Ekran kartının fanı dönmüyor PSU pininde sorun var galiba!!

Pennywise

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Hocam iyi akşamlar
Bilgisayarı full topladım lakin ekran kartının fanları dönmüyor... Kendi PSU'umdan 8 pini takıyorum fanlar dönmüyor arkadaşımın PSU'sunu takıyoruz pinleri yerleştiriyoruz fanlar dönmeye başlıyor hocam lütfen yardımcı olunuz lütfen çok heyecanlıydım lakin bütün heyecanım modum herşeyin yerle bir oldu.

Moderatörün son düzenlenenleri:

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Hocam iyi akşamlar
Bilgisayarı full topladım lakin ekran kartının fanları dönmüyor... Kendi PSU'umdan 8 pini takıyorum fanlar dönmüyor arkadaşımın PSU'sunu takıyoruz pinleri yerleştiriyoruz fanlar dönmeye başlıyor hocam lütfen yardımcı olunuz lütfen çok heyecanlıydım lakin bütün heyecanım modum herşeyin yerle bir oldu (((( (lütfen yardım edin)
Arkadaşının Psu kaç W sizinki kaç W ve ürünlerin adını atabilir misiniz ?

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Hocam iyi akşamlar
Bilgisayarı full topladım lakin ekran kartının fanları dönmüyor... Kendi PSU'umdan 8 pini takıyorum fanlar dönmüyor arkadaşımın PSU'sunu takıyoruz pinleri yerleştiriyoruz fanlar dönmeye başlıyor hocam lütfen yardımcı olunuz lütfen çok heyecanlıydım lakin bütün heyecanım modum herşeyin yerle bir oldu (((( (lütfen yardım edin)
Çağdaşın istediği bilgileri bizimle paylaşın. Fanın ledleri aktif mi ? Yoksa direkt olarak güç gitmiyor mu ? Psu kablolarınızda başka 8 pin varsa onunla dener misin?

KS

Pennywise

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Çağdaşın istediği bilgileri bizimle paylaşın. Fanın ledleri aktif mi ? Yoksa direkt olarak güç gitmiyor mu ? Psu kablolarınızda başka 8 pin varsa onunla dener misin?
Benim PSU MSI MAG A650BN arkadışımınkini tam olarak bilmiyorum lakin ikimizinde 650W

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Bilgileri paylaşın ona göre öneri yapalım. Bilgisayar açıldığında Msi Afterburner indirip fanları otomatikten sürekli çalışacak şekilde moda çeker misiniz ? Bir ihtimal o ayarla ilgili olabilir.

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Ekran kartında 0 DB özelliği olabilir. Ekran kartı sıcaklığın belli bir dereceye gelmeden çalışmıyordur. Eğer ekran geliyorsa zaten ekran kartının güç konusunda sıkıntı yaşamadığı belli olur. Fanları bir de yük altındayken kontrol et. 50-60 derecenin üzerine çıkınca dönmeye başlayacaklardır.

KS

Pennywise

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Ekran kartında 0 DB özelliği olabilir. Ekran kartı sıcaklığın belli bir dereceye gelmeden çalışmıyordur. Eğer ekran geliyorsa zaten ekran kartının güç konusunda sıkıntı yaşamadığı belli olur. Fanları bir de yük altındayken kontrol et. 50-60 derecenin üzerine çıkınca dönmeye başlayacaklardır.
Peki ya neden arkadaşıma taktığımızda çalışıyorsa bende çalışmıyor hocam ??

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Yazılımsal olabilir. Bende yazılımla mesela o özelliği kapayabiliyorum.

Eğer Asus bir ekran kartın varsa GPUS Tweak 2 veya 3 programını kurup gerekli ayar ve müdahalaleri yapbilirsin.

1663275704084.png

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Peki ya neden arkadaşıma taktığımızda çalışıyorsa bende çalışmıyor hocam ??
Söküp takarken ekran kartın ısınmış olabilir. Oraya taktığında o ısı üzerinden kontrol etmiştir. Arkadaşında böyle bir ayar varsa o nedenden olabilir. Yazılımsal olabilir. Ekran kartının uygulamasıyla fanları aktif ettiysen problem yok. Isınana kadar boşuna fan döndürmemek için yapılmış bir özellik

KS

Pennywise

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Söküp takarken ekran kartın ısınmış olabilir. Oraya taktığında o ısı üzerinden kontrol etmiştir. Arkadaşında böyle bir ayar varsa o nedenden olabilir. Yazılımsal olabilir. Ekran kartının uygulamasıyla fanları aktif ettiysen problem yok. Isınana kadar boşuna fan döndürmemek için yapılmış bir özellik
E ama ekran gelmiyor hocam

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
E ama ekran gelmiyor hocam
'Fanın ledleri aktif mi ? Yoksa direkt olarak güç gitmiyor mu ?'
Burada sormuşum zaten dostum sana güç konusunu. Sen bize ekran gelmiyor demedin ki ? Arkadaşının sisteminde olmuyorsa başka 8 pin ile güç almayı dene. Diğer kablolar ile çalışmıyorsa PSU'yu garantiye göndermen gerek.

KS

Pennywise

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
'Fanın ledleri aktif mi ? Yoksa direkt olarak güç gitmiyor mu ?'
Burada sormuşum zaten dostum sana güç konusunu. Sen bize ekran gelmiyor demedin ki ? Arkadaşının sisteminde olmuyorsa başka 8 pin ile güç almayı dene. Diğer kablolar ile çalışmıyorsa PSU'yu garantiye göndermen gerek.
Hocam direkt olarak güç gitmiyor ekran kartımın fanlarınd zaten LED ışıklar yok yani demek istediğim... Benim PSU daki 8 pini takıyorum olmuyor arkadaşımın PSU daki 8 pini takıyorum oluyor (ekran kartı fanları dönüyor) neyden kaynaklı olabilir hocam sizce ??!!(

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Hocam direkt olarak güç gitmiyor ekran kartımın fanlarınd zaten LED ışıklar yok yani demek istediğim... Benim PSU daki 8 pini takıyorum olmuyor arkadaşımın PSU daki 8 pini takıyorum oluyor (ekran kartı fanları dönüyor) neyden kaynaklı olabilir hocam sizce ??!!(
Hocam Psu bozuk olabilir aklımıza başka bir şey gelmiyor arkadaşında çalışıp sende çalışmaması bende sadece bu düşünceyi düşündürüyor.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Yetkili servisi ardım işlemcinin bios'unu yenilemek gerekiyordur belki falan ypr hocam
Güç gitme konusuyla bios update'in çok ilgili olduğunu zannetmiyorum. Arkadaşının sistemine sadece ekran kartını takıp deniyorsun değil mi ? Bu durumda ihtimaller şu şekilde. Olma ihtimali baştan sonra doğru düşüyor.
Güç kaynağında arıza olabilir.
Güç kaynağından çıkan kablolardan 8 pine sahip girişlerde arıza olabilir.
Anakart slotun da sorun olabilir.

KS

Pennywise

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Güç gitme konusuyla bios update'in çok ilgili olduğunu zannetmiyorum. Arkadaşının sistemine sadece ekran kartını takıp deniyorsun değil mi ? Bu durumda ihtimaller şu şekilde. Olma ihtimali baştan sonra doğru düşüyor.
Güç kaynağında arıza olabilir.
Güç kaynağından çıkan kablolardan 8 pine sahip girişlerde arıza olabilir.
Anakart slotun da sorun olabilir.
Anakart slotunda arıza yok venim arkadaşımın pinsiz ekran kartı var onu taktık fanları dönmeye başladı lakin benim pinli ekran kartına sıra gelince Allah'a emanet hiç bir hareketlenme yok... Hocam belki arkadaşımın PSU sunu bana benim PCU yu arkadaşıma vercem değişcez yani... Sorun olmaz diye düşünüyorum çünkü arkadaşımın ekran kartı pin girişi desteklemiyor

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Sorunun çözüleceğini düşünmüyorum. Kendi kararınız. Psu da problem varsa arkadaşınıza problem olur.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri