EKRANA GÖRÜNTÜ GELMİYOR MASAÜSTÜ PC

yildizzz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, evde kullandığım bir masaüstü pc var başlarda görüntü ekrana gelip hemen gidiyordu bios la ilgili bir şeyler yazıyordu. Ram slot'unu değiştim görüntü geldi fakat sonradan gene aynısı oldu görüntü bir gelip hemen kapanıyordu başlangıç ekranında.  Ondansonra biraz uraştım kasa içinde ram slotları vs.. hafif bir yanık kokusu geldi. Şimdi ekran hiç bir şekilde gelmiyor ram slotlarını değiştirsemde. Bu sorunu kendim çözebilirmiyim sorun nerededir bilgisayarcıya götürmek istemiyorum çok pahalı fiyat çekiyorlar. Ram slotundan dolayımıdır veya başka bir şeyimi yaktım yanlışlıkla.

KS

yildizzz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Üzerinden geçti 1 2 gün genel olarak hafif bir koku çıktı belli bir yer görmedim. bir şey yandıysa nasıl anlayabilirim bir işareti olurmuki çünkü farklı bir şey yok kasada görülebilen yani yanık izi vs. yok her şey aynı.

KS

yildizzz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayar çalışıyor ekrana görüntü gitmiyor sadece. Bilgisayarın fanları vs. çalışıyor.  Birde kablo ile tv ekranına bağladım tv ekranına da görüntü gitmedi gene çalıştı bilgisayar ama.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Statik elektrik almayı denediniz mi? İlk olarak psuyu düğmesinden kapatın. Daha sonra sistemin açma kapama tuşuna 5-6 defa basın. Daha sonra psuyu açın ve bilgisayarı başlatın. Geri dönüşünüzü bekliyorum

KS

yildizzz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Pusu kablosunu söktüm içerden dediğinizi yaptım. Sonra tekrar takıp açtım fakat sonuç aynı görüntü gelmiyor ekrana bilgisayar çalıştığı halde.

sercaanoncu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aynı problemi bir arkadaşım yaşamıştı statik elektrik alsa dahi sorunu çözememişti. Her bir rami farklı slotlara tek tek deneyerek çözmüştü. Eğer problem ram veya ram slotunda ise denemenizi tavsiye ederim çünkü genelde ekran gelmeme problemleri ya statik elektrikten ya da ramlerden kaynaklı oluyor. Ramleri tam oturttuğunuzdan emin olmalısınız.

KS

yildizzz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bende açma kapama tuşu yok belki eski oldugundandır kasa. Psu için pc nin içindeki kablolar var onları çıkarıp dediğinizi yapsam olurmu ?

KS

yildizzz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bütün fanlar powe sup fanı vs. çalışıyor basınca sadece görüntü gelmiyor hiç bir şekilde. Ram ide başka slota taktım gene olmuyor daha önce denediğimde oluyordu. Ram in bozulmuş olabileceginden şüpheleniyorum sizce ram in bozukması buna sebebiyet verirmi.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri