- İşlemci
- ryzen 9700x
- Ekran Kartı
- 9060 xt
Merhaba arkadaşlar,
Elimde eski sistemimden kalan birkaç parça var. Bunları kullanarak oyun için bir sistem toplamak istiyorum. Gerekirse bazı parçaları elden çıkarıp sıfırdan bir sistem de kurabilirim. Tecrübelerinize ve önerilerinize ihtiyacım var.
Eldeki Parçalar:
Kullanım Amacım:
Bütçe: kredi kartı ile alacağım için 45-50 arası düşünüyorum. Bu bütçeye monitörüde sığdırırsak tadından yenmez tabi.
Sorularım:
Elimde eski sistemimden kalan birkaç parça var. Bunları kullanarak oyun için bir sistem toplamak istiyorum. Gerekirse bazı parçaları elden çıkarıp sıfırdan bir sistem de kurabilirim. Tecrübelerinize ve önerilerinize ihtiyacım var.
Eldeki Parçalar:
- Kasa: MSI MAG Forge 100M
- Güç Kaynağı: Xigmatek X-Calibre Serisi 500W
- SSD: Micron 3400 Serisi 512GB NVMe M.2
Kullanım Amacım:
- Yazılım
- Oyun
- Arada sırada Photoshop ve basit düzeyde video düzenleme
Bütçe: kredi kartı ile alacağım için 45-50 arası düşünüyorum. Bu bütçeye monitörüde sığdırırsak tadından yenmez tabi.
Sorularım:
- İndirimli hazır sistemler kovalamak mı yoksa bu şekilde toplamak mı mantıklı ?
- Bu kasayı ve PSU’yu kullanmaya devam etmek mantıklı mı?
- İşlemci olarak RYZEN 9700X kullanım amacıma en uygun olan işlemci olarak düşünüyorum. Anakart konusunda nasıl bir bütçe ayarlamam gerektiğini bilmiyorum çok farklı bir fiyat skalası var. Ama araştırmalarıma göre ASROCK markası amd işlemcilerle daha iyi çalıştığı için mantıklı gördüm. Ama dediğim gibi anakarta ne kadar bütçe ayırmam gerektiğini bilmiyorum.
- Ekran Kartı Konusu en hassas konu 9060 XT yeni çıkan model şuan alınabilecek en mantıklı ekran kartı olarak gözüksede yeni olduğu için soru işaretleri barındırıyor sizler ne düşünüyorsunuz ?
Yardımcı olacak herkese şimdiden çok teşekkür ederim!