Ekran kartı tavsiyesi

yyuksel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Merhaba bir kasa topluyorum ve ekran kartı konusunda kararsız kaldım
Sistemim
Amd Ryzen 5 3500x
Msi B450-A PRO MAX
Viper Steel 3733mhz 2x8 Ram
XPG 512 GB M2 SSD
Toshiba 1TB Harddisk
Rampage 600W 80+ ATX Kasa
Ekran kartı konusunda iki adet seçeneğim var
Msi gaming RTX2060 ya da Asus Dual RX6600

Bu iki kartta sıfır ve ikisinden birini alacağım sizler hangisini önerirsiniz teşekkürler

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
6600 alın derim.
3060 eşit yada yıkın bu tartışılır ben eşit diyenlerdenim saf performans olarak.

ve PSU UPG yapın birde bence.

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,050
Sistemim
Amd Ryzen 5 3500x
Msi B450-A PRO MAX
XPG 512 GB M2 SSD
Toshiba 1TB Harddisk

Bu iki kartta sıfır ve ikisinden birini alacağım sizler hangisini önerirsiniz teşekkürler
psu upg yap ve evet eğer 2060 alıcaksan bütçen ona yetiyorsa onun yerine rx6600 al ama bütçen 3060 da yetiyorsa onu 3060 al

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Sistemim
Amd Ryzen 5 3500x
Msi B450-A PRO MAX
XPG 512 GB M2 SSD
Toshiba 1TB Harddisk

Sıfır topladıysanız işlemci değişirtime şansınız varsa iyi olur. Psu daha güvenilir bir marka değiştirmeyi düşününenizden yanayım. Ekran kartında performans olarak rx 6600 daha önde.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,482
Sistemim
Amd Ryzen 5 3500x
Msi B450-A PRO MAX
XPG 512 GB M2 SSD
Toshiba 1TB Harddisk

Ekran kartı olarak RX 6600 alabilirsin ama ben sıkıntı yaşama ihtimalini dahi düşünmek istemiyorum dersen 2060 al DLSS ile açığı kapatabilirsin. yanına bu PSU almanı öneririm bütçe artarsa daha iyileri de var.

KS

yyuksel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Ekran kartı olarak RX 6600 alabilirsin ama ben sıkıntı yaşama ihtimalini dahi düşünmek istemiyorum dersen 2060 al DLSS ile açığı kapatabilirsin. yanına bu PSU almanı öneririm bütçe artarsa daha iyileri de var.
dlss kullanan herhangi bir oyuna sahip değilim oybuyacağımıda çok düşünmüyorum oynasam dahi dlss ile artacak 20-30 fps e çok da fazla ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum zaten karşılaştırmalarında ki fps konusunda rx6600 ün üstünlüğünü gördüm ancak almadan önce sizlere de danışmak istiyorum çoğunlukla fps oyunları oynayacağım ve dlss teknolojisine çok fazla ihtiyacım yok kartın herhangi bir sorunu olduğunu duymadım sadece sizden benim bilmediğim bir sorun var mı diye danışmak istiyorum.

hocam kasa psu birlikte aldım halen iade etme fırsatım var 600w yetmez mi sizce eğer öyle düşünüyorsanız değişitirebilirim.

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,050
dlss kullanan herhangi bir oyuna sahip değilim oybuyacağımıda çok düşünmüyorum oynasam dahi dlss ile artacak 20-30 fps e çok da fazla ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum zaten karşılaştırmalarında ki fps konusunda rx6600 ün üstünlüğünü gördüm ancak almadan önce sizlere de danışmak istiyorum çoğunlukla fps oyunları oynayacağım ve dlss teknolojisine çok fazla ihtiyacım yok kartın herhangi bir sorunu olduğunu duymadım sadece sizden benim bilmediğim bir sorun var mı diye danışmak istiyorum.

hocam kasa psu birlikte aldım halen iade etme fırsatım var 600w yetmez mi sizce eğer öyle düşünüyorsanız değişitirebilirim.
valorant oynuyacaksan mesela rtx in reflex özelliği var mouse a bastığında normalde rx de mesela 8ms sonra gidicekse o reflex özelliğini açıyorsun ndivia da 2ms de gidiyor

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,482

Yeter ama rampage psu güvenilir değil iade edin bence. AMD kartlarda wattman ihtimali var ama kesin olacak diye bir şey yok. Kafam rahat etsin derseniz 2060 alın.

Bu arada rx 6600 2060 dan üstün değil eşit.
Screenshot (5).png

Son düzenleme:
KS

yyuksel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Yeter ama rampage psu güvenilir değil iade edin bence. AMD kartlarda wattman ihtimali var ama kesin olacak diye bir şey yok. Kafam rahat etsin derseniz 2060 alın.

Bu arada rx 6600 2060 dan üstün değil eşit.
Ekli dosyayı görüntüle 12260

üstün dediğim dlss siz hali
benim bildiğim kadarıyla amd 6000 serisinde wattman ve yazılımsalk sorunlar gittikçe iyileşti olarak lanse edilmiş durumda ancak tam olarak bilemiyorum.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
üstün dediğim dlss siz hali
benim bildiğim kadarıyla amd 6000 serisinde wattman ve yazılımsalk sorunlar gittikçe iyileşti olarak lanse edilmiş durumda ancak tam olarak bilemiyorum.
Doğru şuanda WHQL sürümde alan azaldı tabi sonrasından tek bir ayar yapmadıkları için ham sürüme güncelleyenler var o zaman alıyorlar.

KS

yyuksel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Doğru şuanda WHQL sürümde alan azaldı tabi sonrasından tek bir ayar yapmadıkları için ham sürüme güncelleyenler var o zaman alıyorlar
ne olur bilemiyorum ancak yılllarca amd ürünleri kullandım ve herhangi bir sorun yaşamadım yıllardır tamamen laptop kullandım ve işlemci konusunda en ufak hatasını görmedim amdnin ancak şu an da yerleşik hayata geçtim ve bir tercih yapmam gerekiyor ikisininde sıfırını çok uygun fiyata buldum rtx2060 ın amd den 350 lira farkı var ne olur bilmiyorum bu yüzden de karar veremiyorum denemek çok istiyorum ancak herhangi bir sorun olabilir diye de korkuyorum.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,482
ne olur bilemiyorum ancak yılllarca amd ürünleri kullandım ve herhangi bir sorun yaşamadım yıllardır tamamen laptop kullandım ve işlemci konusunda en ufak hatasını görmedim amdnin ancak şu an da yerleşik hayata geçtim ve bir tercih yapmam gerekiyor ikisininde sıfırını çok uygun fiyata buldum rtx2060 ın amd den 350 lira farkı var ne olur bilmiyorum bu yüzden de karar veremiyorum denemek çok istiyorum ancak herhangi bir sorun olabilir diye de korkuyorum.
350 TL için ben olsam riske girmezdim bir AMD ekran kartı kullanıcısı olarak yapıyorum bu yorumu. Birde Kartların fiyatlarını yazarmısın.

Mehmet Erdoğan

Administrator
Admin
Tepki
796
rx 6600 : 6500 rtx 2060 : 6850
hocam fiyatları yakın olduğu için 2060 alın diyecektim ama rx 6600 xt alın ve sizin yazdığınız fiyat çok geldi bana şu anda indirimde var asus dual alın derim

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,482

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri