Soru En Çok Zamdan Etkilenen Bilgisayar Bileşenleri Hangisi

forumçatlatan048

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Selam,
Ekran kartı almayı düşünüyordum 18 bin liraya 9060xt alacaktım ama işin içine ehliyet harcı parası girince 24 bin lira kalıyor başka planlarımda olduğundan şimdilik ram ve ssd'yi psuyu alıp aradan çıkarsam.
Ekran kartını sona bıraksam yılbaşında zamlardan etkilenirmi bunu öğrenmek istiyorum.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
Selamlar,
Bellek fiyatlarındaki artış nedeni ile, bellek barındıran RAM+M.2SSD+GPU (GPU zamanla bunuda etkileyeceği hakkında uyarılar var) isabet almış görünüyor.
İlk etkilenen RAM+M.2SSD bu bariz görülüyor ve artışın devam edeceği hakkında tüketiceler uyarılıyor.
GPU henüz başlamadı etkisini henüz hissetmedi. Bu da yakındır.
RAM+SSD bütçe uygunsa öncelik bu ikisine verin bence.
PSU, ekran kartını aldıktan sonraya kalsın.
Buna göre bütçe ayarlamaları yapabirseniz..... Avantajlı olabilir.

KS

forumçatlatan048

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Selamlar,
Bellek fiyatlarındaki artış nedeni ile, bellek barındıran RAM+M.2SSD+GPU (GPU zamanla bunuda etkileyeceği hakkında uyarılar var) isabet almış görünüyor.
İlk etkilenen RAM+M.2SSD bu bariz görülüyor ve artışın devam edeceği hakkında tüketiceler uyarılıyor.
GPU henüz başlamadı etkisini henüz hissetmedi. Bu da yakındır.
RAM+SSD bütçe uygunsa öncelik bu ikisine verin bence.
PSU, ekran kartını aldıktan sonraya kalsın.
Buna göre bütçe ayarlamaları yapabirseniz..... Avantajlı olabilir.

Teknobiyotikte Raijintek cratos lite var indirimli onun stokları biterse başka iyi bir psu almaya kalksam pahalıya patlayacağı için en sona bırakmam mümkün gözükmüyor. Ama ekran kartını rahatlıkla en sona bırakabilirmiyim?

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
Raijintek Cratos Lite 850W 80+ GOLD ATX 3.1 PCIe 5.1 Siyah Güç Kaynağı
3600 TL Elbette alın diyorum şimdiden
Bu durumda mecburen Ekran kartı sona kalacak.
Yalnız bu PSU modüler olmadığı için. pcı express ekran kartı GÜÇ kabloları Belirlediğiniz ekran kartı güç seçeneklerini tam karşılıyor mu bir araştırın.

Bunda ne varmış.
PCIe 600W × 1 (600mm)
20+4pin × 1 (550mm)
12V 4+4pin × 1 (650+150mm)
PCIe 6+2pin + PCIe 6+2pin × 2 (500+150mm) İki adet PCIE 8pin kablo

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
Psu en son al önemli değil o piyasada uyguna bulunuyor ram ve ssd evet en çok zamdan etkilenen iki parça bence onları ikinci elden uyguna temiz bulursan al sıfır ciddi anlamda pahalı ve o kadar kesinlikle etmez ya da bekle acelen yoksa belki indirimler vs olursa alırsın

KS

forumçatlatan048

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Psu en son al önemli değil o piyasada uyguna bulunuyor ram ve ssd evet en çok zamdan etkilenen iki parça bence onları ikinci elden uyguna temiz bulursan al sıfır ciddi anlamda pahalı ve o kadar kesinlikle etmez ya da bekle acelen yoksa belki indirimler vs olursa alırsın

Yılbaşında promosyon alacağımdan yine birşekilde alırım hocam gelen zamlar işlemez o zaman. Ekran Kartını, monitör, klavyeyi promosyonla beraber alırım diye düşünüyorum. Ama yinede tavsiyeleriniz için teşekkürler değerlendireceğim.

Raijintek Cratos Lite 850W 80+ GOLD ATX 3.1 PCIe 5.1 Siyah Güç Kaynağı
3600 TL Elbette alın diyorum şimdiden
Bu durumda mecburen Ekran kartı sona kalacak.
Yalnız bu PSU modüler olmadığı için. pcı express ekran kartı GÜÇ kabloları Belirlediğiniz ekran kartı güç seçeneklerini tam karşılıyor mu bir araştırın.

Bunda ne varmış.
PCIe 600W × 1 (600mm)
20+4pin × 1 (550mm)
12V 4+4pin × 1 (650+150mm)

Ekran kartı 8+8 pin diyor. Bu psu uyarmı şimdi?
Ramler DDR4 artı olarak piyasada ddr5'e göre en az zamlanan ram ürünü.

Son düzenleme:

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
Alacağınız ekran kartını netleştirin.
Buna göre resmi sitesi kılavuzundan güç bağlantı tavsiyelerini bulabilirsiniz.
PSU ile gelen güç bağlantılarını karşılaştırırsınız.

DDR5 toplamaya bakın bence artık. DDR4 tamam daha düşük fiyatlı fakat sırf bu yüzden İşlemcisi, anakartı buna göre ayarlamak pek uygun gelmedi bana açıkçası...

KS

forumçatlatan048

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Alacağınız ekran kartını netleştirin.
Buna göre resmi sitesi kılavuzundan güç bağlantı tavsiyelerini bulabilirsiniz.
PSU ile gelen güç bağlantılarını karşılaştırırsınız.

DDR5 toplamaya bakın bence artık. DDR4 tamam daha düşük fiyatlı fakat sırf bu yüzden İşlemcisi, anakartı buna göre ayarlamak pek uygun gelmedi bana açıkçası...

Anakartı aldım malesef ama AM6 Çıkarsa AM5'e geçmeyi düşünüyorum. Zaten en başından beri böyle bir planım vardı ama AM5'te fazla para verip orta segment sisteme sahip olamamak bu pahalılıktan ötürü canımı sıktı. DDR5 ram stoklayıp, İlerde mis gibi yeni anakartada geçerim kimse AM4 soketini hala kullanıyormusunda demez. Ama DDR4 sistemler hala ölü değil. Yeni yıl geldiği için özellikle teknolojide böyle furyalar insanları daha üste itiyor. Ben genelde mutlu olabilmeye bakıyorum en kötü bilgisayar bile çok iyi tatmin edebiliyor tabiki sizin şahsi fikriniz yenide kalmak onada katılıyorum bende farkındayım.

Alacağım ekran kartı net fakat güç bağlantılarından pek anlamıyorum neye bakacağımı söylerseniz ona göre karşılaştıracağım.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
Ekran kartı olarak marka ve modeli yazarsanız tam olarak resmi sitesinden kılavuzundan bakılabilir.
Diğer alınmış elde bulunana parçalar da Marka ve model olarak + KASA
İŞLEMCİ anakart ----------RAM seçimi için bir bakmakta fayda olacaktır...
Elde mevcut parçalar önceden kalma kullanılabilecek olanlar..... vb.

KS

forumçatlatan048

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Ekran kartı olarak marka ve modeli yazarsanız tam olarak resmi sitesinden kılavuzundan bakılabilir.
Diğer alınmış elde bulunana parçalar da Marka ve model olarak + KASA
İŞLEMCİ anakart ----------RAM seçimi için bir bakmakta fayda olacaktır...
Elde mevcut parçalar önceden kalma kullanılabilecek olanlar..... vb.

AMD'nin resmi sitesinde ekran kartı 1x8 güç kablosunu kullanıyormuş ama psuda buna benzer ibare bulamadım. Veya benmi bulamadım bilmiyorum ama yazmıyor bir bakarmısınız solaris hocam.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
AMD'nin resmi sitesinde ekran kartı 1x8 güç kablosunu kullanıyormuş ama psuda buna benzer ibare bulamadım. Veya benmi bulamadım bilmiyorum ama yazmıyor bir bakarmısınız solaris hocam.

Alacağınız PSU daki ekran kartı için kablolar.
AMD bir tane 8 pinli takmanızı tavsiye etmiş. Sizde iki tane var: 6+2 ve 6+2 şeklinde...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri