Ethernet driver sorunu

mehmet25pa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar yeni sistem topladım bios en son sürüme güncelledim windows 11 yükledim ekran kartı sürücüsünü son sürümünü yükledim b550 yonga seti sürücüsünü yükledim furmark testi yaptım 2.5 saat 1080 p 8x MSAA ekran kartım tuf gaming rtx 3060 ortalama 58, 59 ve 60 derece yi geçmedi memtest86 ram testi yaptım herhangi bir hata sorun olmadı testler başarıyla gerçekleşti ssd testi yapacam ve prime 95 testiyle birlikte yine furmak testini beraber açıp işlemcimi ve ekran kartımı beraber deneyip yoracam
şimdi asıl sorunum anakartım Asus tuf gaming b550 pro wfi adaptörüyle internete bağlanıp bu işlemleri gerçekleştirdim sebebi Ethernet kablom kasaya taktığımda daha önceki bilgisayarımda takınca kasa ya bağladığım sokette ışık yanıyordu bu yeni aldığım Ethernet kablom 1000mbps takıyorum kasaya ışık felan yanmıyor soketlerinde eski kablomu da kardeşime verdiğim için o kabloyla deneme yapamadım bu kez kasayı alıp modemin başına götürdüm Türksat kablo tv kullanıyorum bu kablo tv nin modemine internet sağlayan Ethernet kablosu modeme takınca soket ışığı yanıyor o kabloyu kasaya takıyom yanmıyor bu kez driver den kaynaklanıyor diye düşünmeye başladım ve asusun global sayfasından anakartımı bulup support bölümünden lan driverini yüklemeye çalışırken de şu sorunla karşılaşıyorum the realtek network controller was not pound if deep sleep mode is enabled please plug the cable ve bu sorundan dolayı internet cafe ye gidip orada driver araştrmaya başladım ve aklıma bu evde denediğim driveri burada deneme fikri geldi sorun benim PC ile alakalı mı diye ve yine bu deiver kurmaya çalıştığımda oradaki bilgisayarda Ethernet bağlantısı olduğu halde yine bu sorunu verdiğini gördüm şaşırdım.
Ve şimdi ağ bağdaştırıcılarına bakıyorum ve realtek Ethernet ağ bağdaştırıcısı hiç yok ne yapacağımı şaşırdım yardımcı olurmusunuz fotoğraf ekledim acaba bios ayarlarından mı kaynaklı yanlış driver mi kullanıyorum asusun anlamadım yardımcı olurmusunuz

8EEEFF75-F9F0-4FAC-A6DD-D5839DF1D283.jpeg
D5B091CE-172E-4726-B2B1-3B9297AAE7CC.jpeg
572B3C5B-4224-4AA0-9000-275A1EFFC66C.jpeg
960D77E9-EC22-4536-BD46-32BB564FBDFC.jpeg
09B9DBAE-D20A-4ECC-9FD6-67AE36B2F6E6.jpeg
029364BD-2A99-40A0-B2FF-87B8249FB0A9.jpeg
C985B4D0-619F-463F-A8E2-DC18D01465F2.jpeg
5A5D7295-45DD-44D9-96A1-000109E9FF5B.jpeg

Moderatörün son düzenlenenleri:

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Arkadaşlar yeni sistem topladım bios en son sürüme güncelledim windows 11 yükledim ekran kartı sürücüsünü son sürümünü yükledim b550 yonga seti sürücüsünü yükledim furmark testi yaptım 2.5 saat 1080 p 8x MSAA ekran kartım tuf gaming rtx 3060 ortalama 58, 59 ve 60 derece yi geçmedi memtest86 ram testi yaptım herhangi bir hata sorun olmadı testler başarıyla gerçekleşti ssd testi yapacam ve prime 95 testiyle birlikte yine furmak testini beraber açıp işlemcimi ve ekran kartımı beraber deneyip yoracam
şimdi asıl sorunum anakartım Asus tuf gaming b550 pro wfi adaptörüyle internete bağlanıp bu işlemleri gerçekleştirdim sebebi Ethernet kablom kasaya taktığımda daha önceki bilgisayarımda takınca kasa ya bağladığım sokette ışık yanıyordu bu yeni aldığım Ethernet kablom 1000mbps takıyorum kasaya ışık felan yanmıyor soketlerinde eski kablomu da kardeşime verdiğim için o kabloyla deneme yapamadım bu kez kasayı alıp modemin başına götürdüm Türksat kablo tv kullanıyorum bu kablo tv nin modemine internet sağlayan Ethernet kablosu modeme takınca soket ışığı yanıyor o kabloyu kasaya takıyom yanmıyor bu kez driver den kaynaklanıyor diye düşünmeye başladım ve asusun global sayfasından anakartımı bulup support bölümünden lan driverini yüklemeye çalışırken de şu sorunla karşılaşıyorum the realtek network controller was not pound if deep sleep mode is enabled please plug the cable ve bu sorundan dolayı internet cafe ye gidip orada driver araştrmaya başladım ve aklıma bu evde denediğim driveri burada deneme fikri geldi sorun benim PC ile alakalı mı diye ve yine bu deiver kurmaya çalıştığımda oradaki bilgisayarda Ethernet bağlantısı olduğu halde yine bu sorunu verdiğini gördüm şaşırdım.
Ve şimdi ağ bağdaştırıcılarına bakıyorum ve realtek Ethernet ağ bağdaştırıcısı hiç yok ne yapacağımı şaşırdım yardımcı olurmusunuz fotoğraf ekledim acaba bios ayarlarından mı kaynaklı yanlış driver mi kullanıyorum asusun anlamadım yardımcı olurmusunuz Ekli dosyayı görüntüle 11867Ekli dosyayı görüntüle 11868Ekli dosyayı görüntüle 11869Ekli dosyayı görüntüle 11870Ekli dosyayı görüntüle 11871Ekli dosyayı görüntüle 11874Ekli dosyayı görüntüle 11875Ekli dosyayı görüntüle 11876
Driver yüklenince normalde düzelmesi gereken bir sorundu. Aygıt yöneticisinden yeni cihaz arayın ve bulursa deneyin. Olmazsa kendiniz driver silip Asus'u deneyin görme ihtimali var. Yükleyebilirseniz reset atıp ondan sonra kullanmaya çalışın.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Anakart bios ayarlarını sıfırlar mısın ? Bios update bir ihtimal sorunu çözebilir. Bir çok şey önerilmiş, kimisi çözebilmiş kimisinde işe yaramamış. Bios update ile çözebilenler var, çözemeyenler dönüştürücü almış sanırım.
Yabancı kaynaktan çevirip bunlara da bakabilirsin : https://www.minitool.com/news/realtek-network-controller-not-found.html

KS

mehmet25pa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar işlemcimin pini yamulmuş olabilirimi yamulsa PC açılırımı yeni sistem olduğu için taktığımda yamulma şansı varmı yada dikkat ettim ama takarken kafam karıştı

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri