Yardım Ekran Kartında Kırmızı Işık Yanıp Sönüyor

Rmnbelss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
image.jpg

fastdriver3459

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
260
O ışık yanıyorsa kablodan güç gelmiyor veya ekran kartı o kanaldan güç almıyor demektir

fastdriver3459

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
260
Öncelikle aynı kabloları kullanarak pinlerin yerlerini değiştir böylelikle sorun kabloda mı yoksa ekran kartı güç girişinde mi öğrenmiş olursun. Kabloları değiştirdiğinde hala aynı yerde kırmızı ışık yanıyorsa sorun ekran kartında demektir. Eğer aynı kablonun takılı olduğu yer kırmızı yanıyorsa kabloyu değiştir. O ışık yanarken kullanmanı önermiyorum çünkü fazla güç elektronik cihazlara zarar verdiği gibi düşük gelen güç de zarar verebilir.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Bilgisayarı kapatıp güç kablosunu tekrar takmayı deneyin , düzelme ihtimali var.

UltraGenerall

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Sorunun çözüldü mü bilmiyorum. Anladığım kadarıyla 3x8 pin güç girişi olan üst seviye bir kartın var. Öncelikle karta taktığın tüm kabloları ayrı ayrı PCI-e çıkışına taktığına emin ol. Eğer tek kablodaki 2 tane 8 pini kullanıyorsan o yüzden de yapabilir. hem güç kaynağında hem de ekran kartında kabloların tam oturduğundan emin ol. yine olmazsa yukarıda diğer arkadaşların bahsettiği gibi farklı kablolarla dene. en son çare olarak farklı bir güç kaynağı bağlayarak ya da farklı bir ekran kartı takarak sorun ekran kartında mı yoksa güç kaynağında mı öğrenebilirsin.

makinist5997

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
valla bendede vardı aynı problem suan gözükmüyor cünkü pin kabloları cıkarıp taktım düzeldi

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri