temizleyebilirsin eğer elin yatkın değilse uğraşıp stress olma veya bir zarar verme dıştan elinden geldiğince yap. Ayrıca kasan sanırım önü cam yanları mesh yapıda o yüzden kapağı açık kullanıyorsun bu kullanım hava akışı kötü kasalarda daha iyi ancak çok çabuk tozlanıyor açıkta olduğu için daha sık temizlik yaptığın sürece kapak açık kullan. Bunları yaptıktan sonra tekrar test et düşerse biraz rahatlatmış oluruz.
5'er derece düşerse biraz daha normal diyebiliriz. Boşta ki sıcaklığın da yüksek bu arada, fan kapatma gibi bir durum mu var yoksa fan açık olmasına rağmen 52 derece mi? Ben 2060 Super kart kullanıyorum şu an boşta 35 derece alıyorum. Birde ortam sıcaklığı da etkili ancak yine de 52 biraz dikkat çekici bir sayı boşta olan kart için.Sagolasin hocam normalde pekde yormamistim sistemi normal değerleri kaç olması lazim sonuçta 1.5 yıldır kullanıyorum bostayken 52 derecede gösteriyor
Hocam odam küçük olduğu için biraz sıcak fanlarda bosta sanırsam %40 civarı çalışması lazım peki ne önerirsin pek anlamam bu islerden5'er derece düşerse biraz daha normal diyebiliriz. Boşta ki sıcaklığın da yüksek bu arada, fan kapatma gibi bir durum mu var yoksa fan açık olmasına rağmen 52 derece mi? Ben 2060 Super kart kullanıyorum şu an boşta 35 derece alıyorum. Birde ortam sıcaklığı da etkili ancak yine de 52 biraz dikkat çekici bir sayı boşta olan kart için.
Oda sıcaklığı biraz fazla etkili olur bu durumda bilgisayarcıya bakım yaptır termal değişimi yaptır demek istedim ama 1,5 yıllık kart içinde erken ve bence hatalı bir hareket olur. Oda havalandırmasını arttırırsan güzel olur odada sıcaktan kendin bayılıyorsan kartta kolay ısınır. Onun dışında çok ağır oyunlar oynamıyorsan 4 saat rdr2 2k çözünürlük full grafik ayarlarında, bir sorun yaşamazsın. Yine de dikkatli olmakta fayda var 80 derece üstü sıcaklık uzun süreli kullanımda sorun yaratabilir.Hocam odam küçük olduğu için biraz sıcak fanlarda bosta sanırsam %40 civarı çalışması lazım peki ne önerirsin pek anlamam bu islerden
Anladım hocam sagolasin yardımların icinOda sıcaklığı biraz fazla etkili olur bu durumda bilgisayarcıya bakım yaptır termal değişimi yaptır demek istedim ama 1,5 yıllık kart içinde erken ve bence hatalı bir hareket olur. Oda havalandırmasını arttırırsan güzel olur odada sıcaktan kendin bayılıyorsan kartta kolay ısınır. Onun dışında çok ağır oyunlar oynamıyorsan 4 saat rdr2 2k çözünürlük full grafik ayarlarında, bir sorun yaşamazsın. Yine de dikkatli olmakta fayda var 80 derece üstü sıcaklık uzun süreli kullanımda sorun yaratabilir.
max 70-75 olması lazım.Nasıl bir bakım hocam peki
Normalde kac olmasi lazım