Ekran kartının fanı dönmüyor

Yıkılmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
40
Sabah pc kapanmıştı. Bu sabah açtığımda ekran kartının ledleri yanıyor ama fanlar çalışmıyor. Kasanın içi soğuk olduğu için olabilirmi? Sadece gta5 indiriyodum steamden ve ekran kart sıcaklığı 23 civarıydı. Soğuk olduğu içinmi yoksa bi problem olduğu içinmi dönmüyor?

Yük binmediği için çalışmama ihtimali var mı?

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
766
Ekran kartında sessiz fan özelliği varsa belli bir sıcaklığın altında fanları dönmez. Ekran kartını yüke sokup sıcaklıklarını izleyin ve fanların çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Furmark testi ile yüke sokabilirsiniz. Bunu yaparken sıcaklıkları izlemeyi unutmayın. Eğer ekran kartı fanları arızalı ise ve sıcaklıklar artınca hala çalışmıyorsa yüksek sıcaklıkları görmeden testi durdurun (ipucu: 85-90 derece kritik sıcaklıklardır). Garantiye gönderin. Garantisi yoksa da bir uzman bilgisayar tamircisine gidin (her bilgisayar tamircisi uzman değildir iyi araştırın).

KS

Yıkılmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
40
Ekran kartında sessiz fan özelliği varsa belli bir sıcaklığın altında fanları dönmez. Ekran kartını yüke sokup sıcaklıklarını izleyin ve fanların çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Furmark testi ile yüke sokabilirsiniz. Bunu yaparken sıcaklıkları izlemeyi unutmayın. Eğer ekran kartı fanları arızalı ise ve sıcaklıklar artınca hala çalışmıyorsa yüksek sıcaklıkları görmeden testi durdurun (ipucu: 85-90 derece kritik sıcaklıklardır). Garantiye gönderin. Garantisi yoksa da bir uzman bilgisayar tamircisine gidin (her bilgisayar tamircisi uzman değildir iyi araştırın).
Ekran kartını yeni aldım asus dual rtx 3060 v2 oc modeli. Sorun varmı yoksa dediğiniz gibi belli sıcaklığın altında çalışmıyor olabilir mi?
Furmark testini nasıl yapılacağını bilmiyorum bu arada.

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
Büyük miktarda toz birikmesi, GPU fanlarınızın dönmemesine neden olabilir. Belki..

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
766
KS

Yıkılmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
40
Yük altına girince dönmeye başlıyor fanlar hocam.
Okuldayım şu anda ama dediğiniz gibi muhtemelen. Eve gidince furmark testini yapıp göreceğim.
Büyük miktarda toz birikmesi, GPU fanlarınızın dönmemesine neden olabilir. Belki..
Hazır sistem olarak daha yeni aldım ve dün akşam kurdum. Tozla alakalı olabileceğini sanmıyorum.

Bu arada w11 pro kurup göndermişler alışmak çok zor. Format atmadan w10'a geçiş sağlayabilir miyim?

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Okuldayım şu anda ama dediğiniz gibi muhtemelen. Eve gidince furmark testini yapıp göreceğim.

Hazır sistem olarak daha yeni aldım ve dün akşam kurdum. Tozla alakalı olabileceğini sanmıyorum.

Bu arada w11 pro kurup göndermişler alışmak çok zor. Format atmadan w10'a geçiş sağlayabilir miyim?
Formatla daha sağlıklı olur.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri