Yardım Ekranı 120Hz Olarak Ayarladım , Monitör Siyah Ekran Veriyor.

bikcey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
İyi günler AMD sistem topladıktan sonra yapman gereken ayarlar videosunu izledikten sonra bilgisayarımda ki ekran yenileme hızını 120 hz yaptım . Daha sonra monitörüm hata vermeye başladı . Monitör bir siyah ekran veriyor bir no signal yazısını veriyor . Sürekli olarak ikisi arasında gidip geliyor . Monitörü başka pc de çalıştırdım herhangi bir sorun olmadı . Kendi bilgisayarımda başka monitör taktım onda da sorun olmadı. Fakat normalde kullandığım monitörü takınca pc yüklenme animasyonundan sonra siyah ekran sinyal yok arası gidip geliyor. Biosa girince ekran gözüküyor .
Başka bir monitör takıp aygıt yöneticisinden ekran kartını devre dışı bıraktım monitör çalışmaya başladı. Fakat ekran kartını etkinleştiridiğimde yine aynı sorun oluyor. Bunun sebebi ne olabilir ? Yardımcı olursanız sevinirim .

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,553
İyi günler AMD sistem topladıktan sonra yapman gereken ayarlar videosunu izledikten sonra bilgisayarımda ki ekran yenileme hızını 120 hz yaptım . Daha sonra monitörüm hata vermeye başladı . Monitör bir siyah ekran veriyor bir no signal yazısını veriyor . Sürekli olarak ikisi arasında gidip geliyor . Monitörü başka pc de çalıştırdım herhangi bir sorun olmadı . Kendi bilgisayarımda başka monitör taktım onda da sorun olmadı. Fakat normalde kullandığım monitörü takınca pc yüklenme animasyonundan sonra siyah ekran sinyal yok arası gidip geliyor. Biosa girince ekran gözüküyor .
Başka bir monitör takıp aygıt yöneticisinden ekran kartını devre dışı bıraktım monitör çalışmaya başladı. Fakat ekran kartını etkinleştiridiğimde yine aynı sorun oluyor. Bunun sebebi ne olabilir ? Yardımcı olursanız sevinirim .
Amd driver sorunudur buyuk ihtimalle monitor max kac hz destekliyor ise onu secin

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,553
Deneyeceğim sağolun . Ama kabloda sorun yok aynı kabloyla başka pcye bağladım çalışmıştı monitör. Pc de de sürücü aktifken başka monitörü denedim onda da sorun çıkmadı.
O zaman sorun monitorunde olabilir mi?

KS

bikcey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Anlayamadım bende . Monitörü başka pc ye bağladım orada sorunsuz çalışıyor. Sadece bu kasada driver açıkken sorun çıkartıyor driver kapalıyken bu kasada da çalışıyor . Driver açıkken bioasa girdim orada da görüntü var , bilgisayar açılırken yüklenme ekranıda gözüküyor. yüklenme ekranından sonra no signal ile siyah ekran arası gidip geliyor . dpi bağlantısı ile deneyeceğim birde .

KS

bikcey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Merhabalar . Dpi kablosu aldım fakat kasa kabloyu görmedi . Aylar öncede görmediği için hdmi alıp onu takmıştım sonrada aklıma geldi . Biraz araştırma yaptım ramleri temizledim tekrar taktım birde ramler hata vermeye başladı :D. Bu sırada iyice bozuldu . Sonra tekrar temizleyip tekrar takıtm ramleri , düzeldiler . Ama dpi kbalosunu görmedi yine. Güvenli mod ve ddu yardımıyla tüm sürücüleri silip tekrar yükledim. Şimdi hem hdmi çalışıyor hemde dpi kablosu çalışıyor . Ekran kartında da sorun yok . İstediğim hz de çekebiliyorum monitörü . Yardımların için teşekkürler :D

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri