Merhabalar, 2. el bir Radeon RX 570 ekran kartı satın aldım. Kutunun üzerinde minimum 450wattlık powersupply kullanılması gerektiği söyleniyordu ama benim powersupplyim 400 watt. İlk zamanlar hiçbir sorunum yoktu, yaklaşık 4-5 ay sonra 480 gb SSD satın aldım ve bilgisayarıma harici olarak taktım. Birkaç gün rahat oyun oynayabilmişken(CS, Minecraft vs vs) bilgisayarım birden oyunların ortasında kapanmaya başladı. Tak diye kapanıyordu, ardından artık direkt oyunlara girdiğim gibi kapanmaya başladı hiçbir hata almıyorum tak diye bilgisayarım gidiyor. Bazen masaüstünde, herhangi bir oyun oynamazken bile birden kapanabiliyor(baya nadiren oluyor) ama düşük sistem gerektiren oyunları bile oynayamaz oldum örnek vereyim Lethal Company veya Roblox. Sorunun SSD yüzünden kaynaklandığını düşündüm ne kadar sıfır olsa da. SSDyi çıkartıp harddiskle devam etmeyi denesemde sorun çözülmedi. Format atıp hddyi çıkartıp windowsu ssd üzerine kurdum. 1 ay falan hiç sorun yaşamadım, ama birden tekrardan aynı sorunla karşılaşmaya başladım. Sorun ekran kartıyla mı alakalı, yoksa powersupplyimin yetersiz olmasından dolayı mı? Aylardır bu sorun yüzünden hiçbir oyun oynayamıyorum. Umarım konuyu yanlış bir yere açmamışımdır, forumda yeniyim