ekran kartımla ilgili soru

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

arda45451

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
merhaba yenibir ekran kartı aldım gt 1030 bütcem buna yetti bütcesine göre şuana kadar çıkmış her oyunu oynatıyor
fakat sistemime uyumlu değil gibi geldi daha önceki ekran kartım hd6570 2gb 128bit
sistem özelliklerim

q8300 2.5ghz 4 core
4gb ram
gt 1030
250wat power

sistem 1-2 aylığınına böyle olucak sonra yeni anakart işlemci ram alacağım şuanki sorunumda sistemde ses kasmaları oluyor örneğin ets2 de şehirlerde acayip bi ses kasması başlıyor çıkan sesler parçalanıyor sanki enteresan bi durum şehirden çıkınca vs fps 110 ları görüyor yüksek ayarlarda oynuyorum low vs fark etmiyor gene ses kasıyor işlemcim 4 çekirdek fakat oyunda 2 çekirdeği geçmiyor oyun msi after ile izliyorum kart kullanımı %95 99 civarı sürekli değişiyor kart %99 olduğunda şehirde fps 20 23 lere düşüyor ve sesler kasmaya başlıyor bu sadece oyunda olmuyor masa üstünde chrome de örneğin bi şarkı açık veya bişi açık yan sekmeye geçiyorum çok az ses kasıyor parçalanıyor ama çok ani hemen düzeliyor şimdi benim sorum kart sisteme uyumlu değilmi ? power yetmese pc kapanır bişiler olur diye biliyorum gta5 de ultra ayarlarda fps 30 larda geziyor işlemcide tabi 98 90 larda geziyor ama pc de herhan gibi bir kapanma mavi ekran vs olmuyor enteresandır gta5 de ses kasması nerdeyse hiç olmuyor arada bi ses parçalanıyor geri geliyor kartta bi sorun varmıdır sizce ?

Suphi Kart

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
arda45451' Alıntı:
merhaba yenibir ekran kartı aldım gt 1030 bütcem buna yetti bütcesine göre şuana kadar çıkmış her oyunu oynatıyor
fakat sistemime uyumlu değil gibi geldi daha önceki ekran kartım hd6570 2gb 128bit
sistem özelliklerim

q8300 2.5ghz 4 core
4gb ram
gt 1030
250wat power

sistem 1-2 aylığınına böyle olucak sonra yeni anakart işlemci ram alacağım şuanki sorunumda sistemde ses kasmaları oluyor örneğin ets2 de şehirlerde acayip bi ses kasması başlıyor çıkan sesler parçalanıyor sanki enteresan bi durum şehirden çıkınca vs fps 110 ları görüyor yüksek ayarlarda oynuyorum low vs fark etmiyor gene ses kasıyor işlemcim 4 çekirdek fakat oyunda 2 çekirdeği geçmiyor oyun msi after ile izliyorum kart kullanımı %95 99 civarı sürekli değişiyor kart %99 olduğunda şehirde fps 20 23 lere düşüyor ve sesler kasmaya başlıyor bu sadece oyunda olmuyor masa üstünde chrome de örneğin bi şarkı açık veya bişi açık yan sekmeye geçiyorum çok az ses kasıyor parçalanıyor ama çok ani hemen düzeliyor şimdi benim sorum kart sisteme uyumlu değilmi ? power yetmese pc kapanır bişiler olur diye biliyorum gta5 de ultra ayarlarda fps 30 larda geziyor işlemcide tabi 98 90 larda geziyor ama pc de herhan gibi bir kapanma mavi ekran vs olmuyor enteresandır gta5 de ses kasması nerdeyse hiç olmuyor arada bi ses parçalanıyor geri geliyor kartta bi sorun varmıdır sizce ?

Merhabalar hocam. Öncelikle yeni kartınız hayırlı olsun. Anladığım kadarı ile istediğiniz performansı alamıyorsunuz. İşlemciniz ekran kartınızı besleyebilecek kapasitede olduğu için işlemciyi listeden çıkarın. 250 wat psu olduğunu söylediniz. Biliyorsanız marka ve model kodunu söyler misiniz? Gt 1030 un tdp değeri 30 watt, bu psu gereken değerleri karşılayabiliyor mu, işlemci ve ekran kartını rahatlıkla besleyebiliyor mu onu öğrenmemiz lazım. Driverlarını doğru şekilde kurduğunuzdan ve ekran kartınızı tam anlamı ile doğru bağladığınızdan emin misiniz? Gta 5 ultra ayarlarda 30 fps alıyorum diyorsunuz. Söylediğiniz sisteme göre o fps bile fazla aslında. Yani demek istediğim Gta 5 performansı gayet iyi o sistem için.

KS

arda45451

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Açıkcası power öyle kaliteli bişi değil sıradan eski 250watlık bi power ses kasması sizce neyden oluyodur işlemci gerçi oldukca eski 1 ay sonra sistemi tamamen değiştireceğim i5 8gb ramlı bi sistem kuracağım sorun işlemcidende ola bilir eskibi işlemci gta5 lowda oynatmıyor fps 60 80 100 leri görünce drop öküz gibi giriyor gta5 de mecburdan gta5 de grafik bölümünde önü.e geleni açtım 25 30fps de drop yaşatmıyor yani oyun oynamıyorken bile masa üstünde arada sırada ses kasıyor düzeliyor bilemedim power denmi işlemcidenmi zaten işlemci eski kartı doğru düzgün besleyemiyor

Görkem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
arda45451' Alıntı:
Açıkcası power öyle kaliteli bişi değil sıradan eski 250watlık bi power ses kasması sizce neyden oluyodur işlemci gerçi oldukca eski 1 ay sonra sistemi tamamen değiştireceğim i5  8gb ramlı bi sistem kuracağım sorun işlemcidende ola bilir eskibi işlemci gta5 lowda oynatmıyor fps 60 80 100 leri görünce drop öküz gibi giriyor gta5 de mecburdan gta5 de grafik bölümünde önü.e geleni açtım 25 30fps de drop yaşatmıyor yani oyun oynamıyorken bile masa üstünde arada sırada ses kasıyor düzeliyor bilemedim power denmi işlemcidenmi zaten işlemci eski kartı doğru düzgün besleyemiyor

Sisteminde neler var? İşlemci Ekran kartı ve psu yu yazmışsın fakat tam güç gereksinimi hesabında tüm bileşenlerin öğrenilmesi gerekir. Ayrıyeten bildiğim kadarıyla powerdaki güç az geliyorsa sistemde öyle kapanma falan olmaz. Sistem önce işlemciden başlayarak tasarrufa gider. Yanlışım varsa düzeltin. 

http://www.cizgi-rma.com/calculator.aspx şu siteden güç gereksinimini hesaplayabilirsin. Yalnız site eski olduğu için ekran kartın çıkmayabilir. Senin ekran kartın sistem üzerinde 30w tüketiyor. Sitedeki hesaplamada ekran kartı çentiğini kaldırıp hesaplamayı yaptıktan sonra 30w +5w güvenlik payı şeklinde çıkan değerin üzerine ekleyip güç gereksinimini hesaplayabilirsin.

KS

arda45451

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bi Şekilde Hesap Yaptım 210 Watt Civarı Çıktı İşlemci Eski 10 Senelik Nerdeyse Ekran Kartıda Yeni Besleyemiyodur Zaten Gta5 de normal ayarda 60-70fps üretemeyen bir işlemci bu %100 den inmiyor darboğaz şow yapıyor drop vs mecbur ultrada oynuyorum ki 25-30fps ürete bilsin darboğaz yaşamasın ki genede öyle böyle işlemci %90 dan aşşa inmiyor .:) işlemciden yapıyor herhalde bilemedim neyse kartın taksitini bu ay ödeyince bidaki ay anakart i5 işlemci 8gb ram yaptıkmı çözülür sorun umarım.

Görkem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
arda45451' Alıntı:
Bi Şekilde Hesap Yaptım 210 Watt Civarı Çıktı İşlemci Eski 10 Senelik Nerdeyse Ekran Kartıda Yeni Besleyemiyodur Zaten Gta5 de normal ayarda 60-70fps üretemeyen bir işlemci bu %100 den inmiyor darboğaz şow yapıyor drop vs mecbur ultrada oynuyorum ki 25-30fps ürete bilsin darboğaz yaşamasın ki genede öyle böyle işlemci %90 dan aşşa inmiyor .:) işlemciden yapıyor herhalde bilemedim neyse kartın taksitini bu ay ödeyince bidaki ay anakart i5 işlemci 8gb ram yaptıkmı çözülür sorun umarım.

Ekran kartı ısındımı da bazen bu problem olabiliyor. Bende birkaç defa yaşamıştım. Ekran kartının ısınıp ısınmadığını kontrol etmeyi dene. Isınma yapıyorsa basit bir fan desteğiyle 5 dereceden fazla düşürebilirsin sıcaklığı.

Onun dışında sistem hakkında yazdıklarına katılıyorum. Ramin düşük. İşlemcin ona keza. Darboğaz söz konusu olabilir.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
arda45451' Alıntı:

O zmaan konuyu kapatıyorum hocam başka bir sorunuz varmı ?

Suphi Kart

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
arda45451' Alıntı:

Hocam sistem bileşenlerinin gereksinimi olan tdp değerlerini toplayıp psu nuzun kaç watt olduğu ile karşılaştırıyorsanız bu yanlış bir ölçümdür. Çünkü psu tam olarak yazdığı gücü aktarmaz. Bu yüzden +80 bronze veya gold alınmasını öneriyoruz her zaman. Bu sertifikalara sahip olan psu lar verimliliği arttırıp belirttikleri güce yakın güç veriyorlar. Örneğin 750 watt +80 gold sertifikalı bir psu %80-90 arası verimlilik sağlayabilir. Eğer 1 ay sonra sisteminizi yenileyecekseniz hiç uğraşmayın bununla. Şimdiden hayırlı olsun.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Suphi Kart' Alıntı:
arda45451' Alıntı:

Hocam sistem bileşenlerinin gereksinimi olan tdp değerlerini toplayıp psu nuzun kaç watt olduğu ile karşılaştırıyorsanız bu yanlış bir ölçümdür. Çünkü psu tam olarak yazdığı gücü aktarmaz. Bu yüzden +80 bronze veya gold alınmasını öneriyoruz her zaman. Bu sertifikalara sahip olan psu lar verimliliği arttırıp belirttikleri güce yakın güç veriyorlar. Örneğin 750 watt +80 gold sertifikalı bir psu %80-90 arası verimlilik sağlayabilir. Eğer 1 ay sonra sisteminizi yenileyecekseniz hiç uğraşmayın bununla. Şimdiden hayırlı olsun.

Kesinlikle katılıyorum.Konuyu kapatıyorum başka sorularınız için foruma sizi yenden beklerim.....

.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri