15.000-17.000 TL Ekran Kartı Tavsiyesi

Celvian0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600
Ekran Kartı
yok
Öncelikle bütçem 15.000 TL. Bunun azda olsa üstüne çıkabilirim ama aşmak istemiyorum.
Sistemim :
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5600
  • Anakart: ASUS Prime B450M-K II (AM4, mATX)
  • Güç Kaynağı (PSU): MSI MAG A600DN – 600W, 80+
  • Monitör: 2560×1440 (2K / WQHD)

Yani 2K ekran için bir kart bakıyorum. İkinci el alacağım. Her türlü tavsiyeye açığım

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
1769546104234.png

9060 xt önerecektim. Ama 2nci el düşünüyorsan satın alım aralığın daha geniş olacaktır. Taban performans olarak 9060 xt 16 gb'ı temel alarak buradaki listeden bir kart seçebilirsin. Tabi kartı seçerken kaç wattlık psu istediğine bakman gerek. rtx 5xxx serilerinde çoğu kart yanlış bilmiyorsam yeni tip psu güç bağlantısı gerektiriyor. Ayrıca kasanın marka modeline göre kabul ettiği maksimum ekran kartı uzunluğunuda bilmen gerek. Düşündüğün kartın uzunluğunu ve gereksinim duyacağı psu yu techpowerup sitesinden öğrenebilirsin. Ayrıca alacağın kartın mining de kullanılıp kullanılmadığınada dikkat et. Sahibinden kullanacaksan güvenli alışveriş dışında seçenekler ucuzda olsa bakma. Get ile satın aldığım tüm ürünlerde en ufak sorun yaşamadım ama bir kere get olmadan alışveriş yaptım karşı taraf bozuk anakart gönderdi.

Pazarlığını yaparsın. Güvenli alışverişle satıyor. Kasana büyük ihtimalle sığar çünkü uzun bir kart değil. Sıcaklık değerleri gayet güzel görünüyor. Faturasıda var. Garantiside devam ediyormuş. 14500'e bırakmış görüşürsün belki 14000'e son bırakır.

KS

Celvian0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Ekli dosyayı görüntüle 45842

9060 xt önerecektim. Ama 2nci el düşünüyorsan satın alım aralığın daha geniş olacaktır. Taban performans olarak 9060 xt 16 gb'ı temel alarak buradaki listeden bir kart seçebilirsin. Tabi kartı seçerken kaç wattlık psu istediğine bakman gerek. rtx 5xxx serilerinde çoğu kart yanlış bilmiyorsam yeni tip psu güç bağlantısı gerektiriyor. Ayrıca kasanın marka modeline göre kabul ettiği maksimum ekran kartı uzunluğunuda bilmen gerek. Düşündüğün kartın uzunluğunu ve gereksinim duyacağı psu yu techpowerup sitesinden öğrenebilirsin. Ayrıca alacağın kartın mining de kullanılıp kullanılmadığınada dikkat et. Sahibinden kullanacaksan güvenli alışveriş dışında seçenekler ucuzda olsa bakma. Get ile satın aldığım tüm ürünlerde en ufak sorun yaşamadım ama bir kere get olmadan alışveriş yaptım karşı taraf bozuk anakart gönderdi.

Pazarlığını yaparsın. Güvenli alışverişle satıyor. Kasana büyük ihtimalle sığar çünkü uzun bir kart değil. Sıcaklık değerleri gayet güzel görünüyor. Faturasıda var. Garantiside devam ediyormuş. 14500'e bırakmış görüşürsün belki 14000'e son bırakır.
Site mükemmelmiş. Teşekkür ederim çok bilgilendirici oldu bu yorum

• Beğen
Reactions: GNU

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,434
2K için ve bütçene uygun en güçlü kart 6900xt olur, bütçen 18K ya kadar çıkarsa 7800xt bak.

Son düzenleme:

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
Site mükemmelmiş. Teşekkür ederim çok bilgilendirici oldu bu yorum
Rica ederim. Techpowerup müthiştir. Tüm kartların detaylı özelliklerini barındırdığı gibi ekran kartlarının bios'u olan vbios arşivleri dahi var. Misal bana mining için kullanılmış rx580 gelmişti biosları normal oyuna göre değildi. Aradım taradım düzgün orjinal vbiosunu buldum kart ondan sonra harika çalıştı.

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
Dediğin modelleri psu kurtarmıyor. rx7700xt veya rtx5060ti arasında seçim yapıcam gibi.
rtx 5060 ti eski tip pciexpress gücü istiyormuş. tabi bu orjinal nvidia kart için böyle.

custom kart misal şu:

16 pin yeni tip güç girişi istiyor. MSI MAG A600DN'de neyazıkki yok. Belki adaptörle takılır hale geliyordur ama verimini stabilitesini bilemem.

buda asus dual. bunda 8 pin girişi var.

şimdi şunuda yazayım. kullandığın işlemci nispeten az güç harcıyor ve üretici psu gereksinimlerini belirlerken zor şartlara göre belirler. misal senin işlemci 65w tdp lidir. o gider 125w tdp li modele göre düşünür. bu bağlamda 650w önerilen bir gpu yuda 600w ile çalıştırma şansın var. ama çok önerdiğim bir yöntem değil.

Son düzenleme:
KS

Celvian0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
rtx 5060 ti eski tip pciexpress gücü istiyormuş. tabi bu orjinal nvidia kart için böyle.

custom kart misal şu:

16 pin yeni tip güç girişi istiyor. MSI MAG A600DN'de neyazıkki yok. Belki adaptörle takılır hale geliyordur ama verimini stabilitesini bilemem.

buda asus dual. bunda 8 pin girişi var.

şimdi şunuda yazayım. kullandığın işlemci nispeten az güç harcıyor ve üretici psu gereksinimlerini belirlerken zor şartlara göre belirler. misal senin işlemci 65w tdp lidir. o gider 125w tdp li modele göre düşünür. bu bağlamda 650w önerilen bir gpu yuda 600w ile çalıştırma şansın var. ama çok önerdiğim bir yöntem değil.
bulduğum 5060 lar 8 pinli. Fiyatı en uygun olan rx7700 ise 16pinli. Fiyatı uygun olduğundan dolayı ordan artırdığım bütçeyle psu mu alsam diye bir düşünce geldi şuan

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
bulduğum 5060 lar 8 pinli. Fiyatı en uygun olan rx7700 ise 16pinli. Fiyatı uygun olduğundan dolayı ordan artırdığım bütçeyle psu mu alsam diye bir düşünce geldi şuan

kaliteli psu candır. evet bütçe arttırıpta mümkün mertebe düzgün bir psu alırsan daha iyi olur.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri