EKRAN KARTIMA 200hz MONİTÖR OLUR MU?

zemi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Selam arkadaşlar Sapphire Rx6600 ekran kartım var. 200hz monitör satın almak istiyorum da bir kaç yorum gördüm ekran kartım desteklemiyor en fazla 144 hz alabiliyorum gibisinden. Pekte anlamam bu işlerden. 200hz monitör alsam 200hz olarak kullanabilir miyim?

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Selam arkadaşlar Sapphire Rx6600 ekran kartım var. 200hz monitör satın almak istiyorum da bir kaç yorum gördüm ekran kartım desteklemiyor en fazla 144 hz alabiliyorum gibisinden. Pekte anlamam bu işlerden. 200hz monitör alsam 200hz olarak kullanabilir miyim?
DisplayPort bağlantısı var desteklemesi lazım. HDMI bağlantısı için demiş olabilirler.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
766
Ekran kartı desteklemiyor diyenin kaynağı nedir bilmiyorum. Destekliyor.

Kartın çözünürlük desteği​

• HDMI™: 7680×4320
  • DisplayPort1.4: 7680×4320
Herz konusunda HDMI veya DP versiyonuna göre monitör portunun ve kablonun desteklemesi gerekir.
DP kablosu kullanmanızı öneririm.

Aşağıdaki tablolardan HDMI/DP versiyonlarına göre hangi çözünürlükte hangi hızları desteklediğini görebilirsiniz.

download.pngDP14support.jpg

NOT: 200 FPS üzeri aldığınız durumlarda 200 Hz nimetinden tam olarak faydalanırsınız. Rekabetçi oyunlarda genellikle hedef grafik ayarlarıyla oynayıp yüksek FPS almaktır. Bunun sebebi yüksek Hz değerindeki monitöre aynı oranda yüksek FPS sağlamaktır. Rekabetçi olmayan oyunlarda bunun bir önemi kalmaz. Hz değerinin yüksek olması film izlerken de faydalı olur.

Son düzenleme:

Mehmet Erdoğan

Administrator
Admin
Tepki
796
kullanırsın ama dp kablosundan alırsın 200hz

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri