Yardım Ekran Kartı Üzerinde Yanan Kırmızı Işık

eneszgul

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
35
Herkese hayırlı akşamlar. Bir süredir muzdarip olduğum bir sıkıntıyı çözüm bulmak umuduyla buraya konu olarak Hikaye ve sorun, Kısaca özet şeklinde açıyorum.
-Hikaye ve Sorun
Öncelikle sistemim xfx RX 6700xt r5 5600 3200mhz 32gb ram thermaltake 550w 80+ psu 240mm sıvı soğutma b450m a pro Max anakart. Bu sistem de önceden RX 6500 xt ve r3 2200g takılıydı. Bunlar var iken böyle bir sorun ile karşılaşmadım. rx6700xtyi bir ay boyunca r3 2200g ile kullanırken de sıkıntı yaşamadım ama r5 5600 ile sıvı soğutmaya geçtikten yaklaşık 1 2 ay sonra böyle sorunlar yaşamaya başladım. Bazen oyun oynarken bazen normal bir şekilde internette surf yaparken bir anda Hdmi 1 no signal diyerek ekranın gitmesi sorunu ile karşılaşmsya başladım. İlk işim ekran kartına giden pcie kablolarını söküp kontrol etmek ramlerin yerini değiştirmek ve kasayı temizlemek oldu. Buna rağmen yaşadığım sorun devam etti. Ekran kartının üzerinde kırmızı ışık yanıyordu pcie kablolarının yerlerini değiştirdim bu sefer ışığın yeri değişti sorun kablo da diye düşünüyorum fakat çok garip zamanlarda oluyor bazen ısınıyor diyorum ama kart normal bir şekilde çalışmakta 55 60 arasında seyrediyor bağlantı yeri sıcaklığı da 75 civarlarında seyrediyor...

-Kısaca
Ekran kartına psudan giden kabloların orada ışık yanıyor. Bu ışık yanınca ekranım gidiyor. Hdmi 1 no signal oluyor. Bazen bu ışık yanmadan da aynı sorunu yaşamaktayım. Kabloların yerini değiştirdim ışığın yeri değişti. Bazen windowsa giriş yaptığım an bazen biraz takılınca bazen oyuns girerken bazen oyuna girince bazen de oyun arka da açılırkrn alttab da kalıp oyuna döndüğümde bu sorunu yaşıyorum bazen pc açılmıyor bu ışık yanıyor bazen yanmamasıns rağmen açılmıyor bazen bu ışık yanmadan da hdmi 1 no signal alıyorum. Yoruldum ve çözümü burada arıyorum...

Barkınnn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bendede aynı sorunvar pc en ufaksallatında ekran kartı çalışmayı bırakıyor bazen sallanmasınada gerekyok
No signal diyip sistem çalışmaya devam ediyor bilgisayarı baştan başlatmam gerekiyor bazen ekran kartı sürücüsü kendini siliyor tekrar kurmam gerekiyor ekran kartı 6700xt illemci rayzen 5 5600 650w80+psu kullanıyorum ne yapmam gerekiyor nasıl düzelte bilirim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri